De ce regina Elisabeta a II-a a avut o relație tensionată cu Jackie Kennedy?

21.11.2022
De ce regina Elisabeta a II-a a avut o relație tensionată cu Jackie Kennedy?

Regina Elisabeta a II-a a urcat pe tronul Marii Britanii în anul 1952 și a domnit 70 de ani. În toată această perioadă monarhul britanic a avut parte de foarte multe evenimente, întâlnind numeroase personaje importante, care și-au lăsat amprenta pe istoria omenirii. Cu unele dintre aceste persoane a avut o relație de amiciție, în schimb cu altele una tensionată.

Cum a fost relația dintre regina Elisabeta a II-a și Jackie Kennedy?

În anul 1961, monarhul britanic i-a primit la Palatul Buckingham pe președintele Statelor Unite ale Americii John F. Kennedy și pe prima doamnă Jackie Kennedy. Întâlnirea a fost una tensionată încă de când a început să fie pregătită, fiindcă nu se cădea de acord asupra listei cu invitați.

Potrivit regulilor de la acea vreme, persoanele divorțate nu aveau ce să căute la un astfel de eveniment. Ca atare, regina Elisabeta a II-a a fost reticentă la început când a fost vorba să o primească pe sora lui Jackie, prințesa Lee Radziwill, care era la a doua căsătorie, și pe soțul ei prințul Stanislaw Radziwill, care era la al treilea mariaj. Cu toate acestea, monarhul britanic a cedat, dar Jackie Kennedy s-a răzbunat câteva zile mai târziu.

Cu toată tensiunea din jurul evenimentului, se pare că regina Elisabeta a II-a și Jackie Kennedy au avut câteva interacțiuni prietenoase, monarhul britanic fiind ghid pentru un tur al Palatului Buckingham. Cele două doamne au discutat și despre complexitatea vieții publice.

După întâlnirea din 1961, Jackie Kennedy a avut câteva relatări deloc măgulitoare despre Palatul Buckingham și monarhul britanic. A considerat Palatul Buckingham o clădire veche și pe Regină o femeie cu minimă viziune modernistă. Cu toate acestea, la 9 luni după întâlnirea oficială de la Palatul Buckingham, prima doamnă a Statelor Unite ale Americii a revenit în vizită la Regină. Imediat după ce întâlnirea s-a terminat Jackie Kennedy a avut un discurs plin de respect față de Elisabeta a II-a.

Nu cred că ar trebui să spun nimic despre asta, în afară de cât de recunoscătoare sunt și cât de fermecătoare a fost (n. r. regina Elisabeta a II-a), a afirmat Jackie Kennedy, potrivit parade.com.

Chiar și așa, mulți analiști au susținut că prima doamnă a Statelor Unite ale Americii s-a abținut de la comentarii, indicând faptul că ceva s-a petrecut la acea întâlnire.

Ce i-a scris regina Elisabeta a II-a lui Jackie Kennedy?

După asasinarea lui John F. Kennedy, în 1963, Jackie a primit sute de scrisori din întreaga lume, de la oameni din toate categoriile sociale. Una dintre aceste scrisori a venit chiar de la monarhul britanic.

Sunt profund întristată să aflu despre moartea tragică a președintelui Kennedy. Soțul meu mi se alătură pentru a-ți transmite simpatia noastră sinceră ție și familiei tale, a scris regina Elisabeta a II-a, conform sursei citată mai sus.

Regina nu a participat la înmormântarea lui JFK din mai multe motive, cel mai important fiind faptul că Elisabeta a II-a era însărcinată cu prințul Edward. În schimb, soțul reginei, prințul Philip, Duce de Edinburgh, a mers la eveniment pentru a reprezenta Casa Regală britanică.

Foto: parade.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la…
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la…
Toată lumea a auzit de Elena Ceaușescu și răutatea de care dădea dovadă. Elena Ceaușescu a fost timp de zeci de ani, una dintre cele mai importante și mai influente femei din România... citește tot
Care este singura insulă din lume unde locuiesc numai oile? Oamenii vin rar acolo, întrucât accesul este dificil!
Care este singura insulă din lume unde locuiesc numai oile? Oamenii vin rar acolo, întrucât accesul este dificil!
Lítla Dímun este cea mai mică dintre cele 18 insule ale arhipelagului Feroe. Aici trăiesc doar câțiva ciobani și sute de oi, într-o armonie perfectă. Accesul turiștilor este extrem de... citește tot
De ce Europa nu poate fi considerat un continent?
De ce Europa nu poate fi considerat un continent?
Prima regiune a lumii care a fost colonizată este Europa. Cea mai timpurie prezență umană în Europa datează de acum aproximativ 1,8 milioane de ani, iar continentul are o istorie lungă de... citește tot