De ce regina Elisabeta a II-a a avut o relație tensionată cu Jackie Kennedy?

21.11.2022
De ce regina Elisabeta a II-a a avut o relație tensionată cu Jackie Kennedy?

Regina Elisabeta a II-a a urcat pe tronul Marii Britanii în anul 1952 și a domnit 70 de ani. În toată această perioadă monarhul britanic a avut parte de foarte multe evenimente, întâlnind numeroase personaje importante, care și-au lăsat amprenta pe istoria omenirii. Cu unele dintre aceste persoane a avut o relație de amiciție, în schimb cu altele una tensionată.

Cum a fost relația dintre regina Elisabeta a II-a și Jackie Kennedy?

În anul 1961, monarhul britanic i-a primit la Palatul Buckingham pe președintele Statelor Unite ale Americii John F. Kennedy și pe prima doamnă Jackie Kennedy. Întâlnirea a fost una tensionată încă de când a început să fie pregătită, fiindcă nu se cădea de acord asupra listei cu invitați.

Potrivit regulilor de la acea vreme, persoanele divorțate nu aveau ce să căute la un astfel de eveniment. Ca atare, regina Elisabeta a II-a a fost reticentă la început când a fost vorba să o primească pe sora lui Jackie, prințesa Lee Radziwill, care era la a doua căsătorie, și pe soțul ei prințul Stanislaw Radziwill, care era la al treilea mariaj. Cu toate acestea, monarhul britanic a cedat, dar Jackie Kennedy s-a răzbunat câteva zile mai târziu.

Cu toată tensiunea din jurul evenimentului, se pare că regina Elisabeta a II-a și Jackie Kennedy au avut câteva interacțiuni prietenoase, monarhul britanic fiind ghid pentru un tur al Palatului Buckingham. Cele două doamne au discutat și despre complexitatea vieții publice.

După întâlnirea din 1961, Jackie Kennedy a avut câteva relatări deloc măgulitoare despre Palatul Buckingham și monarhul britanic. A considerat Palatul Buckingham o clădire veche și pe Regină o femeie cu minimă viziune modernistă. Cu toate acestea, la 9 luni după întâlnirea oficială de la Palatul Buckingham, prima doamnă a Statelor Unite ale Americii a revenit în vizită la Regină. Imediat după ce întâlnirea s-a terminat Jackie Kennedy a avut un discurs plin de respect față de Elisabeta a II-a.

Nu cred că ar trebui să spun nimic despre asta, în afară de cât de recunoscătoare sunt și cât de fermecătoare a fost (n. r. regina Elisabeta a II-a), a afirmat Jackie Kennedy, potrivit parade.com.

Chiar și așa, mulți analiști au susținut că prima doamnă a Statelor Unite ale Americii s-a abținut de la comentarii, indicând faptul că ceva s-a petrecut la acea întâlnire.

Ce i-a scris regina Elisabeta a II-a lui Jackie Kennedy?

După asasinarea lui John F. Kennedy, în 1963, Jackie a primit sute de scrisori din întreaga lume, de la oameni din toate categoriile sociale. Una dintre aceste scrisori a venit chiar de la monarhul britanic.

Sunt profund întristată să aflu despre moartea tragică a președintelui Kennedy. Soțul meu mi se alătură pentru a-ți transmite simpatia noastră sinceră ție și familiei tale, a scris regina Elisabeta a II-a, conform sursei citată mai sus.

Regina nu a participat la înmormântarea lui JFK din mai multe motive, cel mai important fiind faptul că Elisabeta a II-a era însărcinată cu prințul Edward. În schimb, soțul reginei, prințul Philip, Duce de Edinburgh, a mers la eveniment pentru a reprezenta Casa Regală britanică.

Foto: parade.com

Îți recomandăm:
Ne putem întoarce în timp? Nu. Sau, poate, numai cu ajutorul cuvintelor. Ei bine, cum erau Bucureștiul acum 100 de ani? Cum erau oamenii acum 100 de ani? Ce activități aveau aceștia? Cum era...
Dacă citești acest articol sunt mari șanse să fii român, să te fi născut în România și, evident, să vorbești limba română. Dar de ce țara noastră poartă numele de România? De unde...
Cele mai noi articole
Povestea fabuloasă a românului Dumitru Dan, primul om care a făcut ocolul Pământului la pas
Povestea fabuloasă a românului Dumitru Dan, primul om care a făcut ocolul Pământului la pas
Românul Dumitru Dan a fost prima persoană din lume care a reușit să facă ocolul Pământului pe jos. Acesta a reușit să străbată în opinci 100.000 de kilometri, intrând astfel în Cartea... citește tot
De ce familia Regala este înmormântată la mănăstirea Curtea de Argeș?
De ce familia Regala este înmormântată la mănăstirea Curtea de Argeș?
Există în România un loc unde regii își duc odihna veșnică. Este vorba despre mănăstirea Curtea de Argeș, locul se află înmormântați Regele Carol I și Elisabeta, Ferdinand și Maria,... citește tot
De ce este periculos să gătești cu folie de aluminiu?
De ce este periculos să gătești cu folie de aluminiu?
Foarte multe preparate culinare necesită la gătire folosirea foliei de aluminiu. Aceasta ajută, de exemplu, la înăbușirea peștelui sau a fripturii, menținând, totodată, felul de mâncare... citește tot
Recomandări din presa de azi
Carmen Iohannis, gafă vestimentară uriașă în lumea arabă: ”Confundă un dineu diplomatic cu bucătăria”
Top trei zodii care nu iartă și nu uită. Nu cumva să le greșești, se...
Avertisment FINAL pentru OMENIRE de la cel mai important grup de cercetători din lume
Ce înseamnă când zicem „Bogdaproste”. Toţi folosim acest cuvânt, puțini știu cu adevărat ce înseamnă
Final de drum pentru Andreea Bălan! Cum a încălcat contractul cu Antena 1, pentru America...
Cu cât se scumpesc țigările de la 1 aprilie? Lovitură URIAȘĂ pentru fumători, e anunțul...
Vouchere de vacanță. Cine ar putea să mai primească, în plus, tichetele speciale
ORA DE VARĂ 2023. Ce se întâmplă în România, DECIZIA vine de la Comisia Europeană
Cine a câștigat America Express. S-au aflat numele câștigătorilor înainte ca emisiunea să înceapă
Soția lui Bruce Willis, în lacrimi de ziua actorului: «Rugați-vă pentru el». Primele imagini după...
Actorii din „Tânăr și neliniștit”, la a 50-a aniversare. Cum arată acum Victor și Nikki...
Fiica Stelei Popescu a rupt acum tăcerea. Ce s-a întâmplat cu vila de 200.000 de...
Viața la țară în Australia! Ferma de fructe exotice deținută de un român în Queensland
S-a deghizat în măicuță și cerșea bani de la trecători. Suspectul a ajuns pe mâna...
adplus-dvertising