Sora reginei Elisabeta a II-a, o femeie seducătoare cu o viață controversată

30.08.2023
Sora reginei Elisabeta a II-a, o femeie seducătoare cu o viață controversată

Prințesa Margaret a Marii Britanii, pe numele complet Margaret Rose, a fost sora mai mică a reginei Elisabeta a II-a a Regatului Unit. Aceasta s-a născut în data de 21 august 1930 și a decedat pe 9 februarie 2002. Ea a fost al doilea copil al cuplului regele George al VI-lea și regina Elizabeth (cunoscută mai târziu sub numele de „Regina Mamă”). Margaret a fost singura soră a reginei Elisabeta a II-a.

Viața prințesei Margaret

Prințesa Margaret a avut un rol public semnificativ și a fost activă în viața socială, culturală și caritabilă a Marii Britanii. Ea a fost cunoscută pentru personalitatea sa vibrantă și carismatică, precum și pentru apetitul său pentru divertisment și artă. A participat la numeroase evenimente regale și a fost implicată într-o serie de activități caritabile.

În tinerețe, Margaret a fost o persoană foarte populară, însă viața ei personală a adus și controverse. Ea a avut o relație tumultuoasă cu Peter Townsend, un căpitan în Royal Air Force, însă această relație nu a fost aprobată de Biserica Anglicană din cauza faptului că Townsend era divorțat. În cele din urmă, Margaret nu a putut să se căsătorească cu el și a respectat regulile regale.

În 1960, prințesa Margaret s-a căsătorit cu Antony Armstrong-Jones, care a devenit Conte de Snowdon. Căsătoria lor a durat până în 1978, când au divorțat. Au avut doi copii: David Armstrong-Jones (mai târziu cunoscut sub numele de Earl de Snowdon) și Lady Sarah Chatto. Prințesa Margaret a fost o figură intrigantă în istoria modernă a familiei regale britanice, iar viața ei a fost explorată în diverse cărți, filme și seriale.

Relația tensionată cu regina Elizabeth a II-a

Prințesa Margaret a fost o figură regală emblematică care cu greu a acceptat statutul de rezervă în Familia Regală Britanică.

O bună perioadă de timp aceasta nu s-a împăcat cu ideea că sora ei mai mare a ajuns regină, însă a respectat autoritatea acesteia și cutumele existente. A fost un moment în care prințesa Margaret ajunsese la fel de populară ca sora ei, care era liderul monarhiei britanice.

Deși cunoscută pentru petrecerile sale, venitul acasă noaptea târziu și temperamentul ei artistic, prințesa Margaret s-a îndepărtat ușor de standardele respectuoase stabilite de regina Elisabeta a II-a.

Surorile au rămas totuși apropiate, au vorbit una cu alta în fiecare zi, iar moartea relativ timpurie a lui Margaret la 72 de ani a lovit-o puternic pe regină, notează cei de la okmagazine.ro.

Margaret Rose, Prințesă și Contesă de Snowdon, s-a născut în Scoția și a fost exact opusul reginei Elisabeta a II-a, liberă de frâul instituțional de a trăi cum își dorește. A fost o femeie frumoasă, seducătoare, irezistibilă pentru majoritatea bărbaților și iubită de presa engleză, fiindcă era o prezență plină de șarm.

Foto: Wikipedia.org & harspersbazaar.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Podul de la Negoiești, povestea singurului pod construit de Ștefan cel Mare care există și este funcțional și azi
Podul de la Negoiești, povestea singurului pod construit de Ștefan cel Mare care există și este funcțional și azi
Au trecut mai bine de 500 de ani de când domnitorul Ștefan cel Mare a condus cu mână de fier destinele Moldovei. Ștefan cel Mare a avut cea mai lungă domnie din perioada medievală din Țările... citește tot
Chiar au fost 60 de grade în vara anului 1931 la București? „60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi”, titrau ziarele vremii
Chiar au fost 60 de grade în vara anului 1931 la București? „60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi”, ...
Trăim zile caniculare în care temperatura coboară cu greu sub 35 de grade la miezul zilei. Pentru a minimiza gravitatea valurilor de căldură asociate cu încălzirea globală, mulți internauți... citește tot
Care este singurul om după care sunt denumite două țări?
Care este singurul om după care sunt denumite două țări?
Trebuie să fi fost o persoană importantă pentru ca o țară să-ți poarte numele. Dar, ce părere aveți despre un om al cărui nume este purtat de două state diferite. Este vorba despre Simon... citește tot