De ce membrii familiei regale britanice se îmbracă mai mereu în culoarea albastră?

19.09.2023
De ce membrii familiei regale britanice se îmbracă mai mereu în culoarea albastră?

Membrii familiei regale britanice sunt printre cele mai urmărite personalități din lume. Atenția publicului este întotdeauna îndreptată către aceștia atunci când ies în public și, de aceea, comportamentul lor trebuie să fie ireproșabil pentru a nu face de râs monarhia.

Culoarea albastră preferată de familia regală britanică

În ceea ce privește ținuta membrilor familiei regale britanice s-a observat că aceștia au o afinitate pentru culoarea albastră. Această îmbrăcăminte a fost observată în special la prințul William și soția sa, Kate Middleton. Trebuie precizat însă că lucrurile nu sunt alese la întâmplare și totul este gândit dinainte.

Culoarea albastră are o semnificație aparte, simbolizând responsabilitate, patriotism, un calm desăvârșit și continuitatea valorilor și tradițiilor monarhice. Fiecare apariție a membrilor familiei regale în public este analizată cu lupa. Vestimentația trebuie să fie ireproșabilă, din cap până în picioare.

Prințul William, viitorul monarh britanic, soția sa, Kate Middleton, precum și cei trei copii ai lor sunt deseori văzuți în public în ținute de culoare albastră. Aceștia au grijă să respecte cutumele familiei regale britanice, mai ales că ei reprezintă viitorul monarhiei.

Experții în modă susțin că această culoare a devenit o semnătură pentru familia regală britanică. De-a lungul timpului, felicitările festive, portretele de aniversare și chiar evenimentele publice au pus în evidență această afinitate pentru albastru. Despre această culoare se spune că este regală și elegantă.

Albastrul simbolizează patriotismul și calmul

Trebuie specificat faptul că atunci când Kate Middleton a apărut în public ca viitoare mireasă regală, aceasta a purtat o rochie de culoare albastră care simbolizează respectarea tradițiilor familiei regale britanice. În felul acesta s-a observat încă o dată că totul este ales cu mare grijă, atunci când vine vorba de ținuta în public.

Dincolo de estetic, teoria culorilor ne spune că albastrul evocă sentimente de calm, de încredere și responsabilitate. Aceasta face din albastru alegerea perfectă pentru o familie care reprezintă monarhia și continuitatea într-o lume în schimbare. De asemenea, nu trebuie să uităm că albastrul este una dintre culorile steagului britanic, Union Jack, transmițând astfel un subtil sentiment de patriotism, potrivit vogue.com.

Foto: architecturaldigest.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la…
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la…
Toată lumea a auzit de Elena Ceaușescu și răutatea de care dădea dovadă. Elena Ceaușescu a fost timp de zeci de ani, una dintre cele mai importante și mai influente femei din România... citește tot
Care este singura insulă din lume unde locuiesc numai oile? Oamenii vin rar acolo, întrucât accesul este dificil!
Care este singura insulă din lume unde locuiesc numai oile? Oamenii vin rar acolo, întrucât accesul este dificil!
Lítla Dímun este cea mai mică dintre cele 18 insule ale arhipelagului Feroe. Aici trăiesc doar câțiva ciobani și sute de oi, într-o armonie perfectă. Accesul turiștilor este extrem de... citește tot
De ce Europa nu poate fi considerat un continent?
De ce Europa nu poate fi considerat un continent?
Prima regiune a lumii care a fost colonizată este Europa. Cea mai timpurie prezență umană în Europa datează de acum aproximativ 1,8 milioane de ani, iar continentul are o istorie lungă de... citește tot