Cele mai mari greșeli făcute de Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii. Cum s-a comportat cu Prințesa Diana?

09.09.2022
Cele mai mari greșeli făcute de Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii. Cum s-a comportat cu Prințesa Diana?

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a încetat din viață la vârsta de 96 de ani. Aceasta a fost cel mai bătrân monarh care a stat pe tronul britanic. Regina a avut cea mai lungă domnie din istoria țării, peste 70 de ani. Totuși, într-o perioadă atât de lungă, Elisabeta a II-a a făcut și destul de multe greșeli, unele taxate de presa din Marea Britanie. Din multe dintre acestea, Regina a admis că a avut de învățat:

A fost o mamă absentă

Regina a fost o mamă absentă pentru Prințul Charles. Îndatoririle regale au făcut-o să uite cât de importantă este prezența unei mame în viața unui tânăr. Totuși, Regina a avut grijă să fie prezentă în viața nepoților și strănepoților ei.

A fost prea rece cu englezii

În primii ani de domnie, Regina a păstrat distanța față de public și a dat impresia unui om închis și rece. Totul s-a schimbat atunci când Regina a transformat emisiunea anuală de Crăciun și a invitat prin intermediul ecranului cetățenii britanici în casa ei. Barierele dintre cetățeni și Palatul Buckingham s-au rupt.

I-a retras titlul Prințesei Diana

După divorțul Prințesei Diana de Prințul Charles, regina i-a retras Prințesei Diana titlul de Alteță Regală. Lady Di era încă iubită de public, astfel că acest gest i-a supărat pe cetățenii britanici care au fost neplăcut impresionați de decizia Reginei. Dându-și seama de eroare făcută, la moartea Dianei Regina Elisabeta a II-a a permis ca pe sicriul fostei nore să stea steagul regal.

I-a luat cinci zile să dea o declarație

Una dintre cele mai mari greșeli pe care Regina le-a făcut vreodată a fost modul în care a gestionat moartea Prințesei Diana. Prima declarație publică după moartea Prințesei Diana a venit la cinci zile după tragicul eveniment, scrie cheatsheet.com.

„Nimeni care o cunoștea pe Diana nu o va uita vreodată. Milioane de oameni care nu au cunoscut-o, dar au simțit că o cunosc, și-o vor aminti” – Regina Elisabeta a II-a.

Era să fie împușcată de un gardian

Potrivit The New York Times, atunci când regina nu putea dormi, îi plăcea să meargă la o plimbare în jurul Palatului Buckingham. Într-o dimineață, aceasta a uitat să le spună gardienilor că iese la plimbare și un tânăr a fost aproape să o împuște crezând că este un intrus în Palatul Buckingham. Când și-a dat seama că este Regina Elisabeta a II-a, bărbatul a spus: „La naiba, Maiestate, aproape că te-am împușcat”. Din fericire, regina a fost înțelegătoare și a replicat: „Este în regulă. Data viitoare o să sun în prealabil ca să nu fii nevoit să mă împuști.”

Foto: eonline.com

AZI ÎN ISTORIE
Ziua de 9 septembrie este cea de-a 252-a a calendarului gregorian și a 253-a zi în anii bisecți. Această zi a consemnat de-a lungul timpului evenimente care au marcat istoria lumii și pe cea a...
Cele mai noi articole
Cine urmează la tron după Regele Charles al III-lea?
Cine urmează la tron după Regele Charles al III-lea?
„Regina a murit în liniște la Castelul Balmoral în această după-amiază”, a anunțat în cursul zilei de 8 septembrie 2022 Casa Regală a Marea Britanii. Decedată la vârsta de 96 de ani,... citește tot
De ce între regina Elisabeta a II-a și Lady Di a fost o relație tensionată?
De ce între regina Elisabeta a II-a și Lady Di a fost o relație tensionată?
Regina Elisabeta a II-a (21 aprilie 1926 – 8 septembrie 2022) a avut o domnie de 70 de ani. În timpul în care s-a aflat la conducerea britanicilor monarhul a avut și momente grele, tensionate,... citește tot
De ce purta regina Elisabeta a II-a mereu mănuși?
De ce purta regina Elisabeta a II-a mereu mănuși?
Regina Elisabeta a II-a (21 aprilie 1926 – 8 septembrie 2022) a fost cea mai importantă și cunoscută figură monarhică din lume a secolului trecut. Aceasta a fost primul copil al regelui George... citește tot