De ce purta regina Elisabeta a II-a mereu mănuși?

09.09.2022
De ce purta regina Elisabeta a II-a mereu mănuși?

Regina Elisabeta a II-a (21 aprilie 1926 – 8 septembrie 2022) a fost cea mai importantă și cunoscută figură monarhică din lume a secolului trecut. Aceasta a fost primul copil al regelui George al VI-lea și al reginei Elisabeta. La naștere a primit numele de Elizabeth Alexandra Mary, iar după ce tatăl ei a murit și a preluat îndatoririle monarhice a devenit cunoscută ca regina Elisabeta a II-a.

Elisabeta a II-a, a doua cea mai lungă domnie din istoria omenirii

Pe data de 15 februarie 1952 regele George al VI-lea murea, iar pe tron urca Elisabeta a II-a. Aceasta a avut a doua cea mai lungă domnie din istoria umanității, 70 de ani, după Ludovic al XIV-lea al Franței care a condus țara timp de 72 de ani. Potrivit Wikipedia.org, Elisabeta a II-a a devenit conducătoare a Commonwealth-ului și regină a șapte țări independente ale Commonwealth-ului: Regatul Unit, Canada, Australia, Noua Zeelandă, Africa de Sud, Pakistan și Ceylon.

În anul 1947, Elisabeta a II-a s-a căsătorit cu Philip, duce de Edinburgh, un fost prinț al Greciei și Danemarcei. Cei doi au avut împreună patru copii: Charles, prinț de Wales, Anne, prințesă regală, Andrew, duce de York și Edward, conte de Wessex. Căsnicia celor doi a durat 73 de ani, până la moartea prințului Philip pe data 9 aprilie 2021. După ce regina a decedat, Charles a devenit rege și va domni sub numele de Charles al III-lea.

Din ce cauză purta mănuși regina Elisabeta a II-a?

Toată lumea a putut observa că regina a avut o vestimentație clasică și elegantă, în toate ieșirile ei publice. Aceasta avea o preferință pentru ținutele colorate și purta de fiecare dată mănuși. Motivul pentru care a ales acest accesoriu este unul simplu și practic, scrie express.co.uk.

Dacă la început mănușile au avut un scop practic, acestea au devenit o parte a identiății Reginei. În ieșirile publice, Majestatea Sa trebuia să dea mâna cu foarte multe persoane, astfel că a ales să poarte mănuși pentru a-i proteja mâinile, atât de eventuale zgârieturi, cât și de viruși sau bacterii. Pe lângă aceste motive care țin de sănătate mănușile mai ofereau și un plus de eleganță, iar regina avea tot felul de culori care să se asorteze cu ținutele sale.

În primul rând a purtat mănuși pentru că făceau parte din stilul ei. Garantez că atunci când ieșea în public, avea cu siguranță măcar o pereche în geantă în caz că le pierdea. De asemenea, folosea mănuși pentru că dădea mâna cu foarte multe persoane. Cred că îi proteja mâinile, a declarat Genevieve James, potrivit thelist.com.

Regina Elisabeta a II-a nu a folosit niciodată mănuși fabricate din materiale sintetice. Conform presei din Marea Britanie, timp de zeci de ani, aceasta a purtat articolele producătorului regal de mănuși Cornelia James. Mănușile erau confecționate fie dintr-un bumbac pur cu un finisaj periat cu piele de căprioară, fie dintr-un tricou elvețian mai ușor.

Foto: Wikipedia.org

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Top 3 țări cu cei mai proști locuitori. Statul de pe primul loc are un IQ mediu de 42. Îi trimiți după apă, vin cu pâine! Pe ce loc sunt românii?
Top 3 țări cu cei mai proști locuitori. Statul de pe primul loc are un IQ mediu de 42. Îi trimiți după apă, vin cu pâine! Pe ce loc sunt ...
Nu om fi noi deștepții deștepților, dar parcă nici la coada clasamentului nu suntem. Am zis parcă? Sigur nu suntem. Nivelul IQ-ului unui neam depinde de o sumedenie de factori, de la genetică,... citește tot
Prin ce orașe din România trece Paralela 45? Unde se întâlnesc Meridianul de 25 de grade și Paralela 45?
Prin ce orașe din România trece Paralela 45? Unde se întâlnesc Meridianul de 25 de grade și Paralela 45?
România este situată în emisfera nordică, la intersecția dintre Paralela de 45 de grade latitudine nordică și Meridianul de 25 de grade longitudine estică. De altfel, Paralela 45 traversează... citește tot
Cele mai bune glume de pe Internet după maneaua de la concertul Coldplay | Maneliștii vin la sfârșit, nu la început
Cele mai bune glume de pe Internet după maneaua de la concertul Coldplay | Maneliștii vin la sfârșit, nu la început
Mult așteptatul concert Coldplay de la București a început cu stângul. Un cântăreț de manele pe nume Babasha a fost invitat să cânte alături de solistul trupei, iar publicul l-a huiduit. Ba... citește tot