Unde poți bea cea mai buna cafea din lume? Starbucks nu a avut curaj să intre pe această piață

17.02.2023
Unde poți bea cea mai buna cafea din lume? Starbucks nu a avut curaj să intre pe această piață

Trezitul de dimineață este stresant pentru mare parte dintre oameni. Cafeaua reprezintă laitmotivul primei părți a zilei, iar pentru mulți este chiar un stil de viață. Există numeroase tipuri de cafea și tot atâtea moduri de a o prepara. În ce țară se poate savura cea mai bună cafea din lume?

De unde poți face rost de cea mai bună cafea din lume?

cafea

Europenii sunt obișnuiți să bea cafea bună în Italia sau Turcia, însă nu în aceste țări se bea cea mai bună cafea. De-a lungul anilor, Australia a devenit casa celor mai bune băuturi care pot trezi oamenii din somn.

Fie că vorbim de espresso, cappuccino sau oricare alt tip de cafea, australienii iau foarte în serios aceste băuturi. Mai exact, în Melbourne se bea cafea unică. Cea mai consumată băutură din oraș este Piccolo Latte, iar cei de aici sau turiștii o savurează ori de câte ori au ocazia.

Gigantul Starbucks nu a avut curajul să aterizeze în acest oraș până de curând, cetățenii orașului probabil nici nu ar fi pregătiți să renunțe la identitatea lor. Chiar dacă cafeaua nu crește nativ în această țară, industria australiană poate servi cea mai rară și gustoasă cafea, fiind una dedicată fiecărui băutor în parte.

Expoziția Internațională a Cafelei din Melbourne are loc anual și reprezintă un puternic sprijin pentru ce înseamnă cafeaua pentru oraș. Câteva mii de oameni participă anual la eveniment pentru a simți pulsul noilor tehnologii, împreună cu cele mai bine pregătiți barista din țara-continent.

Cum face cafeaua oamenii să se trezească?

Consumul de cofeină poate face o persoană să adoarmă mai târziu, să doarmă mai puține ore și chiar să-l ajute să se trezească dimineața.
Aceasta stimulează funcțiile cognitive, precum memoria și atenția, mai ales la persoanele lipsite de somn.

Odată băută, cofeina este rapid absorbită de corp și este distribuită creierului. Aici cofeina provoacă efectul cel mai clasic – ține treaz persoana în cauză. Receptorii care favorizează somnul din creieri, numiți și receptori de adenozină sunt blocați de efectul cofeinei.

Foto: Depositphotos.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Guess genți de mână – alege cel mai bun model mini
Guess genți de mână – alege cel mai bun model mini
Gențile mini au devenit alegerea ideală pentru cei care apreciază funcționalitatea și eleganța într-un pachet compact. Indiferent dacă preferi un stil minimalist sau unul plin de detalii... citește tot
Cum a dus Carol al II-lea România la primul Campionat Mondial? El a făcut lotul, mai ceva ca Gigi Becali! Doar patru echipe din Europa au fost prezente!
Cum a dus Carol al II-lea România la primul Campionat Mondial? El a făcut lotul, mai ceva ca Gigi Becali! Doar patru echipe din Europa au fost ...
În anul 1930, în Uruguay, avea loc primul Campionat Mondial de fotbal din istorie. Turneul final trebuia să aibă la start 16 națiuni, dar Japonia, Siam și Egipt s-au retras. Au rămas 13... citește tot
Fabuloasa istorie a autobuzului care făcea curse regulate din Marea Britanie în India. Cât dura un drum?
Fabuloasa istorie a autobuzului care făcea curse regulate din Marea Britanie în India. Cât dura un drum?
Într-o epocă domnitată de rapiditate și de curse aeriene regulate, pare greu de crezut că acum mai puțin de 100 de ani exista un autobuz care făcea curse regulate între Londra și Calcutta,... citește tot