Dodi Al-Fayed a cerut-o în căsătorie pe Prințesa Diana în noaptea accidentului?

21.11.2023
Dodi Al-Fayed a cerut-o în căsătorie pe Prințesa Diana în noaptea accidentului?

În ultimul sezon al „The Crown”, serialul Netflix despre familia regală britanică, Dodi Al-Fayed o cere căsătorie pe Prințesa Diana cu câteva ore înainte de accidentul lor mortal. Chiar s-a întâmplat acest lucru în realitate?

Lady Di a murit la Paris, pe 31 august 1997, după ce mașina în care se afla alături de iubitul ei, Dodi al-Fayed, a făcut accident în tunelul Pont de l’Alma în timp ce șoferul încerca să scape de paparazzii care urmăreau cuplul pe motociclete. Totuși, cu câteva ore înainte, Dodi Al-Fayed ar fi cerut-o în căsătorie pe cea cu care forma un cuplu de câteva luni. Cel puțin asta lasă să se înțeleagă din serialul Netflix „The Crown”.

I-a cumpărat inel. Era de logodna?

Conform publicației Vogue, este adevărat că Dodi i-a cumpărat Dianei (36 de ani la vremea respectivă) un inel. Cu toate acestea, nu exista niciun indiciu că i-a dat-o vreodată bijuteria și nu s-a confirmat că era vorba despre un inel de logodnă.

„Viața este doar o călătorie” (Prințesa Diana)

Întrucât perechea și-a petrecut noaptea într-o cameră privată de la Ritz, nu putem ști cu siguranță ce s-a întâmplat, de fapt, la acea cină, dar nu există dovezi care să sugereze că Dodi a cerut-o în căsătorie. Prietenii Dianei au negat că cuplul s-ar fi logodit sau chiar se gândeau să se căsătorească. Ba mai mult, potrivit Express, Lady Annabel Goldsmith a vorbit la telefon cu Prințesa Diana pe 29 august 1997 (cu două zile înainte să moară) și a susținut că Prințesa a spus că are nevoie de „o căsătorie ca da o erupție pe față”.

Tatăl lui Dodi susține că ar fi cerut-o

În timpul unui proces, tatăl lui Dodi, Mohamed Al-Fayed, a asigurat instanța că cei doi aveau o relație serioasă. Nu este clar dacă fiul său avea o ceară în căsătorie pe Prințesa Diana, dar afaceristul a declarat: „Cuplul m-a sunat pentru a anunța vestea în noaptea în care au murit”.

Mohamed a susținut chiar că  Prințesa era însărcinată, afirmând că i-a spus într-un apel telefonic cu o oră înainte de accident. Cu toate acestea, un medic legist a confirmat că Diana nu era însărcinată la momentul morții.

Cum s-a petrecut accidentul în care a murit Prințesa Diana?

Pe 31 august 1997, la ora 00:23, șoferul lui Dodi al-Fayed a pierdut controlul mașinii la intrarea în pasajul subteran Pont de l’Alma. Se pare că mașina a lovit inițial un Fiat alb, a virat la stânga carosabilului cu două benzi și s-a ciocnit frontal cu al 13-lea stâlp care susținea acoperișul. Niciunul dintre cei patru ocupanți (șoferul, un bodyguard, Prințesa Diana și Dodi al-Fayed) nu purta centura de siguranță. Automobilul avea o viteză de peste 100 de km/h, iar impactul a fost atât de mare încât motorul a ajuns pe scaunul din față.

Foto: foxnews.com

Cele mai noi articole
Ce înseamnă „mană cerească”? Care este originea expresiei?
Ce înseamnă „mană cerească”? Care este originea expresiei?
Mană cerească. Cine nu a auzit sau nu a folosit măcar o dată expresia „mană cerească”? Această expresie este utilizată cu sensul de „surpriză plăcută care aduce belșug” sau cu... citește tot
Cum se păstrează rețeta secretă la KFC? Boss-ul KFC România a explicat: „Nici noi nu știm condimentele secrete”
Cum se păstrează rețeta secretă la KFC? Boss-ul KFC România a explicat: „Nici noi nu știm condimentele secrete”
Rețeta secretă a Kentucky Fried Chicken (KFC) este una dintre cele mai bine păstrate secrete în industria fast-food-ului. Colonel Sanders, fondatorul KFC, a creat rețeta originală în anii 1930... citește tot
Top 10 țări cu cele mai urâte femei din lume. Pe primul loc e o țară din Europa! România e în top?
Top 10 țări cu cele mai urâte femei din lume. Pe primul loc e o țară din Europa! România e în top?
Frumusețea și urâțenia sunt subiective. Oamenii sunt diferiți, atât ca aspect, cât și ca gândire. Astfel că ceea ce este frumos pentru o persoană poate fi considerat urât pentru alta.... citește tot