De ce regele Charles a ales-o pe Diana și nu pe Camilla?

12.09.2022
De ce regele Charles a ales-o pe Diana și nu pe Camilla?

Regele Charles al III-lea s-a născut pe 14 noiembrie 1948, la Palatul Buckingham în Anglia. Între 1981 și 1996, actualul conducător al Marii Britanii a fost căsătorit cu prințesa Diana Spencer. Cuplul regal a avut doi copii: prințul William, duce de Cambridge (născut în 1982) și prințul Harry, duce de Wales (născut în 1984). Mariajul s-a terminat după ce Lady Di l-a acuzat pe Charles de o aventură cu Camilla Parker Bowles.

De ce nu s-au căsătorit Camilla și Charles?

Regele Charles al III-lea și Camilla s-au cunoscut cu mult timp înainte ca acesta să se căsătorească cu prințesa Diana. Charles și Camilla sunt căsătoriți oficial doar de 17 ani, însă puteau fi împreună de la început, dar prințul, la acea vreme, a ales-o pe Diana. De ce oare?

Regele Charles al III-lea și consoarta Camilla s-au căsătorit oficial în anul 2005, însă se cunoșteau cu mai bine de 35 de ani în urmă. Până să ajungă împreună, cei doi au avut relații oficiale cu alte persoane.

Charles și Camilla s-au întâlnit pentru prima dată la un meci de polo în anii 1970. Se pare că prima întâlnire dintre cei doi a consemnat o glumă spusă de Camila despre străbunica ei, Alice Keppel, care era amanta regelui Edward al VII-lea.

Străbunica mea a fost amanta stră-străbunicului tău. Simt că avem ceva în comun, i-ar fi spus Camilla lui Charles, potrivit express.co.uk.

Charles și Camilla s-au căsătorit cu alte persoane

La începutul anilor 1970, Charles și Camilla începuseră să aibă o relație romantică, însă aceasta s-a stins după ce Charles a plecat în serviciul Royal Navy, în 1973. Drept urmare, cei doi s-au despărțit, iar Camilla s-a căsătorit cu Andrew Parker Bowles în același an. Camilla și Andrew au divorțat în 1995, însă au împreună doi copii, Tom Parker Bowles și Laura Lopes.

Surprinzător este faptul că și Charles a divorțat de prințesa Diana, în 1996, și au avut tot doi copii: prințul William și prințul Harry. Ulterior, Charles şi Camilla au început o relaţie care rezistă şi în prezent. Ba mai mult, se spune că această legătură amoroasă a pornit în timpul căsătoriei cu Lady Di, fiind de altfel principalul motiv pentru care prințesa a divorțat.

Presa din Marea Britanie și oamenii de rând s-au întrebat de ce Charles nu s-a căsătorit de la început cu Camilla. Ei bine, se pare că aceasta nu făcea parte direct dintr-o familie aristocrată, avusese mai multe relații anterioare și nu primise Charles acceptul Casei Regale pentru o relație de asemenea anvergură.

Regele Charles al III-lea a recunoscut într-un interviu, în anul 1994, că a reluat legătura cu Camilla încă din timpul căsătoriei cu prințesa Diana, însă niciodată nu a înșelat-o. După ce Charles a devenit rege, Camilla este cunoscută ca regina consoartă.

Pe durata vieții mamei sale, regina Elisabeta a II-a, Charles a purtat titlul de prinț de Wales, alături de cele de duce de Cornwall și duce de Rothesay, titluri purtate în mod tradițional de moștenitorul tronului Angliei, respectiv al Scoției. Charles este moștenitorul care a purtat cel mai mult timp aceste titluri în întreaga istorie a Regatului Unit și a statelor sale predecesoare, potrivit Wikipedia.org.

Foto: express.co.uk și marca.com

AZI ÎN ISTORIE
De-a lungul timpului, pe data de 12 septembrie au avut loc mai multe evenimente importante care au schimbat dezvoltarea societăților. Trebuie precizat că această dată reprezintă cea de-a 255-a...
Cele mai noi articole
Care este diferența dintre regină și regină consoartă?
Care este diferența dintre regină și regină consoartă?
Regele Charles al III-lea a urcat pe tronul Marii Britanii pe data de 8 septembrie 2022, la vârsta de 73 de ani. Acesta a devenit rege după ce mama lui, regina Elisabeta a II-a, a trecut în... citește tot
Care a fost cel mai mare imperiu din istorie? S-a întins din Asia până în nordul Moldovei de astăzi!
Care a fost cel mai mare imperiu din istorie? S-a întins din Asia până în nordul Moldovei de astăzi!
Societățile din prezent sunt rezultatele confruntărilor aprige pe care strămoșii noștri le-au avut de-a lungul secolelor. Un vechi proverb spune că istoria îi consemnează pe cei victorioși,... citește tot
Unde va fi înmormântată Regina Elisabeta a II-a?
Unde va fi înmormântată Regina Elisabeta a II-a?
Regina Elisabeta a II-a a fost monarhul cu cea mai lungă domnie din istoria Marii Britanii. A fost șeful statului pentru un număr de 15 teritorii independente. Aceasta a decedat în data de 8... citește tot