De ce iubește regele Charles al III-lea Transilvania?

16.09.2022
De ce iubește regele Charles al III-lea Transilvania?

Regele Charles al III-lea are o afinitate pentru regiunea românească Transilvania, unde de altfel și-a cumpărat și un „mic” domeniu. Se pare că liderul Marii Britanii are o legătură de sânge cu Vlad Țepeș, cel care l-a inspirat pe Bram Stoker în romanul „Dracula”. Incredibil, nu-i așa?

Regele Charles al III-lea, descendent al lui Vlad Țepeș

Regele Charles al III-lea și-a făcut genealogia familiei și a descoperit că este strănepotul, cu 16 generații în urmă, al lui Vlad Țepeș prin străbunica sa, regina Maria. Drept urmare, monarhul britanic a vizitat de mai multe ori țara noastră și și-a cumpărat chiar un domeniu în Transilvania.

Suveranul are în România două proprietăți, la Viscri (Brașov) și în Valea Zălanului (Covasna). Prințul Charles, actualul Rege Charles al III-lea a fost un promotor important al patrimoniului și al biodiversității din regiunea Transilvaniei, susținând că se simte ca acasă în această zonă.

Transilvania, casa lui Dracula

Regiunea Transilvaniei are o frumusețe aparte. Turiștii din întreaga lume vin în zonă pentru a vizita satele vechi de sute de ani și arhitectura caselor. Locația a devenit cunoscută la nivel mondial odată cu apariția romanului „Dracula” a lui Bram Stoker și chiar dacă nu pot fi văzute astfel de creaturi, Transilvania este învăluită în mituri și legende.

Tot ceea ce există are o poveste în spate, care a păstrat niște tradiții, iar oamenii din zonă își duc traiul, în ritmul lor, parcă mai lent ca oriunde. Procesele de fabricație medievală încă rezistă și sunt folosite în diferite meșteșuguri, de aceea se poate spune că și din aceste motive regele Charles al III-lea a fost fascinat de Transilvania.

Viscri, locația preferată a lui Charles în România

Regele Charles al III-lea deține o pensiune din secolul al XVIII-lea în satul Viscri. Acesta este un sat săsesc, plin de biserici fortificate, care a reușit să supraviețuiască regimului comunist. Trebuie precizat că Nicolae Ceaușescu dorea să construiască blocuri peste tot, iar casele să fie distruse.

Pe vremea când era prinț, Charles a îndemnat regimul Ceaușescu să nu distrugă satele românești și casele pline de istorie. Ca atare, acesta a înființat o fundație în Franța, Belgia și Olanda, numită „Operation Villages România”. În felul acesta a fost ales câte un sat, pe care comuniștii îl vizau să îl distrugă, și a fost salvat cu ajutorul fundației. De aceea, localitatea Viscri încă se află pe hartă mondială.

Regele Charles al III-lea a vizitat Transilvania pentru prima dată în anul 1998 și a fost plăcut impresionat de ceea ce a văzut. După această dată Charles a revenit în România în fiecare an primăvara. Acesta a promovat zona cu fiecare ocazie pe care a avut-o. Se poate spune, fără doar și poate, că monarhul britanic este cel mai puternic promotor al Transilvaniei.

Trebuie precizat că dragostea lui Charles pentru moșiile istorice și casele țărănești nu s-a oprit aici. În anul 2015, acesta și-a lansat propria fundație în România, care are ca scop conservarea structurilor construite în jurul curților care adăpostesc o fântână, un hambar și care reflectă activitățile tradiționale ale familiilor din zonă.

De peste 13 ani, Charles a fost și președintele trustului Mihai Eminescu. Organizația de caritate a reușit să planteze aproximativ 1,5 milioane de puieți și să ajute peste 400 de meșteri din diferite sate medievale, potrivit travelmakertours.com. Transilvania sau Ardeal este o regiune istorică și geografică situată în interiorul arcului carpatic, una din zonele istorice ale României, conform Wikipedia.org.

Foto: newmoney.ro

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Unul dintre cele mai importante momente din istoria recentă a României a fost Războiul de Independență din 1877-1878. De fapt, armata română a participat la Războiul Ruso-Turc din anii... citește tot
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Despre Japonia poți să spui ce vrei, dar nu că este locul unde întârzie trenurile. Pe Internet circulă tot felul de știri legate despre trenurile din Japonia: ba că toate trenurile din țară... citește tot
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
Cine a fost măcar o dată în Israel sau a avut de-a face cu evrei tradiționaliști a putut observa că bărbații poartă pe cap o bucată de material. Aceasta se numește kippah și este un... citește tot