Cum a decurs prima întâlnire dintre Diana și regina Elisabeta a II-a?

14.09.2022
Cum a decurs prima întâlnire dintre Diana și regina Elisabeta a II-a?

Regina Elisabeta a II-a a decedat pe data de 8 septembrie, la vârsta de 96 de ani. Domnia acesteia, lungă de 70 de ani, a fost una presărată cu evenimente, atât pozitive, cât și negative. Relația reginei cu prințesa Diana a fost una mai mult sau mai puțin tensionată, însă legătura dintre cele două nu a depășit niciodată regulile Casei Regale.

Prima întâlnire între prințesa Diana și regina Elisabeta a II-a

Potrivit lui Andrew Morton, biograful regal, relația formală dintre Diana și regina Elisabeta a II-a a început într-o notă neliniștită. În zilele anterioare primei întâlniri dintre cele două, fosta soție a regelui Charles al III-lea se temea de cea care avea să-i devină soacră.

Legătura dintre noră și soacră a fost una cu suișuri și coborâșuri, relația tensionată existând și din cauza legăturilor extraconjugale ale fiului reginei, Charles. De altfel, mariajul dintre Charles și Lady Di s-a stricat după ce prințesa Diana l-a acuzat public de infidelitate cu Camilla Parker. Prinţesa Diana a murit în anul 1997 într-un accident de maşină, iar Charles s-a căsătorit abia în anul 2005 cu Camilla.

Diana a cunoscut-o pe regină în 1980, când se întâlnea cu fiul ei, Charles. Căsătoria a avut loc un an mai târziu, în iulie 1981. Deși a urmat cu atenție toate tradițiile și regulile Casei Regale, Diana a păstrat o oarecare distanță față de regină.

Prințesa Diana și regina Elisabeta a II-a se cunoșteau dinainte de a deveni noră și soacră

Relația dintre prințesa Diana și regina Elisabeta a II-a a fost întoarsă pe toate părțile de analiștii britanici și a fost o surpriză totală faptul că fosta soție a lui Charles era intimidată de regină, fiindcă cele două se cunoșteau de ceva vreme. Regina Elisabeta a II-a a fost nașa fratelui mai mic al Dianei, iar tatăl Dianei fusese asistentul reginei.

După ce prințul Williams s-a născut la începutul anului 1982, Diana a început treptat să-și asume responsabilitățile regale, iar relația cu regina s-a consolidat treptat. Lucrurile s-au înrăutățit odată cu zvonurile despre aventura lui Charles cu Camila Parker-Bowles, 5 ani mai târziu. Diana a cerut ajutorul Reginei, iar Majestatea Sa i-a spus să fie fermă în căsnicie, fără însă a-i oferi un sfat direct.

Charles și Diana s-au despărțit public în 1992, divorțul fiind finalizat în 1996. Prințesa a continuat să ofere interviuri publice despre căsnicia sa, astfel că Regina a început să o considere o problemă pentru Casa Regală britanică.

Din păcate, pe 31 august 1997 prințesa Diana a murit într-un accident de mașină la Paris. În anul 2005, Charles s-a căsătorit cu Camilla Parker. Potrivit Wikipedia.org, Elisabeta s-a confruntat ocazional cu sentimente republicane și critici de presă asupra Familiei Regale, în special după destrămarea căsătoriilor copiilor ei și moartea fostei sale nurori Diana, prințesă de Wales.

Foto: mirror.co.uk

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Podul de la Negoiești, povestea singurului pod construit de Ștefan cel Mare care există și este funcțional și azi
Podul de la Negoiești, povestea singurului pod construit de Ștefan cel Mare care există și este funcțional și azi
Au trecut mai bine de 500 de ani de când domnitorul Ștefan cel Mare a condus cu mână de fier destinele Moldovei. Ștefan cel Mare a avut cea mai lungă domnie din perioada medievală din Țările... citește tot
Chiar au fost 60 de grade în vara anului 1931 la București? „60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi”, titrau ziarele vremii
Chiar au fost 60 de grade în vara anului 1931 la București? „60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi”, ...
Trăim zile caniculare în care temperatura coboară cu greu sub 35 de grade la miezul zilei. Pentru a minimiza gravitatea valurilor de căldură asociate cu încălzirea globală, mulți internauți... citește tot
Care este singurul om după care sunt denumite două țări?
Care este singurul om după care sunt denumite două țări?
Trebuie să fi fost o persoană importantă pentru ca o țară să-ți poarte numele. Dar, ce părere aveți despre un om al cărui nume este purtat de două state diferite. Este vorba despre Simon... citește tot