10 lucruri pe care să nu le faci în Australia

07.10.2022
10 lucruri pe care să nu le faci în Australia

Australia este a șasea țară ca mărime din lume, cu o suprafață totală de 7.617.930 de kilometri pătrați. Aceasta este situată pe continentul cu același nume, Australia, care mai cuprinde insula Tasmania și alte insule mai mici. Potrivit Wikipedia.org, Australia este cel mai vechi, cel mai plat și cel mai uscat continent locuit, cu cele mai puțin fertile soluri. Este o țară megadiversă, iar dimensiunile sale îi conferă o mare varietate de peisaje și climate, cu deșerturi în centru, păduri tropicale în nord-est și lanțuri muntoase în sud-est.

Persoanele care ajung să viziteze Australia ar trebui să știe că sunt câteva lucruri care nu ar trebui făcute niciodată în această parte a lumii. Unele dintre acestea par puerile, însă vă pot salva viața, fiindcă acest continent îndepărtat are propriile sale reguli.

Ce să nu faci niciodată în Australia?

1. Să nu cobori niciodată din autobuz fără a mulțumi șoferului. Există o regulă locală, nescrisă, ca atunci când o persoană coboară din autobuz să mulțumească șoferului pentru a-i face ziua mai bună.

2. Să nu înoți niciodată mai departe de steagurile puse de salvamari. Indiferent cât de bun ești ca înnotător niciodată să nu depășești steagurile puse de salvamari, în Australia, fiindcă apele în această parte a lumii își pot schimba rapid starea. De altfel, foarte mulți oameni își pierd viața fiindcă nu respectă această regulă.

3. Întotdeauna când ieși afară să te dai cu cremă de protecție împotriva razelor solare. Temperaturile pe timp de vară în Australia sunt foarte ridicate, iar în 10 minute de stat la soare se pot produce arsuri de gradul trei. De aceea, este indicat ca atunci când ieși din casă să te dai cu cremă de protecție.

4. Să nu vorbești tare în vagoanele de tren unde este indicată tăcerea. Transportul feroviar este unul important în Australia, iar multe trenuri au vagoane unde oamenii nu au voie să vorbească. Deloc.

5. Să nu conduci niciodată băut la volan sau cu viteză. Aceste reguli sunt valabile peste tot în lume, însă în Australia sunt multiple echipaje de poliție și camere de filmat care te pot surprinde. Amenzile în această țară sunt foarte mari.

6. Să nu stai în locurile suburbane sau departe de transportul public. Unele zone din Australia pot fi izolate și dacă nu ești din regiune este greu de găsit drumul către civilizație.

7. Să nu subestimezi niciodată un avertisment de furtună. În această parte a lumii, vremea este una radicală din când în când, de aceea furtunile sunt violente și trebuie respectate.

8. Nu te avânta să explorezi orice plajă, cercetează mai întâi locația. Plajele din apropierea orașelor mari, precum Sydney sau Melbourne sunt sigure, însă pe cele de pe Coasta de Vest se găsesc tot felul de creaturi mortale.

9. Să nu crezi niciodată că un cangur este un animal liniștit. Cu toate că este o viețuitoare foarte drăgălașă, cangurul poate fi violent, iar o lovitură cu piciorul este destul de dură.

10. Să nu faci niciodată drumeții singur. Australia oferă multe zone unde se pot face drumeții și camping-uri, însă este indicat să nu pleci niciodată singur ci însoțit de mai mulți oameni, fiindcă pericolul se găsește la tot pasul, în această zonă trăind unele dintre cele mai mortale creaturi din lume, potrivit theculturetrip.com.

Foto: Pexels.com

Îți recomandăm:
Biserica Ortodoxă Română este cea mai înaltă instituție religioasă din țară. Statisticile arată că numărul total al credincioșilor depășește 87% din populația țării. Sfânta...
Ziua de 1 decembrie este cea de 335-a zi a calendarului gregorian și a 336-a zi în anii bisecți. Până la sfârșitul anului au mai rămas 30 de zile. Ziua Națională a României sau Ziua Marii...
Cele mai noi articole
Curiozități despre Isaac Newton, omul care a înțeles după ce legi funcționează Universul
Curiozități despre Isaac Newton, omul care a înțeles după ce legi funcționează Universul
Isaac Newton (25 decembrie 1642 / 4 ianuarie 1643 – 20 / 31 martie 1727) a fost persoana care a revoluționat din temelii fizica. Savantul a descoperit gravitația și a fost prima persoană din... citește tot
Care au fost cele mai ciudate procese din istorie?
Care au fost cele mai ciudate procese din istorie?
Majoritatea societăților, într-o formă sau alta, au avut sisteme concepute pentru a rezolva disputele și pentru a susține statul de drept. Tensiunile și dramele din sălile de judecată au... citește tot
Ce trebuie să faci dimineața pentru a avea o viață sănătoasă?
Ce trebuie să faci dimineața pentru a avea o viață sănătoasă?
Dimineața este acea parte a zilei în care organismul parcă se mișcă ceva mai încet decât în mod normal. Durează un pic de timp până când corpul își intră în ritmul său normal, iar... citește tot