De ce regele Charles a ales-o pe Diana și nu pe Camilla?

12.09.2022
De ce regele Charles a ales-o pe Diana și nu pe Camilla?

Regele Charles al III-lea s-a născut pe 14 noiembrie 1948, la Palatul Buckingham în Anglia. Între 1981 și 1996, actualul conducător al Marii Britanii a fost căsătorit cu prințesa Diana Spencer. Cuplul regal a avut doi copii: prințul William, duce de Cambridge (născut în 1982) și prințul Harry, duce de Wales (născut în 1984). Mariajul s-a terminat după ce Lady Di l-a acuzat pe Charles de o aventură cu Camilla Parker Bowles.

De ce nu s-au căsătorit Camilla și Charles?

Regele Charles al III-lea și Camilla s-au cunoscut cu mult timp înainte ca acesta să se căsătorească cu prințesa Diana. Charles și Camilla sunt căsătoriți oficial doar de 17 ani, însă puteau fi împreună de la început, dar prințul, la acea vreme, a ales-o pe Diana. De ce oare?

Regele Charles al III-lea și consoarta Camilla s-au căsătorit oficial în anul 2005, însă se cunoșteau cu mai bine de 35 de ani în urmă. Până să ajungă împreună, cei doi au avut relații oficiale cu alte persoane.

Charles și Camilla s-au întâlnit pentru prima dată la un meci de polo în anii 1970. Se pare că prima întâlnire dintre cei doi a consemnat o glumă spusă de Camila despre străbunica ei, Alice Keppel, care era amanta regelui Edward al VII-lea.

Străbunica mea a fost amanta stră-străbunicului tău. Simt că avem ceva în comun, i-ar fi spus Camilla lui Charles, potrivit express.co.uk.

Charles și Camilla s-au căsătorit cu alte persoane

La începutul anilor 1970, Charles și Camilla începuseră să aibă o relație romantică, însă aceasta s-a stins după ce Charles a plecat în serviciul Royal Navy, în 1973. Drept urmare, cei doi s-au despărțit, iar Camilla s-a căsătorit cu Andrew Parker Bowles în același an. Camilla și Andrew au divorțat în 1995, însă au împreună doi copii, Tom Parker Bowles și Laura Lopes.

Surprinzător este faptul că și Charles a divorțat de prințesa Diana, în 1996, și au avut tot doi copii: prințul William și prințul Harry. Ulterior, Charles şi Camilla au început o relaţie care rezistă şi în prezent. Ba mai mult, se spune că această legătură amoroasă a pornit în timpul căsătoriei cu Lady Di, fiind de altfel principalul motiv pentru care prințesa a divorțat.

Presa din Marea Britanie și oamenii de rând s-au întrebat de ce Charles nu s-a căsătorit de la început cu Camilla. Ei bine, se pare că aceasta nu făcea parte direct dintr-o familie aristocrată, avusese mai multe relații anterioare și nu primise Charles acceptul Casei Regale pentru o relație de asemenea anvergură.

Regele Charles al III-lea a recunoscut într-un interviu, în anul 1994, că a reluat legătura cu Camilla încă din timpul căsătoriei cu prințesa Diana, însă niciodată nu a înșelat-o. După ce Charles a devenit rege, Camilla este cunoscută ca regina consoartă.

Pe durata vieții mamei sale, regina Elisabeta a II-a, Charles a purtat titlul de prinț de Wales, alături de cele de duce de Cornwall și duce de Rothesay, titluri purtate în mod tradițional de moștenitorul tronului Angliei, respectiv al Scoției. Charles este moștenitorul care a purtat cel mai mult timp aceste titluri în întreaga istorie a Regatului Unit și a statelor sale predecesoare, potrivit Wikipedia.org.

Foto: express.co.uk și marca.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Cele mai bune glume de pe Internet după maneaua de la concertul Coldplay | Maneliștii vin la sfârșit, nu la început
Cele mai bune glume de pe Internet după maneaua de la concertul Coldplay | Maneliștii vin la sfârșit, nu la început
Mult așteptatul concert Coldplay de la București a început cu stângul. Un cântăreț de manele pe nume Babasha a fost invitat să cânte alături de solistul trupei, iar publicul l-a huiduit. Ba... citește tot
Ce să faci dacă te întâlnești cu ursul în pădure?
Ce să faci dacă te întâlnești cu ursul în pădure?
Cui nu-i plac drumețiile prin pădure, aerul curat, conectarea cu natura? Din păcate, o ieșire în natură este, de multe ori, periculoasă, iar cea mai mare primejdie o reprezintă animalele... citește tot
Cât de rapid era Bruce Lee? Ce viteză de reacție avea? De câte ori putea să lovească în 1,5 secunde?
Cât de rapid era Bruce Lee? Ce viteză de reacție avea? De câte ori putea să lovească în 1,5 secunde?
Bruce Lee a fost, cu siguranță, unul dintre cei mai rapizi oameni care au trăit pe Terra. Și nu rapid ca viteză de deplasare, ci rapid ca timp de reacție. Dar, cât de rapid era cel poreclit... citește tot