Care era mâncarea preferată a Reginei Elisabeta a II-a?

12.09.2022
Care era mâncarea preferată a Reginei Elisabeta a II-a?

Regina Elisabeta a II-a a fost unul dintre cei mai protejați oameni ai planetei. Constant, un grup de oameni vegheau asupra sa ca nimic să nu îi lipsească. Gărzile de corp, medicii sau bucătarii personali se asigurau că Regina avea parte de cele mai calitative servicii. Decesul ei de la începutul lunii septembrie 2022 marchează sfârșitul a ceea ce se numește „epoca elisabetană modernă”. Cu toate că nu era un om guramand, aceasta avea câteva mâncăruri preferate care au rămas în memoria colectivă.

Cum a influențat Regina Elisabeta a II-a cultura britanică?

Elisabeta a II-a

„Atunci când britanicii se gândesc la ei înșiși și la ce au mai bun în ei, se gândesc la Regina Elisabeta. Este demnă, este impenetrabilă. Penele ei sunt rareori zburlite. Ea este chipul națiunii de care pot fi mândri.” afirma Brooke Newman, istoric la Universitatea Commonwealth din Virginia.

De-a lungul istoriei, moștenirea Reginei Elisabeta a influențat cultura britanică mai mult decât s-ar fi așteptat toată lumea. Fiind o persoană căreia îi plăcea ginul, aceasta a lansat propriile mărci de băutură de la Palatul Buckingham și Sandringham House. Celebrul ceai englezesc era principalul motor de începere al unei zile în viața Reginei. Ceaiul negru tradițional cu aromă de bergamotă cu lapte și fără zahăr a devenit prin ea unul dintre cele mai populare arome de ceai la nivel mondial. Un ceai asociat cu regalitatea și în special cu persoana Majestății Sale.

Tortul de biscuiți cu ciocolată era un alt capriciu al Majestății sale. Elisabeta a II-a avea o dragoste legendară pentru dulciuri, în special pentru cele cu ciocolată. Prăjitura clasică de tip „icebox”, făcută din biscuiți, ou și ciocolată era un produs cerut aproape zilnic.

Ce îi plăcea Reginei Elisabeta cel mai mult să mănânce?

Impresia publicului larg este că mesele Reginei erau adevărate ospețe. Adevărul însă a fost făcut public de către bucătarul personal al Reginei pentru mai bine de 15 ani. Masa zilnică a fostei suverane era destul de simplă, dimineața începând cu un ceai, omletă și somon afumat. Masa de prânz era urmată de pește sau pui, iar cina era reprezentată de carne și legume și o prăjitură de ciocolată.

Potrivit aceluiași bucătar, mâncarea favorită a Reginei a fost sandvișul cu marmeladă pe care îl mânca în fiecare zi de când era mică. Pe când clopotele băteau și steagurile erau lăsate pentru doliul Reginei, un altfel de omagiu i s-a adus acesteia de către un personaj bine cunoscut în cultura britanică. Este vorba de către Ursulețul Paddington, apărut în anul 1958, care împărtășește același fel de mâncare favorit cu Regina: sandvișul cu marmeladă.

Foto: Depositphotos.com & Cosmopolitan.com

AZI ÎN ISTORIE
De-a lungul timpului, pe data de 12 septembrie au avut loc mai multe evenimente importante care au schimbat dezvoltarea societăților. Trebuie precizat că această dată reprezintă cea de-a 255-a...
Cele mai noi articole
Fabuloasa istorie a Cercului Militar Național
Fabuloasa istorie a Cercului Militar Național
Palatul Cercului Militar Național reprezintă instituția culturală centrală a Armatei române. Clădirea, situată în Capitala țării are o istorie bogată, pornită încă din timpul lui Carol... citește tot
De ce se vor schimba bancnotele cu chipul Reginei Elisabeta a II-a?
De ce se vor schimba bancnotele cu chipul Reginei Elisabeta a II-a?
Trecerea la cele sfinte a Reginei Elisabeta a II-a a adus în societatea britanică una dintre cele mai mari schimbări ale secolului al XXI-lea. Pare ciudat, dar încă de la încoronarea acesteia,... citește tot
De ce regele Charles a ales-o pe Diana și nu pe Camilla?
De ce regele Charles a ales-o pe Diana și nu pe Camilla?
Regele Charles al III-lea s-a născut pe 14 noiembrie 1948, la Palatul Buckingham în Anglia. Între 1981 și 1996, actualul conducător al Marii Britanii a fost căsătorit cu prințesa Diana... citește tot