Cine a fost cea mai fotografiată persoană din toate timpurile?

21.11.2023
Cine a fost cea mai fotografiată persoană din toate timpurile?

Presa te ridică, presa te coboară, așa spune o vorbă din popor. Paparazzi vor să surprindă poze cât mai inedite cu vedetele mai mult sau mai puțin celebre, însă de multe ori lucrurile sunt împinse la extrem și nu mai există deloc intimitate. Cert este că starurile mondiale plătesc bani grei pentru a scăpa de acești fotografi, având tot felul de gărzi de corp și persoane care să le protejeze intimitatea și în definitiv viața.

Cea mai fotografiată persoană din lume

De-a lungul timpului, multe vedete au fost în centrul atenției acestor paparazzi, însă o anumită persoană a devenit o obsesie pentru fotografi. O imagine cu ea se vindea pe bani grei, mai ales dacă era și în ipostaze inedite. Dar cine a fost cea mai fotografiată persoană din lume? Mulți ar crede că este vorba despre prințesa Diana, însă lucrurile nu stau așa. Așa cum probabil ați dedus deja este vorba despre fosta regină a Marii Britanii, Elisabeta a II-a.

Toți fotografii profesioniști și amatori au visat să o surprindă pe regina Elisabeta a II-a în ipostaze inedite, care să facă deliciul publicului larg, însă Casa Regală britanică a avut grijă ca fostul monarh să aibă parte de intimitate. Nimeni nu se putea apropia de regină decât cu acordul acesteia.

Membrii casei regale simt că au dreptul la intimitate atunci când derulează activităţi neoficiale. Ei recunosc existenţa interesului public, dar nu cred că acest drept justifică publicarea de fotografii din viaţa lor privată, atrăgea atenția Casa Regală britanică într-un moment în care paparazzi reușiseră să surprindă câteva fotografii cu regina pe domeniul său privat, potrivit dailymail.co.uk.

Cine a fost regina Elisabeta a II-a?

Elisabeta a II-a a fost monarhul Regatului Unit și a altor cincisprezece state suverane, cunoscute sub denumirea de Commonwealth. Aceasta s-a născut în data de 21 aprilie 1926 și a devenit regină la vârsta de 25 de ani, pe 6 februarie 1952, după moartea tatălui său, regele George al VI-lea.

Regina Elisabeta a II-a a fost membră a Casei de Windsor și a rămas cunoscută și pentru longevitatea sa în fruntea monarhiei britanice. A devenit regină într-o perioadă de schimbări semnificative în istoria modernă, inclusiv în decursul decadelor care au urmat aflate sub semnul schimbărilor sociale și tehnologice.

Pe parcursul domniei sale, regina Elisabeta a II-a a fost martora unor evenimente majore, cum ar fi decolonizarea Africii și Asiei, războaiele din Golful Persic, Afganistan și Irak, precum și transformările politice și sociale din Regatul Unit și Commonwealth. Ea a rămas cunoscută în memoria colectiva pentru devotamentul față de serviciul public și pentru modul în care a adaptat monarhia la schimbările sociale.

Regina Elisabeta a II-a a fost căsătorită cu prințul Philip, Duce de Edinburgh, care a fost alături de ea până la moartea sa în aprilie 2021. Cuplul regal a avut patru copii: prințul Charles (actualul monarh britanic), prințul Andrew, prințesa Anne și prințul Edward. Elisabeta a II-a a murit în data de 8 septembrie 2022, la vârsta de 96 de ani.

Foto: womansworld.com

Cele mai noi articole
Top 4 cele mai sănătoase ape din România
Top 4 cele mai sănătoase ape din România
Apa, cunoscută ca „lichidul vieții”, reprezintă un element esențial pentru organismul uman. Fiind compuși în proporție de 70% din apă, calitatea acesteia joacă un rol crucial în... citește tot
Care e cea mai bună oră pentru a lua cina?
Care e cea mai bună oră pentru a lua cina?
Cercetătorii au observat o legătura între momentul cinei și starea generală de sănătate a unei persoane, subliniind beneficiile mâncatului înainte de ora 20:00. Studiile au arătat că masa... citește tot
Ce înseamnă „mană cerească”? Care este originea expresiei?
Ce înseamnă „mană cerească”? Care este originea expresiei?
Mană cerească. Cine nu a auzit sau nu a folosit măcar o dată expresia „mană cerească”? Această expresie este utilizată cu sensul de „surpriză plăcută care aduce belșug” sau cu... citește tot