Cum a decurs prima întâlnire dintre Diana și regina Elisabeta a II-a?

14.09.2022
Cum a decurs prima întâlnire dintre Diana și regina Elisabeta a II-a?

Regina Elisabeta a II-a a decedat pe data de 8 septembrie, la vârsta de 96 de ani. Domnia acesteia, lungă de 70 de ani, a fost una presărată cu evenimente, atât pozitive, cât și negative. Relația reginei cu prințesa Diana a fost una mai mult sau mai puțin tensionată, însă legătura dintre cele două nu a depășit niciodată regulile Casei Regale.

Prima întâlnire între prințesa Diana și regina Elisabeta a II-a

Potrivit lui Andrew Morton, biograful regal, relația formală dintre Diana și regina Elisabeta a II-a a început într-o notă neliniștită. În zilele anterioare primei întâlniri dintre cele două, fosta soție a regelui Charles al III-lea se temea de cea care avea să-i devină soacră.

Legătura dintre noră și soacră a fost una cu suișuri și coborâșuri, relația tensionată existând și din cauza legăturilor extraconjugale ale fiului reginei, Charles. De altfel, mariajul dintre Charles și Lady Di s-a stricat după ce prințesa Diana l-a acuzat public de infidelitate cu Camilla Parker. Prinţesa Diana a murit în anul 1997 într-un accident de maşină, iar Charles s-a căsătorit abia în anul 2005 cu Camilla.

Diana a cunoscut-o pe regină în 1980, când se întâlnea cu fiul ei, Charles. Căsătoria a avut loc un an mai târziu, în iulie 1981. Deși a urmat cu atenție toate tradițiile și regulile Casei Regale, Diana a păstrat o oarecare distanță față de regină.

Prințesa Diana și regina Elisabeta a II-a se cunoșteau dinainte de a deveni noră și soacră

Relația dintre prințesa Diana și regina Elisabeta a II-a a fost întoarsă pe toate părțile de analiștii britanici și a fost o surpriză totală faptul că fosta soție a lui Charles era intimidată de regină, fiindcă cele două se cunoșteau de ceva vreme. Regina Elisabeta a II-a a fost nașa fratelui mai mic al Dianei, iar tatăl Dianei fusese asistentul reginei.

După ce prințul Williams s-a născut la începutul anului 1982, Diana a început treptat să-și asume responsabilitățile regale, iar relația cu regina s-a consolidat treptat. Lucrurile s-au înrăutățit odată cu zvonurile despre aventura lui Charles cu Camila Parker-Bowles, 5 ani mai târziu. Diana a cerut ajutorul Reginei, iar Majestatea Sa i-a spus să fie fermă în căsnicie, fără însă a-i oferi un sfat direct.

Charles și Diana s-au despărțit public în 1992, divorțul fiind finalizat în 1996. Prințesa a continuat să ofere interviuri publice despre căsnicia sa, astfel că Regina a început să o considere o problemă pentru Casa Regală britanică.

Din păcate, pe 31 august 1997 prințesa Diana a murit într-un accident de mașină la Paris. În anul 2005, Charles s-a căsătorit cu Camilla Parker. Potrivit Wikipedia.org, Elisabeta s-a confruntat ocazional cu sentimente republicane și critici de presă asupra Familiei Regale, în special după destrămarea căsătoriilor copiilor ei și moartea fostei sale nurori Diana, prințesă de Wales.

Foto: mirror.co.uk

Îți recomandăm:
Ne putem întoarce în timp? Nu. Sau, poate, numai cu ajutorul cuvintelor. Ei bine, cum erau Bucureștiul acum 100 de ani? Cum erau oamenii acum 100 de ani? Ce activități aveau aceștia? Cum era...
Dacă citești acest articol sunt mari șanse să fii român, să te fi născut în România și, evident, să vorbești limba română. Dar de ce țara noastră poartă numele de România? De unde...
Cele mai noi articole
Lidl și Kaufland NU sunt concurenți! Supermarketurile au același patron
Lidl și Kaufland NU sunt concurenți! Supermarketurile au același patron
România a devenit o țară democratică după căderea comunismului, în anul 1989. Totodată, economia de piață s-a transformat într-una liberă și și-au făcut apariția tot felul de... citește tot
Ce au căutat românii pe Google, în anul 2022?
Ce au căutat românii pe Google, în anul 2022?
Anul 2022 a fost unul plin de evenimente la nivel global. Drept urmare, românii au căutat informații pe Google despre lucrurile care au marcat omenirea. La începutul anului trecut lumea a fost... citește tot
Trei motive pentru care românii au „măturat pe jos” cu nemții la Mărăști, Mărăștești și Oituz. Nemții credeau că luptă contra francezilor!
Trei motive pentru care românii au „măturat pe jos” cu nemții la Mărăști, Mărăștești și Oituz. Nemții credeau că luptă ...
Unele dintre cele mai de succes victorii românești pe câmpul de luptă au avut loc în timpul Primului Război Mondial. Unele dintre momentele remarcabile rămân bătălile de la Mărăști,... citește tot