Ce relație de rudenie era între regele Mihai I și regina Elisabeta a II-a?

08.06.2022
Ce relație de rudenie era între regele Mihai I și regina Elisabeta a II-a?

În Europa există legături de rudenie între membrii diferitelor case regale. Acest lucru se datorează faptului că, de-a lungul istoriei, persoanele cu acest statut trebuiau să se căsătorească tot cu o persoană de același fel. Ca atare, puțină lume știe că, între regele Mihai I și regina Elisabeta a II-a a existat o strânsă legătură de rudenie.

Regele Mihai I și regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii

Regele Mihai I a fost fiul lui Carol al II-lea și al Elenei. Pe linie maternă, regele Mihai I a fost nepotul regelui Constantin al Greciei, în timp ce pe linie paternă a fost nepotul regelui Ferdinand I și al reginei Maria.

Familia Regală a României are legături puternice cu cea a Marii Britanii. Regele Mihai I a fost stră-strănepotul reginei Victoria. Practic, legătura dintre cele două case regale a început atunci când regele Carol al II-lea s-a căsătorit cu regina Elena, principesa Greciei.

În această lume, legăturile de sânge și de rudenie nu se uită niciodată, iar acest lucru a putut fi văzut, în anul 2012, când regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a sărbătorit 60 de ani de domnie. La dineul oficial au participat capete încoronate din toată lumea, precum și regele Mihai I și principesa Margareta.

Evenimentul a avut loc la castelul Windsor, iar la poza oficială regele Mihai I a stat în dreapta reginei Elisabeta a II-a, dovedind încă o dată relația bună dintre cei doi. Practic ultimul rege al României a fost verișor de gradul al III-lea cu regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii.

La masa de sărbătoare, care a ținut o oră și jumătate, au participat monarhi din 26 de țări. Astfel, au putut fi văzuți regele Simeon al Bulgariei, împăratul Japoniei, sultanul din Brunei, regele Suediei și mulți alții.

Prințul Charles are legături puternice cu România

Prințul Charles este fiul reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii, fiind, în felul acesta, primul în ordinea succesiunii la tron. Acesta deține un portofoliu extins de proprietăți și nu mai este un secret faptul că are o fermă rurală în Viscri, un mic sat din Transilvania. Prințul din Țara Galilor a cumpărat proprietatea în anul 2006, după ce s-a îndrăgostit de România în timpul unei vizite în anul 1998.

Foto: Mediafax.ro

AZI ÎN ISTORIE
Ziua de 13 august este cea de-a 225-a zi în calendarul gregorian și a 226-a zi în anii bisecți. Această zi a a consemnat de-a lungul vremii numeroase evenimente care au marcat istoria lumii și...
Cele mai noi articole
Cum a murit Carol al II-lea? Ultimele sale cuvinte au fost: „Vezi ce are duduia, s-a speriat rău”
Cum a murit Carol al II-lea? Ultimele sale cuvinte au fost: „Vezi ce are duduia, s-a speriat rău”
Carol al II-lea a fost regele României timp de 10 ani, între 8 iunie 1930 și 6 septembrie 1940. Domnia acestuia a fost una plină de controverse și mulți oameni politici ai acelor vremuri nu... citește tot
Care este cea mai mică insulă locuită din lume?
Care este cea mai mică insulă locuită din lume?
În lume există multe lucruri frumoase unele locuite de oameni, iar altele sălbatice care nu au văzut deloc vreo urmă de civilizație. Acolo unde oamenii au ajuns și-au pus amprenta asupra... citește tot
Care este diferența dintre ayran, sana și chefir?
Care este diferența dintre ayran, sana și chefir?
Sana, ayranul și chefirul se enumără printre lactatele alese, de cele mai multe ori, la micul dejun. Dintre cele trei, nutriționiștii sugerează consumarea chefirului persoanelor cu probleme de... citește tot