Cine a fost cea mai fotografiată persoană din toate timpurile?

21.11.2023
Cine a fost cea mai fotografiată persoană din toate timpurile?

Presa te ridică, presa te coboară, așa spune o vorbă din popor. Paparazzi vor să surprindă poze cât mai inedite cu vedetele mai mult sau mai puțin celebre, însă de multe ori lucrurile sunt împinse la extrem și nu mai există deloc intimitate. Cert este că starurile mondiale plătesc bani grei pentru a scăpa de acești fotografi, având tot felul de gărzi de corp și persoane care să le protejeze intimitatea și în definitiv viața.

Cea mai fotografiată persoană din lume

De-a lungul timpului, multe vedete au fost în centrul atenției acestor paparazzi, însă o anumită persoană a devenit o obsesie pentru fotografi. O imagine cu ea se vindea pe bani grei, mai ales dacă era și în ipostaze inedite. Dar cine a fost cea mai fotografiată persoană din lume? Mulți ar crede că este vorba despre prințesa Diana, însă lucrurile nu stau așa. Așa cum probabil ați dedus deja este vorba despre fosta regină a Marii Britanii, Elisabeta a II-a.

Toți fotografii profesioniști și amatori au visat să o surprindă pe regina Elisabeta a II-a în ipostaze inedite, care să facă deliciul publicului larg, însă Casa Regală britanică a avut grijă ca fostul monarh să aibă parte de intimitate. Nimeni nu se putea apropia de regină decât cu acordul acesteia.

Membrii casei regale simt că au dreptul la intimitate atunci când derulează activităţi neoficiale. Ei recunosc existenţa interesului public, dar nu cred că acest drept justifică publicarea de fotografii din viaţa lor privată, atrăgea atenția Casa Regală britanică într-un moment în care paparazzi reușiseră să surprindă câteva fotografii cu regina pe domeniul său privat, potrivit dailymail.co.uk.

Cine a fost regina Elisabeta a II-a?

Elisabeta a II-a a fost monarhul Regatului Unit și a altor cincisprezece state suverane, cunoscute sub denumirea de Commonwealth. Aceasta s-a născut în data de 21 aprilie 1926 și a devenit regină la vârsta de 25 de ani, pe 6 februarie 1952, după moartea tatălui său, regele George al VI-lea.

Regina Elisabeta a II-a a fost membră a Casei de Windsor și a rămas cunoscută și pentru longevitatea sa în fruntea monarhiei britanice. A devenit regină într-o perioadă de schimbări semnificative în istoria modernă, inclusiv în decursul decadelor care au urmat aflate sub semnul schimbărilor sociale și tehnologice.

Pe parcursul domniei sale, regina Elisabeta a II-a a fost martora unor evenimente majore, cum ar fi decolonizarea Africii și Asiei, războaiele din Golful Persic, Afganistan și Irak, precum și transformările politice și sociale din Regatul Unit și Commonwealth. Ea a rămas cunoscută în memoria colectiva pentru devotamentul față de serviciul public și pentru modul în care a adaptat monarhia la schimbările sociale.

Regina Elisabeta a II-a a fost căsătorită cu prințul Philip, Duce de Edinburgh, care a fost alături de ea până la moartea sa în aprilie 2021. Cuplul regal a avut patru copii: prințul Charles (actualul monarh britanic), prințul Andrew, prințesa Anne și prințul Edward. Elisabeta a II-a a murit în data de 8 septembrie 2022, la vârsta de 96 de ani.

Foto: womansworld.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Per se. Ce înseamnă, de fapt, „per se”?
Per se. Ce înseamnă, de fapt, „per se”?
În ultima perioadă auzim tot mai des exprimarea „per se”. Chiar dacă este folosită în ultima perioadă, expresia este veche de mii de ani și provine, ca mai toate expresiile utilizate la... citește tot
Simplifică procesele administrative cu un POS Outdoor de la Odero
Simplifică procesele administrative cu un POS Outdoor de la Odero
Alege cele mai bune soluții pentru plata neasistată! Începe cu simplificarea procesului de plată și a proceselor administrative cu ajutorul unui POS Outdoor fiabil și performant care să țină... citește tot
Care este singurul cuvânt din limba română care conține toate cele 8 vocale: A, E, I, O, U, Ă, Â și Î?
Care este singurul cuvânt din limba română care conține toate cele 8 vocale: A, E, I, O, U, Ă, Â și Î?
Spre deosebire de alte limbi, limba română conține șapte vocale astfel: a, e, i, o, u, ă, î (â). Sau opt, dacă luăm separat „î” și „â”. Conform definiției, vocala este un sunet... citește tot