De ce dormeau Regina Elisabeta a II-a și Ducele de Edinburgh separat?

20.09.2022
De ce dormeau Regina Elisabeta a II-a și Ducele de Edinburgh separat?

Regina Elisabeta a II-a și Ducele de Edinburgh au fost căsătoriți timp de 73 de ani. Regulile casei regale sunt respectate ca la carte, munca și datoria fiind unele dintre punctele cheie din domnia fostului monarh britanic. Locuind constant în mai multe palate, cei doi aveau un obicei straniu pentru cuplurile moderne: niciodată nu dormeau împreună. De ce Regina Elisabeta a II-a și Prințul Filip preferau să doarmă în camere separate?

Istoria cuplului monarhic

Elisabeta a II-a

Ducele de Edinburgh a decedat la vârsta de 99 ani în anul 2021, iar Regina Elisabeta a II-a s-a stins din viață la vârsta de 96 pe data de 8 septembrie 2022.

Cei doi s-au întâlnit pentru prima dată în anul 1934 când ea avea 8 ani, iar el 13. Deși Elisabeta era de mult timp îndrăgostită de Filip, abia la nunta verișoarei lor comune, au început să se vorbească despre o posibilă idilă. Din acel moment începe povestea lor de dragoste care a avea să dureze nu mai puțin de 70 de ani. În vara anului 1946, Filip îi cere Regelui George al VI-lea mâna viitoarei regine. Cuplul a întârziat să-și facă publică logodna până la momentul în care prințesa a împlinit 21 de ani. Ceremonia de nuntă a avut loc la Westminster Abbey din Londra, în prezența a 2.500 de invitați. Luna de miere a avut loc pe tărâmurile Angliei.

Pe 14 noiembrie 1948 se naște viitorul Rege Charles al III-lea, iar la data de 15 august 1950 se naște al doilea copil al acestora. În 1952 Elisabeta devine Regină, iar Filip devine Ducele de Edinburgh. În 1960 vine pe lume Prințul Andrew, iar 4 ani mai târziu se naște și ultimul lor copil, Prințul Edward. La data de 20 noiembrie cuplul regal împlinește 50 de ani de mariaj, iar în 2007 aceștia sărbătoresc aniversarea de diamant. La finalul anului 2020, cei doi au marcat 73 de ani de căsătorie.

Cei doi își despart drumurile în data de 9 aprilie 2021, când Casa Regală a Marii Britanii anunță că Prințul Filip a decedat.

De ce dormeau Regina Elisabeta a II-a și Ducele de Edinburgh separat?

Deși relația lor nu a fost niciodată pusă la îndoială, se pare că au dormit separat mereu. Motivul ar fi o tradiție urmată și respectată de către clasele superioare. Nu numai că monarhul și soțul ei nu împărțeau patul, dar se știe că cei doi aveau dormitoare separate.

„În Anglia, Clasa superioară a avut întotdeauna dormitoare separate. Nu vrei să fii deranjat de sforăit sau de cineva care dă din picioare. Iar când te simți confortabil, îți împarți camera. Este minunat să poți alege”- afirma scriitoarea Sally Bedell Smith în biografia despre regină.

Foto: Royal.uk

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Ce stat a avut peste 28 de capitale?
Ce stat a avut peste 28 de capitale?
Astăzi, când ne vine în minte o țară, gândul ne poartă automat la capitala acestui stat. Majoritatea țărilor au câte o capitală, așa cum este cazul României, dar sunt și excepții cum... citește tot
Care este singura țară care și-a pus un papagal pe steag?
Care este singura țară care și-a pus un papagal pe steag?
Pe Pământ există 195 de țări suverane și independente, iar dintre acestea 193 sunt membre ale Organizației Națiunilor Unite, în timp ce Vatican și Palestina sunt doar observatori... citește tot
De ce formularea „ca și” este greșită? Este suficient să spui „ca”!
De ce formularea „ca și” este greșită? Este suficient să spui „ca”!
Una dintre cele mai frecvente erori pe care o fac românii este folosirea formulării „ca și” în loc de „ca”. De cele mai multe ori, utilizarea formulării „ca și” se face pentru a... citește tot