Curiozități despre „The Crown”, filmul care redă viața familiei regale britanice

26.10.2022
Curiozități despre „The Crown”, filmul care redă viața familiei regale britanice

Filmul „The Crown” redă viața familiei regale britanice. Istoria trăită de către regina Elisabeta a II-a reprezintă punctul central al serialului. Oamenii obișnuiți au fost încântați să vadă recreate evenimente importante pentru Casa Regală britanică. După apariția filmului, mai mulți membri ai Casei Regale britanice au criticat, mai mult sau mai puțin voalat, serialul spunând că nu ar fi o redare corectă a evenimentelor.

Lucruri mai puțin știute despre filmul „The Crown”

1. După vizionarea serialului, fanii au găsit asemănări între Meghan Markle și Prințesa Diana, personajele reale. Ambele s-au chinuit să respecte tradițiile familiei regale britanice.

2. Emma Corrin, actrița care a interpretat-o pe prințesa Diana, a mărturisit că a fost înfricoșător să o întruchipeze pe fosta soție a regelui Charles al III-lea, fiindcă a fost o personalitate puternică și sensibilă în același timp. Totodată, creatorul serialului, Peter Morgan, a dorit să fie ecranizată și lupta Prințesei cu bulimia.

3. Claire Foy, actrița care a jucat-o pe regina Elisabeta a II-a, a fost plătită inițial mai puțin decât Matt Smith, actorul care l-a interpretat pe prințul Philip. O situație atipică, având în vedere că Regina avea rolul principal în serial. Pentru interpretarea sa, Claire Foy a câștigat premiile: Globul de Aur, Emmy și Screen Actors Guild.

4. După ce prințul Harry și Meghan Markle au semnat un contract cu Netflix, fanii serialului au sperat ca Meghan să își interpreteze propriul rol în „The Crown”, însă producătorii filmului au spus că acest lucru este puțin probabil. Cu toate acestea, ei au făcut o invitație publică ducesei Markle să își joace pe ecran propria-i viață.

5. Actorii din serial au susținut decizia, din viața reală, a prințului Harry și a ducesei Meghan Markle de a se separa de familia regală britanică.

6. Ceremonia de învestire a regelui Charles al III-lea al Marii Britanii, în film, s-a desfășurat în aceeași locație ca și cea din viața reală.

7. Prințul Harry și Meghan Markle urmăresc serialul încă de când erau logodiți.

8. Tobias Menzies, actorul care îl interpretează pe Prințul Philip în sezonul 3 al serialului, a mărturisit că până la acest rol nu a fost interesat de istoria Casei Regale britanice.

9. În primele două sezoane serialul „The Crown” a impresionat fanii și prin decorurile luxoase. În sezonul 3, camerele care înfățișau interiorul Palatului Buckingham au fost și mai mult îmbunătățite.

10. Primele două sezoane ale serialului „The Crown” au primit 25 de premii, potrivit harpersbazaar.com.

Foto: harpersbazaar.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Guess genți de mână – alege cel mai bun model mini
Guess genți de mână – alege cel mai bun model mini
Gențile mini au devenit alegerea ideală pentru cei care apreciază funcționalitatea și eleganța într-un pachet compact. Indiferent dacă preferi un stil minimalist sau unul plin de detalii... citește tot
Cum a dus Carol al II-lea România la primul Campionat Mondial? El a făcut lotul, mai ceva ca Gigi Becali! Doar patru echipe din Europa au fost prezente!
Cum a dus Carol al II-lea România la primul Campionat Mondial? El a făcut lotul, mai ceva ca Gigi Becali! Doar patru echipe din Europa au fost ...
În anul 1930, în Uruguay, avea loc primul Campionat Mondial de fotbal din istorie. Turneul final trebuia să aibă la start 16 națiuni, dar Japonia, Siam și Egipt s-au retras. Au rămas 13... citește tot
Fabuloasa istorie a autobuzului care făcea curse regulate din Marea Britanie în India. Cât dura un drum?
Fabuloasa istorie a autobuzului care făcea curse regulate din Marea Britanie în India. Cât dura un drum?
Într-o epocă domnitată de rapiditate și de curse aeriene regulate, pare greu de crezut că acum mai puțin de 100 de ani exista un autobuz care făcea curse regulate între Londra și Calcutta,... citește tot