Ce se întâmplă cu cățeii Reginei Elisabeta a II-a după moartea Majestății Sale?

12.09.2022
Ce se întâmplă cu cățeii Reginei Elisabeta a II-a după moartea Majestății Sale?

Este arhicunoscut faptul că Regina Elisabeta a II-a iubea animalele. În lunga sa domnie aceasta nu a ezitat să arate lumii întregi latura sensibilă când venea vorba despre necuvântătoare. În diferite filmulețe și reclame este văzută în compania cailor sau cățeilor. În data de 8 septembrie 2022 vestea că Regina a murit a întristat o lume întreagă, făcându-i pe mulți să se întrebe ce se va întâmpla acum cu cățeii Majestății Sale?

Câte animale avea Elisabeta a II-a?

Elisabeta a II-a

Elisabeta a II-a a fost monarhul cu cea mai îndelungată domnie din istoria Marii Britanii. În anul 2007 aceasta a reușit s-o întreacă pe Regina Victoria, iar până la finalul vieții sale, domnia ei a durat 70 de ani și 214 zile. Oamenii o vor ține minte pentru multe lucruri, cel mai important dintre acestea fiind acela că și iubea țara și își respecta supușii. În plus, Majestatea Sa a arătat un devotament ieșit din comun pentru rangul său astfel că a lucrat în slujba Regatului până în ultima zi a vieții ei. Însă una dintre cele mai apreciate calități de către iubitorii de animale a fost compasiunea pe care Regina o arăta necuvântătoarelor.

Încă de la o vârstă fragedă, Regele George al VI-lea i-a oferit tinerei Lilibet primul corgi, în anul 1933, denumit Dookie. Lui i s-a alăturat Jane, iar până la finalul vieții Regina a avut peste 30 de câini. La vârsta de 18 ani primește primul cățel regal de ziua ei, pe nume Susan. Afecțiunea pentru câini era mare și părea să fie egalată doar de dragostea pentru cai. De-a lungul vieții sale, Elisabeta a II-a a arătat un interes pentru caii de curse, caii de spectacol sau chiar ponei. Chiar și la întâlnirile oficiale de stat, dragostea pentru animale era un subiect des întâlnit. În anul 1982, întâlnirea cu președintele american Ronald Reagan a avut ca subiecte de discuție afecțiunea comună pentru cai.

„S-au apropiat din cauza cailor, a pasiunii lor pentru cai”, afirma Andrea Mitchel, comentatoare la NBC News.

Ce se întâmplă cu cățeii Reginei după moartea ei?

La moartea acesteia, mai rămăsese în grija Majestății Sale doi căței din rasa Corgi. Pe numele acestora, Muick și Sandy, au fost dăruiți Reginei de Prințul Andrew și fiicele sale, după moartea Ducelui de Edinburgh. Aceștia vor ajunge la Prințul Andrew și fosta lui soție, Sarah Ferguson, care și-au luat angajamentul de a avea grijă de căței.

Deși divorțați încă din 1996, cei doi au rămas în relații de prietenie și încă locuiesc împreună. Potrivit casei regale, Sarah Ferguson a legat o legătură cu Majestatea Sa cu prilejul plimbărilor cu câinii și a călăriei chiar și după divorț.

Foto: News.sky.com & countryliving.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
De ce ne afectează Mercur Retrograd?  Ce să nu faci când este mercur retrograd? Când este mercur retrograd în 2024?
De ce ne afectează Mercur Retrograd? Ce să nu faci când este mercur retrograd? Când este mercur retrograd în 2024?
Cine nu a auzit despre „Mercur retrograd”? Suntem tentați de multe ori să dăm vina pe acest fenomen astrologic pentru schimbările comportamentale ale noastre sau ale semenilor noștri. Dar,... citește tot
De câte ori au invadat rușii România în ultimii 200 de ani? Cam o dată la 19 ani „ne-au vizitat”
De câte ori au invadat rușii România în ultimii 200 de ani? Cam o dată la 19 ani „ne-au vizitat”
Istoria demonstrează că relațiile dintre români și ruși au fost mereu reci. Ba mai mult, în doar două sute de ani, rușii au invadat de 12 ori teritoriul țărilor Române. De multe ori am... citește tot
De ce obliga Caligula femeile căsătorite să se culce cu el?
De ce obliga Caligula femeile căsătorite să se culce cu el?
Când vine vorba despre conducători nebuni, cu siguranță împăratul Caligula ar putea să intre în Top 3. Caligula (nr. „Cizmă”) a condus Imperiul Roman între anii 37-41. În doar patru... citește tot