Cine urmează la tron după Regele Charles al III-lea?

09.09.2022
Cine urmează la tron după Regele Charles al III-lea?

Regina a murit în liniște la Castelul Balmoral în această după-amiază”, a anunțat în cursul zilei de 8 septembrie 2022 Casa Regală a Marea Britanii. Decedată la vârsta de 96 de ani, s-a încheiat o etapă majoră din istoria monarhiei britanice. La fel ca predecesorii săi, dogmele regale spun că moștenitorii direcți sunt primii născuți. Prințul de Wales, Charles devine astfel Rege al Marii Britanii, Charles al III-lea. Tronul regalității din insulă este stabilit pentru următoarele generații. Cine urmează la tron după Regele Charles al III-lea? 

Cine este Regele Charles al III-lea?

Regele Charles

La data de 14 noiembrie 1948 se naște fiul cel mare al cuplului regal dintre Regina Elisabeta a II-a și Ducele de Edinburgh, numit Charles Philip Arthur George. Este primul moștenitor de tron regal care nu a susținut o educație acasă, primul care a obținut o diplomă universitară și unul dintre puținii care au avut de-a lungul vieții o imagine media strălucită, cu mici abateri.

După finalizarea studiilor servește în Forțele Aeriene Regale până în anul 1976. În anul 1981 atenția media se îndreaptă către căsătoria acestuia cu Lady Diana, viitoarea Regină, cu care a avut doi fii, Prințul William și Prințul Harry. 15 ani mai târziu aceștia decid să divorțeze din cauza relațiilor extraconjugale pe care media le-a tratat cu o foarte mare atenție. Lady Diana a murit în anul 1997 în urma unui accident de mașină la Paris. În anul 2005, Prințul de Wales, Charles, se căsătorește cu partenera sa, Camilla Parker Bowles, cea cu care avea o relație încă din timpul căsniciei.

În timpul în care a servit ca Prinț de Wales, Charles și-a asumat sarcinile oficiale în numele Reginei Elisabeta a II-a. A fondat organizații de caritate, sponsorizează activ fundații și este președinte sau membru pentru mai mult de 400 de organizații.

Implicarea în politică îl găsește pe viitorul Rege ca fiind un ecologist, susținând activ politici pentru agricultura ecologică sau acțiuni împotriva schimbărilor climatice. Începând cu data de 8 septembrie 2022, Prințul de Wales, devine Regele Charles al III-lea al Marii Britanii și 14 regiuni a Commonwealth.

Cine urmează la tron după Regele Charles al III-lea?

Ordinea succesiunii în monarhie este bine stabilită de secole. Moștenitorii direcți sunt primii născuți ai cuplului regal. Regina Elisabeta a II-a a reprezentat totuși o anomalie. Cursul istoriei ar fi trebuit să fie total diferit.

În 1936, după ce a domnit mai puțin de un an, Edward al VIII-lea devine primul monarh englez care a abdicat voluntar de la tron. Acesta a decis să abdice după ce guvernul și publicul britanic i-au condamnat decizia de a se căsători cu o femeie divorțată, pe nume Wallis Warfield Simpson. După decizia de abdicare, pe data de 11 decembrie 1936, fratele cel mic devine Regele George al VI-lea. Regele George al VI-lea este tatăl Reginei Elisabeta a II-lea.

Viitorul succesor al coroanei este fiul Regelui Charles al III-lea, Prințul William, nepotul cel mare al Reginei Elisabeta a II-a. După moartea viitorului Rege William, pe tron va urca Prințul George de Cambridge, fiul acestuia.

Foto: Depositphotos.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Unul dintre cele mai importante momente din istoria recentă a României a fost Războiul de Independență din 1877-1878. De fapt, armata română a participat la Războiul Ruso-Turc din anii... citește tot
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Despre Japonia poți să spui ce vrei, dar nu că este locul unde întârzie trenurile. Pe Internet circulă tot felul de știri legate despre trenurile din Japonia: ba că toate trenurile din țară... citește tot
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
Cine a fost măcar o dată în Israel sau a avut de-a face cu evrei tradiționaliști a putut observa că bărbații poartă pe cap o bucată de material. Aceasta se numește kippah și este un... citește tot