Curiozități despre Charles al III-lea, primul rege care a mers la școală

01.05.2023
Curiozități despre Charles al III-lea, primul rege care a mers la școală

Charles al III-lea a devenit rege în data de 8 septembrie 2022, după ce mama sa regina Elisabeta a II-a a decedat. Ca atare, Charles al III-lea este rege al Regatului Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord, precum și a tuturor statelor din Commonwealth.

Lucruri mai puțin știute despre Charles al III-lea

1. Charles a fost primul monarh britanic care a mers la școală, toți ceilalți înaintea lui făcând cursuri de educație cu tutori privați. Născut în data de 14 noiembrie 1948, actualul rege al Commonwealth-ului a învățat la școala Hill House din vestul Londrei, pentru ca ulterior să stea în internat la unitatea de învățământ Cheam din Berkshire. Tot aici a învățat și tatăl său, prinţul Philip.

După un timp, Charles a ajuns să studieze în Scoția la un internat dur, Gordonstoun, unde de asemenea studiase și tatăl lui. Educația primului copil a reginei Elisabeta a II-a a fost completată cu două semestre la Geelong Church of England Grammar School din Melbourne, Australia.  Ulterior, acesta a ajuns la Trinity College, din Cambridge, pentru a studia arheologie şi antropologie fizică şi socială, însă s-a reorientat spre istorie. De asemenea, a petrecut un semestru la University College of Wales din Aberystwyth, unde a învăţat limba galeză.

2. Charles a fost pasionat de sport și a practicat cu plăcere surfingul, scufundatul și schiatul. Totodată, acesta a jucat timp de 40 de ani polo călare. În anul 2005, la vârsta de 57 de ani, Charles a renunțat la acest sport, după ce a suferit mai multe accidentări în trecut care l-au adus pe patul spitalului. Monarhul britanic a fost și jocheu amator participând la şase curse între 1980-81, ajungând al doilea în două rânduri.

3. Regele este pasionat de muzică și artă. Scriitorul său preferat este Shakespeare, din care a preluat mai multe citate în discursurile sale, iar în ceea ce privește muzica o preferă pe cea clasică și de operă, dar și pe artistul Leonard Cohen. Trebuie precizat că Charles știe să cânte la trompetă, pian și violoncel.

4. Regele Regatului Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord este un mare iubitor de natură și a avut numeroase acțiuni de conservare a acesteia în perioada în care a fost prinț. Potrivit oamenilor din jurul său, de fiecare dată după ce plantează un pom Charles îi scutură ușor o ramură pentru a-i ura succes.

5. Charles al III-lea nu mănâncă niciodată la prânz. Acesta are, în schimb, un ceai preferat, pe care îl servește cu miere și lapte, numit Darjeeling.

Foto: architecturaldigest.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Guess genți de mână – alege cel mai bun model mini
Guess genți de mână – alege cel mai bun model mini
Gențile mini au devenit alegerea ideală pentru cei care apreciază funcționalitatea și eleganța într-un pachet compact. Indiferent dacă preferi un stil minimalist sau unul plin de detalii... citește tot
Cum a dus Carol al II-lea România la primul Campionat Mondial? El a făcut lotul, mai ceva ca Gigi Becali! Doar patru echipe din Europa au fost prezente!
Cum a dus Carol al II-lea România la primul Campionat Mondial? El a făcut lotul, mai ceva ca Gigi Becali! Doar patru echipe din Europa au fost ...
În anul 1930, în Uruguay, avea loc primul Campionat Mondial de fotbal din istorie. Turneul final trebuia să aibă la start 16 națiuni, dar Japonia, Siam și Egipt s-au retras. Au rămas 13... citește tot
Fabuloasa istorie a autobuzului care făcea curse regulate din Marea Britanie în India. Cât dura un drum?
Fabuloasa istorie a autobuzului care făcea curse regulate din Marea Britanie în India. Cât dura un drum?
Într-o epocă domnitată de rapiditate și de curse aeriene regulate, pare greu de crezut că acum mai puțin de 100 de ani exista un autobuz care făcea curse regulate între Londra și Calcutta,... citește tot