De ce iubește regele Charles al III-lea Transilvania?

16.09.2022
De ce iubește regele Charles al III-lea Transilvania?

Regele Charles al III-lea are o afinitate pentru regiunea românească Transilvania, unde de altfel și-a cumpărat și un „mic” domeniu. Se pare că liderul Marii Britanii are o legătură de sânge cu Vlad Țepeș, cel care l-a inspirat pe Bram Stoker în romanul „Dracula”. Incredibil, nu-i așa?

Regele Charles al III-lea, descendent al lui Vlad Țepeș

Regele Charles al III-lea și-a făcut genealogia familiei și a descoperit că este strănepotul, cu 16 generații în urmă, al lui Vlad Țepeș prin străbunica sa, regina Maria. Drept urmare, monarhul britanic a vizitat de mai multe ori țara noastră și și-a cumpărat chiar un domeniu în Transilvania.

Suveranul are în România două proprietăți, la Viscri (Brașov) și în Valea Zălanului (Covasna). Prințul Charles, actualul Rege Charles al III-lea a fost un promotor important al patrimoniului și al biodiversității din regiunea Transilvaniei, susținând că se simte ca acasă în această zonă.

Transilvania, casa lui Dracula

Regiunea Transilvaniei are o frumusețe aparte. Turiștii din întreaga lume vin în zonă pentru a vizita satele vechi de sute de ani și arhitectura caselor. Locația a devenit cunoscută la nivel mondial odată cu apariția romanului „Dracula” a lui Bram Stoker și chiar dacă nu pot fi văzute astfel de creaturi, Transilvania este învăluită în mituri și legende.

Tot ceea ce există are o poveste în spate, care a păstrat niște tradiții, iar oamenii din zonă își duc traiul, în ritmul lor, parcă mai lent ca oriunde. Procesele de fabricație medievală încă rezistă și sunt folosite în diferite meșteșuguri, de aceea se poate spune că și din aceste motive regele Charles al III-lea a fost fascinat de Transilvania.

Viscri, locația preferată a lui Charles în România

Regele Charles al III-lea deține o pensiune din secolul al XVIII-lea în satul Viscri. Acesta este un sat săsesc, plin de biserici fortificate, care a reușit să supraviețuiască regimului comunist. Trebuie precizat că Nicolae Ceaușescu dorea să construiască blocuri peste tot, iar casele să fie distruse.

Pe vremea când era prinț, Charles a îndemnat regimul Ceaușescu să nu distrugă satele românești și casele pline de istorie. Ca atare, acesta a înființat o fundație în Franța, Belgia și Olanda, numită „Operation Villages România”. În felul acesta a fost ales câte un sat, pe care comuniștii îl vizau să îl distrugă, și a fost salvat cu ajutorul fundației. De aceea, localitatea Viscri încă se află pe hartă mondială.

Regele Charles al III-lea a vizitat Transilvania pentru prima dată în anul 1998 și a fost plăcut impresionat de ceea ce a văzut. După această dată Charles a revenit în România în fiecare an primăvara. Acesta a promovat zona cu fiecare ocazie pe care a avut-o. Se poate spune, fără doar și poate, că monarhul britanic este cel mai puternic promotor al Transilvaniei.

Trebuie precizat că dragostea lui Charles pentru moșiile istorice și casele țărănești nu s-a oprit aici. În anul 2015, acesta și-a lansat propria fundație în România, care are ca scop conservarea structurilor construite în jurul curților care adăpostesc o fântână, un hambar și care reflectă activitățile tradiționale ale familiilor din zonă.

De peste 13 ani, Charles a fost și președintele trustului Mihai Eminescu. Organizația de caritate a reușit să planteze aproximativ 1,5 milioane de puieți și să ajute peste 400 de meșteri din diferite sate medievale, potrivit travelmakertours.com. Transilvania sau Ardeal este o regiune istorică și geografică situată în interiorul arcului carpatic, una din zonele istorice ale României, conform Wikipedia.org.

Foto: newmoney.ro

Îți recomandăm:
Ne putem întoarce în timp? Nu. Sau, poate, numai cu ajutorul cuvintelor. Ei bine, cum erau Bucureștiul acum 100 de ani? Cum erau oamenii acum 100 de ani? Ce activități aveau aceștia? Cum era...
Dacă citești acest articol sunt mari șanse să fii român, să te fi născut în România și, evident, să vorbești limba română. Dar de ce țara noastră poartă numele de România? De unde...
Cele mai noi articole
Zece țări unde marijuana este legală
Zece țări unde marijuana este legală
Se spune că o cantitate mică de marijuana ar avea proprietăți benefice pentru organismul uman. De aceea, în unele state, acest drog este la liber și oricine îl poate achiziționa și consuma... citește tot
Lidl și Kaufland NU sunt concurenți! Supermarketurile au același patron
Lidl și Kaufland NU sunt concurenți! Supermarketurile au același patron
România a devenit o țară democratică după căderea comunismului, în anul 1989. Totodată, economia de piață s-a transformat într-una liberă și și-au făcut apariția tot felul de... citește tot
Ce au căutat românii pe Google, în anul 2022?
Ce au căutat românii pe Google, în anul 2022?
Anul 2022 a fost unul plin de evenimente la nivel global. Drept urmare, românii au căutat informații pe Google despre lucrurile care au marcat omenirea. La începutul anului trecut lumea a fost... citește tot