Curiozități despre „The Crown”, filmul care redă viața familiei regale britanice

26.10.2022
Curiozități despre „The Crown”, filmul care redă viața familiei regale britanice

Filmul „The Crown” redă viața familiei regale britanice. Istoria trăită de către regina Elisabeta a II-a reprezintă punctul central al serialului. Oamenii obișnuiți au fost încântați să vadă recreate evenimente importante pentru Casa Regală britanică. După apariția filmului, mai mulți membri ai Casei Regale britanice au criticat, mai mult sau mai puțin voalat, serialul spunând că nu ar fi o redare corectă a evenimentelor.

Lucruri mai puțin știute despre filmul „The Crown”

1. După vizionarea serialului, fanii au găsit asemănări între Meghan Markle și Prințesa Diana, personajele reale. Ambele s-au chinuit să respecte tradițiile familiei regale britanice.

2. Emma Corrin, actrița care a interpretat-o pe prințesa Diana, a mărturisit că a fost înfricoșător să o întruchipeze pe fosta soție a regelui Charles al III-lea, fiindcă a fost o personalitate puternică și sensibilă în același timp. Totodată, creatorul serialului, Peter Morgan, a dorit să fie ecranizată și lupta Prințesei cu bulimia.

3. Claire Foy, actrița care a jucat-o pe regina Elisabeta a II-a, a fost plătită inițial mai puțin decât Matt Smith, actorul care l-a interpretat pe prințul Philip. O situație atipică, având în vedere că Regina avea rolul principal în serial. Pentru interpretarea sa, Claire Foy a câștigat premiile: Globul de Aur, Emmy și Screen Actors Guild.

4. După ce prințul Harry și Meghan Markle au semnat un contract cu Netflix, fanii serialului au sperat ca Meghan să își interpreteze propriul rol în „The Crown”, însă producătorii filmului au spus că acest lucru este puțin probabil. Cu toate acestea, ei au făcut o invitație publică ducesei Markle să își joace pe ecran propria-i viață.

5. Actorii din serial au susținut decizia, din viața reală, a prințului Harry și a ducesei Meghan Markle de a se separa de familia regală britanică.

6. Ceremonia de învestire a regelui Charles al III-lea al Marii Britanii, în film, s-a desfășurat în aceeași locație ca și cea din viața reală.

7. Prințul Harry și Meghan Markle urmăresc serialul încă de când erau logodiți.

8. Tobias Menzies, actorul care îl interpretează pe Prințul Philip în sezonul 3 al serialului, a mărturisit că până la acest rol nu a fost interesat de istoria Casei Regale britanice.

9. În primele două sezoane serialul „The Crown” a impresionat fanii și prin decorurile luxoase. În sezonul 3, camerele care înfățișau interiorul Palatului Buckingham au fost și mai mult îmbunătățite.

10. Primele două sezoane ale serialului „The Crown” au primit 25 de premii, potrivit harpersbazaar.com.

Foto: harpersbazaar.com

Îți recomandăm:
Ne putem întoarce în timp? Nu. Sau, poate, numai cu ajutorul cuvintelor. Ei bine, cum erau Bucureștiul acum 100 de ani? Cum erau oamenii acum 100 de ani? Ce activități aveau aceștia? Cum era...
Dacă citești acest articol sunt mari șanse să fii român, să te fi născut în România și, evident, să vorbești limba română. Dar de ce țara noastră poartă numele de România? De unde...
Cele mai noi articole
Care este pluralul la căpșună? Cum se spune corect, căpșuni sau căpșune?
Care este pluralul la căpșună? Cum se spune corect, căpșuni sau căpșune?
Fructul roșu cu gust dulceag este unul dintre preferatele românilor și nu numai. În fiecare an, începutul verii este îndulcit de venirea în grădini și piețe a căpșunilor. Fie că sunt... citește tot
De ce italienii nu rup pastele, în două, atunci când le gătesc?
De ce italienii nu rup pastele, în două, atunci când le gătesc?
Italia este renumită în toată lumea pentru gastronomie sa delicioasă. Pizza și pastele sunt considerate două preparate tradiționale italienești, având în spate o istorie bogată. Acestea... citește tot
Ce sunt Rusaliile?
Ce sunt Rusaliile?
Ritualurile creștine sunt sărbătorite cu sfințenie de către credincioșii din țara noastră. Astfel că după Nașterea, Moartea, Învierea și Înălțarea lui Iisus Hristos, mai este o zi... citește tot