Unde poți bea cea mai buna cafea din lume? Starbucks nu a avut curaj să intre pe această piață

17.02.2023
Unde poți bea cea mai buna cafea din lume? Starbucks nu a avut curaj să intre pe această piață

Trezitul de dimineață este stresant pentru mare parte dintre oameni. Cafeaua reprezintă laitmotivul primei părți a zilei, iar pentru mulți este chiar un stil de viață. Există numeroase tipuri de cafea și tot atâtea moduri de a o prepara. În ce țară se poate savura cea mai bună cafea din lume?

De unde poți face rost de cea mai bună cafea din lume?

cafea

Europenii sunt obișnuiți să bea cafea bună în Italia sau Turcia, însă nu în aceste țări se bea cea mai bună cafea. De-a lungul anilor, Australia a devenit casa celor mai bune băuturi care pot trezi oamenii din somn.

Fie că vorbim de espresso, cappuccino sau oricare alt tip de cafea, australienii iau foarte în serios aceste băuturi. Mai exact, în Melbourne se bea cafea unică. Cea mai consumată băutură din oraș este Piccolo Latte, iar cei de aici sau turiștii o savurează ori de câte ori au ocazia.

Gigantul Starbucks nu a avut curajul să aterizeze în acest oraș până de curând, cetățenii orașului probabil nici nu ar fi pregătiți să renunțe la identitatea lor. Chiar dacă cafeaua nu crește nativ în această țară, industria australiană poate servi cea mai rară și gustoasă cafea, fiind una dedicată fiecărui băutor în parte.

Expoziția Internațională a Cafelei din Melbourne are loc anual și reprezintă un puternic sprijin pentru ce înseamnă cafeaua pentru oraș. Câteva mii de oameni participă anual la eveniment pentru a simți pulsul noilor tehnologii, împreună cu cele mai bine pregătiți barista din țara-continent.

Cum face cafeaua oamenii să se trezească?

Consumul de cofeină poate face o persoană să adoarmă mai târziu, să doarmă mai puține ore și chiar să-l ajute să se trezească dimineața.
Aceasta stimulează funcțiile cognitive, precum memoria și atenția, mai ales la persoanele lipsite de somn.

Odată băută, cofeina este rapid absorbită de corp și este distribuită creierului. Aici cofeina provoacă efectul cel mai clasic – ține treaz persoana în cauză. Receptorii care favorizează somnul din creieri, numiți și receptori de adenozină sunt blocați de efectul cofeinei.

Foto: Depositphotos.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la…
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la…
Toată lumea a auzit de Elena Ceaușescu și răutatea de care dădea dovadă. Elena Ceaușescu a fost timp de zeci de ani, una dintre cele mai importante și mai influente femei din România... citește tot
Care este singura insulă din lume unde locuiesc numai oile? Oamenii vin rar acolo, întrucât accesul este dificil!
Care este singura insulă din lume unde locuiesc numai oile? Oamenii vin rar acolo, întrucât accesul este dificil!
Lítla Dímun este cea mai mică dintre cele 18 insule ale arhipelagului Feroe. Aici trăiesc doar câțiva ciobani și sute de oi, într-o armonie perfectă. Accesul turiștilor este extrem de... citește tot
De ce Europa nu poate fi considerat un continent?
De ce Europa nu poate fi considerat un continent?
Prima regiune a lumii care a fost colonizată este Europa. Cea mai timpurie prezență umană în Europa datează de acum aproximativ 1,8 milioane de ani, iar continentul are o istorie lungă de... citește tot