Curiozități despre „The Crown”, filmul care redă viața familiei regale britanice

26.10.2022
Curiozități despre „The Crown”, filmul care redă viața familiei regale britanice

Filmul „The Crown” redă viața familiei regale britanice. Istoria trăită de către regina Elisabeta a II-a reprezintă punctul central al serialului. Oamenii obișnuiți au fost încântați să vadă recreate evenimente importante pentru Casa Regală britanică. După apariția filmului, mai mulți membri ai Casei Regale britanice au criticat, mai mult sau mai puțin voalat, serialul spunând că nu ar fi o redare corectă a evenimentelor.

Lucruri mai puțin știute despre filmul „The Crown”

1. După vizionarea serialului, fanii au găsit asemănări între Meghan Markle și Prințesa Diana, personajele reale. Ambele s-au chinuit să respecte tradițiile familiei regale britanice.

2. Emma Corrin, actrița care a interpretat-o pe prințesa Diana, a mărturisit că a fost înfricoșător să o întruchipeze pe fosta soție a regelui Charles al III-lea, fiindcă a fost o personalitate puternică și sensibilă în același timp. Totodată, creatorul serialului, Peter Morgan, a dorit să fie ecranizată și lupta Prințesei cu bulimia.

3. Claire Foy, actrița care a jucat-o pe regina Elisabeta a II-a, a fost plătită inițial mai puțin decât Matt Smith, actorul care l-a interpretat pe prințul Philip. O situație atipică, având în vedere că Regina avea rolul principal în serial. Pentru interpretarea sa, Claire Foy a câștigat premiile: Globul de Aur, Emmy și Screen Actors Guild.

4. După ce prințul Harry și Meghan Markle au semnat un contract cu Netflix, fanii serialului au sperat ca Meghan să își interpreteze propriul rol în „The Crown”, însă producătorii filmului au spus că acest lucru este puțin probabil. Cu toate acestea, ei au făcut o invitație publică ducesei Markle să își joace pe ecran propria-i viață.

5. Actorii din serial au susținut decizia, din viața reală, a prințului Harry și a ducesei Meghan Markle de a se separa de familia regală britanică.

6. Ceremonia de învestire a regelui Charles al III-lea al Marii Britanii, în film, s-a desfășurat în aceeași locație ca și cea din viața reală.

7. Prințul Harry și Meghan Markle urmăresc serialul încă de când erau logodiți.

8. Tobias Menzies, actorul care îl interpretează pe Prințul Philip în sezonul 3 al serialului, a mărturisit că până la acest rol nu a fost interesat de istoria Casei Regale britanice.

9. În primele două sezoane serialul „The Crown” a impresionat fanii și prin decorurile luxoase. În sezonul 3, camerele care înfățișau interiorul Palatului Buckingham au fost și mai mult îmbunătățite.

10. Primele două sezoane ale serialului „The Crown” au primit 25 de premii, potrivit harpersbazaar.com.

Foto: harpersbazaar.com

Îți recomandăm:
Biserica Ortodoxă Română este cea mai înaltă instituție religioasă din țară. Statisticile arată că numărul total al credincioșilor depășește 87% din populația țării. Sfânta...
Ziua de 1 decembrie este cea de 335-a zi a calendarului gregorian și a 336-a zi în anii bisecți. Până la sfârșitul anului au mai rămas 30 de zile. Ziua Națională a României sau Ziua Marii...
Cele mai noi articole
Curiozități despre Isaac Newton, omul care a înțeles după ce legi funcționează Universul
Curiozități despre Isaac Newton, omul care a înțeles după ce legi funcționează Universul
Isaac Newton (25 decembrie 1642 / 4 ianuarie 1643 – 20 / 31 martie 1727) a fost persoana care a revoluționat din temelii fizica. Savantul a descoperit gravitația și a fost prima persoană din... citește tot
Care au fost cele mai ciudate procese din istorie?
Care au fost cele mai ciudate procese din istorie?
Majoritatea societăților, într-o formă sau alta, au avut sisteme concepute pentru a rezolva disputele și pentru a susține statul de drept. Tensiunile și dramele din sălile de judecată au... citește tot
Ce trebuie să faci dimineața pentru a avea o viață sănătoasă?
Ce trebuie să faci dimineața pentru a avea o viață sănătoasă?
Dimineața este acea parte a zilei în care organismul parcă se mișcă ceva mai încet decât în mod normal. Durează un pic de timp până când corpul își intră în ritmul său normal, iar... citește tot