De ce membrii familiei regale britanice se îmbracă mai mereu în culoarea albastră?

19.09.2023
De ce membrii familiei regale britanice se îmbracă mai mereu în culoarea albastră?

Membrii familiei regale britanice sunt printre cele mai urmărite personalități din lume. Atenția publicului este întotdeauna îndreptată către aceștia atunci când ies în public și, de aceea, comportamentul lor trebuie să fie ireproșabil pentru a nu face de râs monarhia.

Culoarea albastră preferată de familia regală britanică

În ceea ce privește ținuta membrilor familiei regale britanice s-a observat că aceștia au o afinitate pentru culoarea albastră. Această îmbrăcăminte a fost observată în special la prințul William și soția sa, Kate Middleton. Trebuie precizat însă că lucrurile nu sunt alese la întâmplare și totul este gândit dinainte.

Culoarea albastră are o semnificație aparte, simbolizând responsabilitate, patriotism, un calm desăvârșit și continuitatea valorilor și tradițiilor monarhice. Fiecare apariție a membrilor familiei regale în public este analizată cu lupa. Vestimentația trebuie să fie ireproșabilă, din cap până în picioare.

Prințul William, viitorul monarh britanic, soția sa, Kate Middleton, precum și cei trei copii ai lor sunt deseori văzuți în public în ținute de culoare albastră. Aceștia au grijă să respecte cutumele familiei regale britanice, mai ales că ei reprezintă viitorul monarhiei.

Experții în modă susțin că această culoare a devenit o semnătură pentru familia regală britanică. De-a lungul timpului, felicitările festive, portretele de aniversare și chiar evenimentele publice au pus în evidență această afinitate pentru albastru. Despre această culoare se spune că este regală și elegantă.

Albastrul simbolizează patriotismul și calmul

Trebuie specificat faptul că atunci când Kate Middleton a apărut în public ca viitoare mireasă regală, aceasta a purtat o rochie de culoare albastră care simbolizează respectarea tradițiilor familiei regale britanice. În felul acesta s-a observat încă o dată că totul este ales cu mare grijă, atunci când vine vorba de ținuta în public.

Dincolo de estetic, teoria culorilor ne spune că albastrul evocă sentimente de calm, de încredere și responsabilitate. Aceasta face din albastru alegerea perfectă pentru o familie care reprezintă monarhia și continuitatea într-o lume în schimbare. De asemenea, nu trebuie să uităm că albastrul este una dintre culorile steagului britanic, Union Jack, transmițând astfel un subtil sentiment de patriotism, potrivit vogue.com.

Foto: architecturaldigest.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Unul dintre cele mai importante momente din istoria recentă a României a fost Războiul de Independență din 1877-1878. De fapt, armata română a participat la Războiul Ruso-Turc din anii... citește tot
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Despre Japonia poți să spui ce vrei, dar nu că este locul unde întârzie trenurile. Pe Internet circulă tot felul de știri legate despre trenurile din Japonia: ba că toate trenurile din țară... citește tot
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
Cine a fost măcar o dată în Israel sau a avut de-a face cu evrei tradiționaliști a putut observa că bărbații poartă pe cap o bucată de material. Aceasta se numește kippah și este un... citește tot