Dodi Al-Fayed a cerut-o în căsătorie pe Prințesa Diana în noaptea accidentului?

21.11.2023
Dodi Al-Fayed a cerut-o în căsătorie pe Prințesa Diana în noaptea accidentului?

În ultimul sezon al „The Crown”, serialul Netflix despre familia regală britanică, Dodi Al-Fayed o cere căsătorie pe Prințesa Diana cu câteva ore înainte de accidentul lor mortal. Chiar s-a întâmplat acest lucru în realitate?

Lady Di a murit la Paris, pe 31 august 1997, după ce mașina în care se afla alături de iubitul ei, Dodi al-Fayed, a făcut accident în tunelul Pont de l’Alma în timp ce șoferul încerca să scape de paparazzii care urmăreau cuplul pe motociclete. Totuși, cu câteva ore înainte, Dodi Al-Fayed ar fi cerut-o în căsătorie pe cea cu care forma un cuplu de câteva luni. Cel puțin asta lasă să se înțeleagă din serialul Netflix „The Crown”.

I-a cumpărat inel. Era de logodna?

Conform publicației Vogue, este adevărat că Dodi i-a cumpărat Dianei (36 de ani la vremea respectivă) un inel. Cu toate acestea, nu exista niciun indiciu că i-a dat-o vreodată bijuteria și nu s-a confirmat că era vorba despre un inel de logodnă.

„Viața este doar o călătorie” (Prințesa Diana)

Întrucât perechea și-a petrecut noaptea într-o cameră privată de la Ritz, nu putem ști cu siguranță ce s-a întâmplat, de fapt, la acea cină, dar nu există dovezi care să sugereze că Dodi a cerut-o în căsătorie. Prietenii Dianei au negat că cuplul s-ar fi logodit sau chiar se gândeau să se căsătorească. Ba mai mult, potrivit Express, Lady Annabel Goldsmith a vorbit la telefon cu Prințesa Diana pe 29 august 1997 (cu două zile înainte să moară) și a susținut că Prințesa a spus că are nevoie de „o căsătorie ca da o erupție pe față”.

Tatăl lui Dodi susține că ar fi cerut-o

În timpul unui proces, tatăl lui Dodi, Mohamed Al-Fayed, a asigurat instanța că cei doi aveau o relație serioasă. Nu este clar dacă fiul său avea o ceară în căsătorie pe Prințesa Diana, dar afaceristul a declarat: „Cuplul m-a sunat pentru a anunța vestea în noaptea în care au murit”.

Mohamed a susținut chiar că  Prințesa era însărcinată, afirmând că i-a spus într-un apel telefonic cu o oră înainte de accident. Cu toate acestea, un medic legist a confirmat că Diana nu era însărcinată la momentul morții.

Cum s-a petrecut accidentul în care a murit Prințesa Diana?

Pe 31 august 1997, la ora 00:23, șoferul lui Dodi al-Fayed a pierdut controlul mașinii la intrarea în pasajul subteran Pont de l’Alma. Se pare că mașina a lovit inițial un Fiat alb, a virat la stânga carosabilului cu două benzi și s-a ciocnit frontal cu al 13-lea stâlp care susținea acoperișul. Niciunul dintre cei patru ocupanți (șoferul, un bodyguard, Prințesa Diana și Dodi al-Fayed) nu purta centura de siguranță. Automobilul avea o viteză de peste 100 de km/h, iar impactul a fost atât de mare încât motorul a ajuns pe scaunul din față.

Foto: foxnews.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la…
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la…
Toată lumea a auzit de Elena Ceaușescu și răutatea de care dădea dovadă. Elena Ceaușescu a fost timp de zeci de ani, una dintre cele mai importante și mai influente femei din România... citește tot
Care este singura insulă din lume unde locuiesc numai oile? Oamenii vin rar acolo, întrucât accesul este dificil!
Care este singura insulă din lume unde locuiesc numai oile? Oamenii vin rar acolo, întrucât accesul este dificil!
Lítla Dímun este cea mai mică dintre cele 18 insule ale arhipelagului Feroe. Aici trăiesc doar câțiva ciobani și sute de oi, într-o armonie perfectă. Accesul turiștilor este extrem de... citește tot
De ce Europa nu poate fi considerat un continent?
De ce Europa nu poate fi considerat un continent?
Prima regiune a lumii care a fost colonizată este Europa. Cea mai timpurie prezență umană în Europa datează de acum aproximativ 1,8 milioane de ani, iar continentul are o istorie lungă de... citește tot