De ce a spus regina Elisabeta a II-a: „We’ll Meet Again”?

07.04.2020
De ce a spus regina Elisabeta a II-a: „We’ll Meet Again”?

Regina Elisabeta a II-a a vorbit britanicilor pentru prima dată de la declanșarea pandemiei de coronavirus. Acesta a fost, doar, al cincilea mesaj în cei 68 de ani de domnie. Monarhul de 93 de ani a îndemnat la unitate și a recunoscut că omenirea se află în fața unui lucru nemaiîntâlnit până acum.

În discursul său către națiunea engleză, regina Elisabeta a II-a a introdus și fraza „We’ll Meet Again”. Acesta este titlul unei piese de-a cântăreței Vera Lynn, din timpul celui De-al Doilea Război Mondial (1939-1945), care a devenit un simbol al speranței pentru britanici în timpul conflictului.

„Ar trebui să ne asigurăm că, în timp ce putem avea mai mult de îndurat, zilele bune se vor întoarce”, a spus ea. „Vom fi din nou cu prietenii noștri; vom fi din nou cu familiile noastre; ne vom întâlni din nou”.

Mesajul a fost înregistrat la Windsor Castle, iar regina Elisabeta a II-a a amintit de un discurs din anul 1940, pe care l-a rostiti împreună cu sora sa, prințesa Margareta: „Noi, ca niște copii, am vorbit de aici, de la Windsor, copiilor care au fost evacuați din casele lor și trimiși în alte locuri pentru propria lor siguranță. Astăzi, încă o dată, mulți vor simți un sentiment dureros de separare de cei dragi. Dar acum, ca atunci, știm, în profunzime, că este ceea ce trebuie să facem”.

Epidemia de coronavirus a afectat întreaga lume, iar monarhul britanic este convins că zile bune vor urma, fiindcă toate națiunile au același scop: să învingă războiul cu virusul COVID-19.

„De această dată națiunile de pe glob își unesc forțele într-un efort comun, folosind marile progrese ale științei și compasiunea noastră instinctivă pentru a vindeca. Vom reuși – și acel succes va aparține fiecăruia dintre noi”, a spus regina Elisabeta a II-a.

Regină peste 16 națiuni

Regina Elisabeta a II-a se află la conducerea a 16 state suverane, cunoscute sub numele de Commonwealth. Acestea sunt: Regatul Unit, Australia, Canada, Noua Zeelandă, Jamaica, Barbados, Bahamas, Grenada, Papua Noua Guinee, Insulele Solomon, Tuvalu, Sfânta Lucia, Sfântul Vicențiu și Grenadine, Antigua și Barbuda, Belize, Sfântul Kitts și Nevis.

Regina Elisabeta a II-a a urcat pe tron la 6 februarie 1952 și este cel mai longeviv monarh în viață din lume. În istoria Marii Britanii are cea mai lungă domnie, depășind-o pe regina Victoria la 9 septembrie 2015.

Vezi AICI discursul Reginei Elisabeta a II-a!

Îți recomandăm:
Ne putem întoarce în timp? Nu. Sau, poate, numai cu ajutorul cuvintelor. Ei bine, cum erau Bucureștiul acum 100 de ani? Cum erau oamenii acum 100 de ani? Ce activități aveau aceștia? Cum era...
Dacă citești acest articol sunt mari șanse să fii român, să te fi născut în România și, evident, să vorbești limba română. Dar de ce țara noastră poartă numele de România? De unde...
Cele mai noi articole
De ce nu toate rațele pot să zboare?
De ce nu toate rațele pot să zboare?
În curtea bunicilor de la țară întotdeauna au fost văzute rațe care măcăne sau nu, dar care nu pot zbura. Păsările curților sunt găinile, gâștele, curcile sau rațele. Toate acestea... citește tot
Pe ce țări se mai poate baza Vladimir Putin?
Pe ce țări se mai poate baza Vladimir Putin?
La un an de la declanșarea războiului din Ucraina, toată lumea se întreabă cât va mai dura. Imediat după ce Vladimir Putin a dat startul unui conflict nedorit de nimeni, în afară de el,... citește tot
Care este capitala europeană situată la cea mai mare altitudine? Nu are nici măcar aeroport!
Care este capitala europeană situată la cea mai mare altitudine? Nu are nici măcar aeroport!
În Europa capitalele sunt situate cât mai aproape de nivelul mării. Totuși, există un oraș care face excepție. Capitala europeană situată la cea mai mare altitudine este Andorra la Vella,... citește tot
adplus-dvertising