Ce îi plăcea reginei Elisabeta a II-a să mănânce?

18.09.2023
Ce îi plăcea reginei Elisabeta a II-a să mănânce?

Viața reginei Elisabeta a II-a a fost studiată intens atât în timpul în care a trăit, cât și după ce a decedat. Oamenii au fost mereu fascinați de ieșirile ei publice, de eleganța, comportamentul ireproșabil și relaxat față de supușii ei. Dieta fostului monarh britanic a fost făcută publică, iar în felul acesta s-a putut observa ce mânca regina în fiecare zi și ce plăceri culinare avea.

Ce mânca regina Elisabeta a II-a?

Dieta fostului monarh britanic a fost una sănătoasă, bazată pe fructe și legume de sezon, multe dintre ele crescute pe domeniile regale. Totodată, aceasta obișnuia să bea ceai în fiecare zi, fără excepție. Conform fostului bucătar regal Darren McGrady, regina își stabilea meniul pe fiecare săptămână.

Bucătarii alegeau meniurile, iar ea punea o linie pe cele pe care nu le dorea. Uneori, ea punea o linie pe toate și punea ceva diferit – de exemplu, dacă lua cina cu Prințul Andrew, preferatul lui era Crème Brulee cu portocale Sandringham, a spus Darren McGrady, potrivit mirror.co.uk.

La micul dejun, regina Elisabeta a II-a servea prima dată o ceașcă de ceai Earl Grey, fără lapte sau zahăr, cu un biscuite sau doi. După aceea, trecea la masă efectiv unde consuma cereale, iaurt, pâine prăjită și marmeladă. Fostului monarh britanic îi plăceau foarte mult și ouăle amestecate cu somon afumat.

La prânz, mama actualului rege Charles al III-lea mânca foarte des pește cu legume, cum ar fi limbă-de-mare pe pat de spanac. Atunci când lua prânzul singură, regina evita carbohidrații și cartofii. Inițial, înainte de această masă ea savura un cocktail cu gin și Dubonnet.

La cină, regina Elisabeta a II-a avea o masă bogată în carne, pește și legume. Fostului monarh britanic îi plăcea carnea de vânat, aceasta fiind gătită după rețete tradiționale englezești sau franțuzești.

Îi plăcea să folosească ingrediente de pe domeniu, așa că, dacă aveam somon de la Balmoral din râul Dee, îl mânca, era unul dintre preferatele ei. Am folosit un repertoriu de feluri de mâncare, în principal mâncare britanică și franceză. Am gătit multă mâncare tradițională franceză, cum ar fi halibut pe pat de spanac cu sos Mornay.

Ca fel principal, reginei îi plăcea vânatul, lucruri precum friptura gaelică (de porc), friptura de fileu cu sos de ciuperci cu whisky, mai ales dacă o făceam cu carne de vânat. Ca prim fel de mâncare, îi plăcea pateul Gleneagles, care constă în somon afumat, păstrăv și macrou, a adăugat Darren McGrady, potrivit sursei citate mai sus.

În ceea ce privește ceaiul de la ora 17:00, acesta era întotdeauna însoțit de sandvișuri și scone, un desert tradițional britanic. Regina Elisabeta a II-a era o împătimită a prăjiturilor cu ciocolată și cu ghimbir, fiind servite deseori în această parte a zilei.

Foto: myrecipes.com

Îți recomandăm:
Ne putem întoarce în timp? Nu. Sau, poate, numai cu ajutorul cuvintelor. Ei bine, cum erau Bucureștiul acum 100 de ani? Cum erau oamenii acum 100 de ani? Ce activități aveau aceștia? Cum era...
Dacă citești acest articol sunt mari șanse să fii român, să te fi născut în România și, evident, să vorbești limba română. Dar de ce țara noastră poartă numele de România? De unde...
Cele mai noi articole
Curiozități despre Maroc, țara unde pot fi admirați berberii
Curiozități despre Maroc, țara unde pot fi admirați berberii
Marocul este o țară situată în nord-vestul Africii. Este cunoscută oficial sub numele de Regatul Maroc (în arabă: المملكة المغربية, Al-Mamlakah Al-Maghribīyah) și este o... citește tot
De ce crește părul foarte greu?
De ce crește părul foarte greu?
Creșterea lentă a părului poate fi influențată de mai mulți factori, iar cauza poate varia de la o persoană la alta. Iată câțiva dintre cei mai comuni factori care pot contribui la... citește tot
Care sunt relațiile politice dintre România și Kosovo? De ce România nu recunoaște Kosovo?
Care sunt relațiile politice dintre România și Kosovo? De ce România nu recunoaște Kosovo?
Kosovo este un teritoriu din interiorul Balcanilor de Vest. Și-a declarat independența în anul 2008 și este un teritoriu recunoscut de doar 101 state membre ale Națiunilor Unite. Kosovo și... citește tot