Prințul Williams îl consideră pe regele Charles al III-lea ”incompetent”

30.11.2023
Prințul Williams îl consideră pe regele Charles al III-lea ”incompetent”

Casa Regală britanică este cea mai urmărită familie din lume. Cu toate că se dorește ca ceea ce se întâmplă în interiorul acesteia să nu ajungă la public, lucrurile nu sunt întotdeauna respectate și multe neînțelegeri și certuri să fie dezbătute în mass-media. În lumina recentelor dezvăluiri ale autorului Omid Scobie în cartea sa „Endgame”, se deschide o fereastră intrigantă asupra perspectivelor prințului William cu privire la modul în care monarhia britanică ar trebui să fie condusă.

Prințul William, fascinat de regina Elisabeta a II-a

Acesta avea o admirație pentru bunica sa, regina Elisabeta a II-a, și pare să aibă rezerve considerabile în ceea ce privește abordarea tatălui său, regele Charles al III-lea, față de conducerea regatului. Scobie dezvăluie că William consideră actualul monarh „incompetent” în rolul său de șef al statului, marcând o discrepanță semnificativă între stilul de conducere al acestuia și cel al reginei Elisabeta a II-a. Prințul William vedea în bunica sa un model de conducere demn de urmat, având în vedere cei 70 de ani de domnie și contribuțiile sale la buna funcționare a monarhiei.

O sursă apropiată de Prințul de Wales, citată în cartea lui Scobie, dezvăluie că William privește la tatăl său ca la un „rege de tranziție”, care va deschide drumul pentru propria sa domnie. Această percepție reflectă divergențele profunde dintre cei doi în ceea ce privește modul de gestionare a responsabilităților regale.

Deși împărtășesc pasiuni și interese similare, stilul lor de conducere este complet diferit, a afirmat Omid Scobie, potrivit express.co.uk.

Prințul William nu îl suportă pe unchiul său, Andrew

Unul dintre punctele de dezacord notabile a fost modul în care regele Charles al III-lea a abordat scandalul cu prințul Andrew și relația acestuia cu Jeffrey Epstein. William dorea măsuri decisive, în timp ce tatăl său amâna luarea unor astfel de decizii. Scobie subliniază că această discrepanță în abordare a cauzat tensiuni între cei doi moștenitori ai coroanei.

Autorul susține că William a jucat un rol activ în privarea lui Andrew de titluri și că, în ciuda sprijinului continuu al regelui pentru fratele său, viitorul monarh nu ar urma aceeași cale. Scobie subliniază că William moștenește calitățile prințului Philip în ceea ce privește protejarea Coroanei și că „problema Andrew” reprezintă un element imprevizibil care ar putea aduce daune considerabile monarhiei.

Deși Regele Charles nu a arătat până acum nicio intenție de a înceta definitiv sprijinul pentru fratele său răzvrătit, Andrew ar fi naiv să creadă că William îl va susține necondiționat în același mod. E corect să spunem că următorul rege este cel din familie care a moștenit calitatea prințului Philip în ceea ce privește protejarea Coroanei. Până atunci, însă, Andrew rămâne un element imprevizibil care poate provoca încă daune considerabile monarhiei, se arată în cartea „Endgame”.

Pe lângă aceste aspecte, William pare să fi avut neînțelegeri cu regina Elisabeta a II-a și cu regele Charles al III-lea în ceea ce privește viteza procesului în soluționarea problemelor. În ciuda dorinței sale de a aborda rapid „problema Andrew”, pare să fi întâmpinat rezistență din partea celor mai în vârstă membri ai familiei regale.

Astfel, în lumina acestei analize a relației complexe dintre prințul William și conducerea actuală a monarhiei britanice, se conturează o imagine fascinantă a viitorului suveran și a schimbărilor pe care le-ar putea aduce la conducerea regatului.

Foto: hellomagazine.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
De unde vine simpatia oamenilor pentru extremism?
De unde vine simpatia oamenilor pentru extremism?
În ultima perioadă se tot vorbește despre partide extremiste și extremism în general, cu atât mai mult cu în multe țări din Europa partidele extremiste au câștigat un capital extrem de... citește tot
Ce înseamnă antisemit? Cum s-a manifestat antisemitismul în România?
Ce înseamnă antisemit? Cum s-a manifestat antisemitismul în România?
Antisemitismul este un termen folosit pentru a descrie ura, prejudecățile sau discriminarea împotriva evreilor, ca grup religios, etnic sau cultural. Această formă de intoleranță are o istorie... citește tot
Cine este Rodrigo Duterte, „Călin Georgescu de Filipine” care și-a câștigat mandatul pe… Facebook?
Cine este Rodrigo Duterte, „Călin Georgescu de Filipine” care și-a câștigat mandatul pe… Facebook?
Până în anul 2016, de Rodrigo Duterte nu auzise multă lume. Nici măcar oamenii din Filipine. Peste noapte, Rodrigo Duterte a câștigat alegerile prezidențiale desfășurate într-un singur tur... citește tot