Ce norocos! De ce regele Charles al III-lea nu va trebui să plătească impozit pe moștenire?

13.09.2022
Ce norocos! De ce regele Charles al III-lea nu va trebui să plătească impozit pe moștenire?

Regele Charles al III-lea a urcat pe tronul Marii Britanii începând cu 8 septembrie 2022, după ce mama lui, regina Elisabeta a II-a a încetat din viață. Odată ajuns la conducerea Casei Regale britanice, Charles a moștenit și o avere impresionantă pentru care nu va plăti niciun impozit. Un norocos, nu-i așa?

Regele Charles al III-lea are un statut special

După moartea Reginei Elisabeta a II-a, fiul acesteia Charles a devenit rege și se află la conducerea Regatului și, evident, a întregii averi. O moștenire fabuloasă pentru care regele Charles al III-lea nu va plăti niciun impozit. De ce? Fiindcă așa prevede legea pentru Casa Regală.

În anul 1993, Guvernul britanic a dat o lege prin care a decis să protejeze bunurile Familiei Regale împotriva împotriva eventualelor distrugeri în cazul în care doi monarhi ar muri într-o perioadă scurtă de timp, au scris cei de la businessinsider.com.

Potrivit legilor britanice în vigoare, toți cetățenii trebuie să plătească 40% din moștenirea primită către stat, dacă valoarea totală depășește 377 de mii de dolari americani. Însă, nu și Familia Regală britanică, fiindcă are un statut special. Potrivit datelor oficiale, Casa Regală britanică are o avere estimată la 34,3 miliarde de dolari în active, iar regele Charles al III-lea o va gestiona cum crede de cuviință.

Prințul William, fiul cel mare al lui Charles, a moștenit de la el proprietatea de 1 miliard de dolari a Ducatului de Cornwall. Cu toate acestea, regina Elisabeta a II-a a început să plătească impozitul pe venit și pe câștiguri de capital, începând cu anul 1993, din proprie inițiativă, potrivit axios.com. Rămâne de văzut dacă și regele Charles al III-lea va avea aceeași atitudine sau va decide să se sustragă de la plata impozitelor, fiindcă legea îi permite.

Viața regelui Charles al III-lea

Regele Charles al III-lea s-a născut pe 14 noiembrie 1948, la Palatul Buckingham în Anglia. Acesta a obținut diploma universitară la Trinity College, în Cambridge, și a servit în Marina Regală între anii 1971 și 1976. Actualul conducător al Marii Britanii a fost căsătorit cu prințesa Diana Spencer, între 1981 și 1996. Cuplul a avut doi copii: prințul William, duce de Cambridge (născut în 1982) și prințul Harry, duce de Wales (născut în 1984). Din păcate, mariajul celor doi s-a terminat după ce Lady Di l-a acuzat pe Charles de o aventură cu Camilla Parker Bowles.

Prințesa Diana a murit într-un accident de mașină în anul 1997, iar Charles s-a căsătorit în anul 2005 cu Camilla. În prezent Charles al III-lea este rege al Marii Britanii, iar Camilla este regina consoartă.

Foto: timesofisrael.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
De ce au emigrat italienii în masă în Statele Unite ale Americii?
De ce au emigrat italienii în masă în Statele Unite ale Americii?
Astăzi, Italia este o țară stabilă din punct de vedere economică, urmașa unuia dintre cele mai mari imperii care au existat: Imperiul Roman. Totuși, au fost perioade în care milioane de... citește tot
Cine este femeia după care s-a inspirat sculptorul Statuii Libertății?
Cine este femeia după care s-a inspirat sculptorul Statuii Libertății?
Statuia Libertății din New York este considerat a fi unul dintre cele mai cunoscute monumente din lume. Aceasta este amplasată pe o mică insulă la intrarea în portul „Liberty Island”,... citește tot
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Unul dintre cele mai importante momente din istoria recentă a României a fost Războiul de Independență din 1877-1878. De fapt, armata română a participat la Războiul Ruso-Turc din anii... citește tot