Cum a decurs prima întâlnire dintre Diana și regina Elisabeta a II-a?

14.09.2022
Cum a decurs prima întâlnire dintre Diana și regina Elisabeta a II-a?

Regina Elisabeta a II-a a decedat pe data de 8 septembrie, la vârsta de 96 de ani. Domnia acesteia, lungă de 70 de ani, a fost una presărată cu evenimente, atât pozitive, cât și negative. Relația reginei cu prințesa Diana a fost una mai mult sau mai puțin tensionată, însă legătura dintre cele două nu a depășit niciodată regulile Casei Regale.

Prima întâlnire între prințesa Diana și regina Elisabeta a II-a

Potrivit lui Andrew Morton, biograful regal, relația formală dintre Diana și regina Elisabeta a II-a a început într-o notă neliniștită. În zilele anterioare primei întâlniri dintre cele două, fosta soție a regelui Charles al III-lea se temea de cea care avea să-i devină soacră.

Legătura dintre noră și soacră a fost una cu suișuri și coborâșuri, relația tensionată existând și din cauza legăturilor extraconjugale ale fiului reginei, Charles. De altfel, mariajul dintre Charles și Lady Di s-a stricat după ce prințesa Diana l-a acuzat public de infidelitate cu Camilla Parker. Prinţesa Diana a murit în anul 1997 într-un accident de maşină, iar Charles s-a căsătorit abia în anul 2005 cu Camilla.

Diana a cunoscut-o pe regină în 1980, când se întâlnea cu fiul ei, Charles. Căsătoria a avut loc un an mai târziu, în iulie 1981. Deși a urmat cu atenție toate tradițiile și regulile Casei Regale, Diana a păstrat o oarecare distanță față de regină.

Prințesa Diana și regina Elisabeta a II-a se cunoșteau dinainte de a deveni noră și soacră

Relația dintre prințesa Diana și regina Elisabeta a II-a a fost întoarsă pe toate părțile de analiștii britanici și a fost o surpriză totală faptul că fosta soție a lui Charles era intimidată de regină, fiindcă cele două se cunoșteau de ceva vreme. Regina Elisabeta a II-a a fost nașa fratelui mai mic al Dianei, iar tatăl Dianei fusese asistentul reginei.

După ce prințul Williams s-a născut la începutul anului 1982, Diana a început treptat să-și asume responsabilitățile regale, iar relația cu regina s-a consolidat treptat. Lucrurile s-au înrăutățit odată cu zvonurile despre aventura lui Charles cu Camila Parker-Bowles, 5 ani mai târziu. Diana a cerut ajutorul Reginei, iar Majestatea Sa i-a spus să fie fermă în căsnicie, fără însă a-i oferi un sfat direct.

Charles și Diana s-au despărțit public în 1992, divorțul fiind finalizat în 1996. Prințesa a continuat să ofere interviuri publice despre căsnicia sa, astfel că Regina a început să o considere o problemă pentru Casa Regală britanică.

Din păcate, pe 31 august 1997 prințesa Diana a murit într-un accident de mașină la Paris. În anul 2005, Charles s-a căsătorit cu Camilla Parker. Potrivit Wikipedia.org, Elisabeta s-a confruntat ocazional cu sentimente republicane și critici de presă asupra Familiei Regale, în special după destrămarea căsătoriilor copiilor ei și moartea fostei sale nurori Diana, prințesă de Wales.

Foto: mirror.co.uk

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
De ce au emigrat italienii în masă în Statele Unite ale Americii?
De ce au emigrat italienii în masă în Statele Unite ale Americii?
Astăzi, Italia este o țară stabilă din punct de vedere economică, urmașa unuia dintre cele mai mari imperii care au existat: Imperiul Roman. Totuși, au fost perioade în care milioane de... citește tot
Cine este femeia după care s-a inspirat sculptorul Statuii Libertății?
Cine este femeia după care s-a inspirat sculptorul Statuii Libertății?
Statuia Libertății din New York este considerat a fi unul dintre cele mai cunoscute monumente din lume. Aceasta este amplasată pe o mică insulă la intrarea în portul „Liberty Island”,... citește tot
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Unul dintre cele mai importante momente din istoria recentă a României a fost Războiul de Independență din 1877-1878. De fapt, armata română a participat la Războiul Ruso-Turc din anii... citește tot