Ce relație de rudenie era între regele Mihai I și regina Elisabeta a II-a?

09.09.2022
Ce relație de rudenie era între regele Mihai I și regina Elisabeta a II-a?

În Europa există legături de rudenie între membrii diferitelor case regale. Acest lucru se datorează faptului că, de-a lungul istoriei, persoanele cu acest statut trebuiau să se căsătorească tot cu o persoană de același fel. Ca atare, puțină lume știe că, între regele Mihai I și regina Elisabeta a II-a a existat o strânsă legătură de rudenie.

Regele Mihai I și regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii

Regele Mihai I a fost fiul lui Carol al II-lea și al Elenei. Pe linie maternă, regele Mihai I a fost nepotul regelui Constantin al Greciei, în timp ce pe linie paternă a fost nepotul regelui Ferdinand I și al reginei Maria.

Familia Regală a României are legături puternice cu cea a Marii Britanii. Regele Mihai I a fost stră-strănepotul reginei Victoria. Practic, legătura dintre cele două case regale a început atunci când regele Carol al II-lea s-a căsătorit cu regina Elena, principesa Greciei.

În această lume, legăturile de sânge și de rudenie nu se uită niciodată, iar acest lucru a putut fi văzut, în anul 2012, când regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a sărbătorit 60 de ani de domnie. La dineul oficial au participat capete încoronate din toată lumea, precum și regele Mihai I și principesa Margareta.

Evenimentul a avut loc la castelul Windsor, iar la poza oficială regele Mihai I a stat în dreapta reginei Elisabeta a II-a, dovedind încă o dată relația bună dintre cei doi. Practic ultimul rege al României a fost verișor de gradul al III-lea cu regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii.

La masa de sărbătoare, care a ținut o oră și jumătate, au participat monarhi din 26 de țări. Astfel, au putut fi văzuți regele Simeon al Bulgariei, împăratul Japoniei, sultanul din Brunei, regele Suediei și mulți alții.

Prințul Charles are legături puternice cu România

Prințul Charles este fiul reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii, fiind, în felul acesta, primul în ordinea succesiunii la tron. Acesta deține un portofoliu extins de proprietăți și nu mai este un secret faptul că are o fermă rurală în Viscri, un mic sat din Transilvania. Prințul din Țara Galilor a cumpărat proprietatea în anul 2006, după ce s-a îndrăgostit de România în timpul unei vizite în anul 1998.

Foto: Mediafax.ro

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Cine a fost românca pe care Michael Jackson a ținut să o viziteze la azil când a venit la București?
Cine a fost românca pe care Michael Jackson a ținut să o viziteze la azil când a venit la București?
În anul 1992, Michael Jackson punea România pe harta lumii după ce alegea țara care doar ieșise din comunism destinația pentru unul dintre concertele sale din turneul „Dangerous World... citește tot
Povestea lui Brendon Grimshaw, omul care a avut un vis: și-a cumpărat o insulă tropicală și „a sălbăticit-o”. A refuzat o ofertă de 50 de milioane de dolari!
Povestea lui Brendon Grimshaw, omul care a avut un vis: și-a cumpărat o insulă tropicală și „a sălbăticit-o”. A refuzat o ...
În anul 1962, un bărbat de 37 de ani din Anglia pe nume Brendon Grimshaw a demisionat brusc. Brendon Grimshaw lucra ca redactor la o publicație din Dewsbury din Yorkshire, Anglia. Cu banii pe... citește tot
Una dintre cele mai bogate țări din lume a decis: transportul public este gratuit. Ce impact a avut decizia?
Una dintre cele mai bogate țări din lume a decis: transportul public este gratuit. Ce impact a avut decizia?
Au trecut patru ani de când Luxemburg a decis ca toate formele de transport public – inclusiv autobuzele, trenurile și tramvaiele – să fie gratuite atât pentru rezidenți, cât și pentru... citește tot