Curiozități despre Charles al III-lea, primul rege care a mers la școală

01.05.2023
Curiozități despre Charles al III-lea, primul rege care a mers la școală

Charles al III-lea a devenit rege în data de 8 septembrie 2022, după ce mama sa regina Elisabeta a II-a a decedat. Ca atare, Charles al III-lea este rege al Regatului Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord, precum și a tuturor statelor din Commonwealth.

Lucruri mai puțin știute despre Charles al III-lea

1. Charles a fost primul monarh britanic care a mers la școală, toți ceilalți înaintea lui făcând cursuri de educație cu tutori privați. Născut în data de 14 noiembrie 1948, actualul rege al Commonwealth-ului a învățat la școala Hill House din vestul Londrei, pentru ca ulterior să stea în internat la unitatea de învățământ Cheam din Berkshire. Tot aici a învățat și tatăl său, prinţul Philip.

După un timp, Charles a ajuns să studieze în Scoția la un internat dur, Gordonstoun, unde de asemenea studiase și tatăl lui. Educația primului copil a reginei Elisabeta a II-a a fost completată cu două semestre la Geelong Church of England Grammar School din Melbourne, Australia.  Ulterior, acesta a ajuns la Trinity College, din Cambridge, pentru a studia arheologie şi antropologie fizică şi socială, însă s-a reorientat spre istorie. De asemenea, a petrecut un semestru la University College of Wales din Aberystwyth, unde a învăţat limba galeză.

2. Charles a fost pasionat de sport și a practicat cu plăcere surfingul, scufundatul și schiatul. Totodată, acesta a jucat timp de 40 de ani polo călare. În anul 2005, la vârsta de 57 de ani, Charles a renunțat la acest sport, după ce a suferit mai multe accidentări în trecut care l-au adus pe patul spitalului. Monarhul britanic a fost și jocheu amator participând la şase curse între 1980-81, ajungând al doilea în două rânduri.

3. Regele este pasionat de muzică și artă. Scriitorul său preferat este Shakespeare, din care a preluat mai multe citate în discursurile sale, iar în ceea ce privește muzica o preferă pe cea clasică și de operă, dar și pe artistul Leonard Cohen. Trebuie precizat că Charles știe să cânte la trompetă, pian și violoncel.

4. Regele Regatului Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord este un mare iubitor de natură și a avut numeroase acțiuni de conservare a acesteia în perioada în care a fost prinț. Potrivit oamenilor din jurul său, de fiecare dată după ce plantează un pom Charles îi scutură ușor o ramură pentru a-i ura succes.

5. Charles al III-lea nu mănâncă niciodată la prânz. Acesta are, în schimb, un ceai preferat, pe care îl servește cu miere și lapte, numit Darjeeling.

Foto: architecturaldigest.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
De ce bijuteriile handmade sunt de efect? Ce au în plus față de bijuteriile obișnuite?
De ce bijuteriile handmade sunt de efect? Ce au în plus față de bijuteriile obișnuite?
Contrar așteptărilor, în era actuală a tehnologiei avansate și a producției în masă, bijuteriile handmade câștigă tot mai mult teren în preferințele consumatorilor. Această revenire la... citește tot
Gestul care îți poate salva viața! De ce este bine să dormi cu ușa închisă la dormitor?
Gestul care îți poate salva viața! De ce este bine să dormi cu ușa închisă la dormitor?
E clar, oamenii se împart în două mari categorii: cei care dorm cu ușa închisă la dormitor și cei care aleg să o lase deschisă. Nu multă lume se gândește la faptul că acest gest aparent... citește tot
Biden este „copil” pe lângă cel mai bătrân președinte din istoria lumii. Avea 98 de ani când era la cârma țării sale!
Biden este „copil” pe lângă cel mai bătrân președinte din istoria lumii. Avea 98 de ani când era la cârma țării sale!
Pe data de 25 aprilie 2019, la vârsta de 77 de ani, Joe Biden și-a anunțat candidatura la alegerile prezidențiale din 2020. Acesta a devenit în 2021 al 46-lea președinte al Statelor Unite și... citește tot