Cum a moștenit tronul Elisabeta a II-a chiar dacă nu era de sex masculin?

24.04.2023
Cum a moștenit tronul Elisabeta a II-a chiar dacă nu era de sex masculin?

Elisabeta a II-a a fost suveranul cu cea mai mare domnie din Marea Britanie. În cei peste 70 de ani de domnie, Regina a trecut prin numeroase scandaluri și probleme politice. Viața politică și regală nu sunt deloc facile, dar Lilibet, așa cum îi spuneau apropiații, a reușit să le îmbine de minune. Cum a moștenit tronul Elisabeta a II-a chiar dacă nu era de sex masculin?

Cum a devenit Elisabeta a II-a regină?

regină

Elisabeta s-a născut în anul 1926 în Mayfair. Cu toate că, mai târziu, după ani buni, aceasta a devenit regină, soarta nu îi prevestea acest lucru. Toate destinele s-au schimbat în decembrie 1936, când unchiul ei, Regele Edward al VIII-lea a abdicat. Tatăl ei a devenit Regele George al VI-lea Astfel că, acest lucru a transformat-o pe ea direct moștenitoare a tronului.

Înainte de abdicare, ea era a treia în linia succesiunii. Primii ani ai copilăriei, mica prințesă i-a petrecut în casa din Londra din zona Piccadilly, urmând să se mute la locuința din Parcul Richmond. A petrecut destul timp în casele bunicilor paterni, Regele George al V-lea și Regina Maria.

Legea sacră a monarhiei prevede ca moștenitorii trebuie să fie de sex masculin. Istoria a arătat că lucrurile nu stau întocmai cum se dorește. În istoria regalității britanice, Elisabeta a II-a nu fost singura regină femeie. Alte nume celebre au fost: Elisabeta I-a, Regina Victoria.

Regula care stă în picioare de 300 de ani prevede ca băieții să fie direct moștenitori ai tronului. Singura modalitate prin care o femeie poate urca la tron, ar fi ca monarhul anterior să nu fi avut fii. Acest lucru s-a întâmplat în cazul tuturor monarhilor de sex feminin din Marea Britanie.

În 2011, cele 16 națiuni din Commonwealth au votat ca moștenitorii bărbați nu vor mai avea întâietate asupra surorilor în accederea la tron. Mișcarea dovedește încă o dată dorința de modernizare a regalității, egalitatea de gen fiind din ce în ce mai importantă.

Care a fost primul monarh al Angliei?

Monarhia Regatului Angliei începe cu Alfred cel Mare și se încheie cu Regina Ana, care devenea regina Marii Britanii în 1707, când Anglia s-a unit cu Scoția.

Spre sfârșitul secolului al IX-lea, regiunea Wessex domina regatul anglo-saxon. Fiul lui Alfred cel Mare, Eduard cel Bătrân a cucerit estul Danelaw, iar fiul său, Athelstan a devenit primul rege care să unifice întreaga Anglie, atunci când a cucerit Northumbria în anul 927. Acesta este considerat de mulți istorici ca fiind primul rege al Angliei.

Foto: Depositphotos.com

Îți recomandăm:
Ne putem întoarce în timp? Nu. Sau, poate, numai cu ajutorul cuvintelor. Ei bine, cum erau Bucureștiul acum 100 de ani? Cum erau oamenii acum 100 de ani? Ce activități aveau aceștia? Cum era...
Dacă citești acest articol sunt mari șanse să fii român, să te fi născut în România și, evident, să vorbești limba română. Dar de ce țara noastră poartă numele de România? De unde...
Cele mai noi articole
Ce tactică a folosit Regina Maria să-l înșele pe Regele Ferdinand în văzul tuturor?
Ce tactică a folosit Regina Maria să-l înșele pe Regele Ferdinand în văzul tuturor?
Despre iubirile adultere ale Reginei Maria a României s-au scris sute de mii de rânduri. Numărul de amanți a fost calculat periodic de presa mondenă a vremii, dar și de presa zilelor noastre.... citește tot
Comportamentul uman este predeterminat de biologie sau nu? Ce spun specialiștii?
Comportamentul uman este predeterminat de biologie sau nu? Ce spun specialiștii?
Cercetările genetice au ajutat la înțelegerea multor boli, precum maladiile rare, Alzheimerul și multe altele. Ultimele studii au evidențiat faptul că alegerile în viață sunt influențate... citește tot
De ce câinele ascunde lucrurile primite de la stăpân?
De ce câinele ascunde lucrurile primite de la stăpân?
Câinele este considerat cel mai bun prieten al omului. Devotamentul și atașamentul față de stăpânul său sunt incredibile, dovedind astfel că iubirea acestui patruped este nemărginită. Se... citește tot
adplus-dvertising