Care este diferența dintre regină și regină consoartă?

12.09.2022
Care este diferența dintre regină și regină consoartă?

Regele Charles al III-lea a urcat pe tronul Marii Britanii pe data de 8 septembrie 2022, la vârsta de 73 de ani. Acesta a devenit rege după ce mama lui, regina Elisabeta a II-a, a trecut în neființă după 70 de ani de domnie, a doua cea mai lungă din istoria omenirii după regele Ludovic al XIV-lea al Franței, care a stat la conducerea țării timp de 72 de ani și 110 zile, între 1643 și 1715.

Camilla, regina consoartă a Marii Britanii

În ajunul Jubileului său de platină, care a marcat 70 de ani de domnie, regina Elisabeta a II-a a anunțat că soția fiului său Charles, Camila, va purta titlul de regină consoartă după ce acesta va deveni rege. Dar care este diferența între regină și regină consoartă? Site-ul shtiu.ro îți va explica în următoarele rânduri.

Când, la plinătatea vremii, fiul meu Charles va deveni rege, știu că îi veți oferi lui și soției sale Camilla același sprijin pe care mi l-ați oferit mie și dorința mea sinceră este ca, atunci când va sosi timpul, Camilla să fie cunoscută în calitate de regină consoartă în timp ce își continuă propriul serviciu loial, a anunțat la acea vreme regina Elisabeta a II-a, potrivit a1.ro.

Trebuie precizat că există o diferență clară între regină și regină consoartă. „Regina” este titlul purtat de monarhul conducător, în timp ce „regina consoartă” este denumirea purtată de soția regelui. Decizia reginei Elisabeta a II-a a fost respectată întru totul după moartea sa, iar la anunțul oficial Camilla Parker a fost strigată ca regină consoartă.

Același lucru s-ar fi întâmplat și dacă în locul lui Charles, ar fi fost o regină, fiica Reginei Elisabeta. Nici soțul reginei nu primește titlul de rege. De aceea, bărbatul reginei Elisabeta a II-a a fost numit pe toată durata vieții sale prințul Philip. Cu toate acestea, în concepția colocvială nu se face o diferență între regină și regină consoartă. De aceea este posibil ca în viitorul mai mult sau mai puțin apropiat, Camilla Parker să fie denumită în public simplu ca regină, ci nu regină consoartă, conform insider.com.

Foto: aleteia.org

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Unul dintre cele mai importante momente din istoria recentă a României a fost Războiul de Independență din 1877-1878. De fapt, armata română a participat la Războiul Ruso-Turc din anii... citește tot
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Despre Japonia poți să spui ce vrei, dar nu că este locul unde întârzie trenurile. Pe Internet circulă tot felul de știri legate despre trenurile din Japonia: ba că toate trenurile din țară... citește tot
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
Cine a fost măcar o dată în Israel sau a avut de-a face cu evrei tradiționaliști a putut observa că bărbații poartă pe cap o bucată de material. Aceasta se numește kippah și este un... citește tot