Care era mâncarea preferată a Reginei Elisabeta a II-a?

12.09.2022
Care era mâncarea preferată a Reginei Elisabeta a II-a?

Regina Elisabeta a II-a a fost unul dintre cei mai protejați oameni ai planetei. Constant, un grup de oameni vegheau asupra sa ca nimic să nu îi lipsească. Gărzile de corp, medicii sau bucătarii personali se asigurau că Regina avea parte de cele mai calitative servicii. Decesul ei de la începutul lunii septembrie 2022 marchează sfârșitul a ceea ce se numește „epoca elisabetană modernă”. Cu toate că nu era un om guramand, aceasta avea câteva mâncăruri preferate care au rămas în memoria colectivă.

Cum a influențat Regina Elisabeta a II-a cultura britanică?

Elisabeta a II-a

„Atunci când britanicii se gândesc la ei înșiși și la ce au mai bun în ei, se gândesc la Regina Elisabeta. Este demnă, este impenetrabilă. Penele ei sunt rareori zburlite. Ea este chipul națiunii de care pot fi mândri.” afirma Brooke Newman, istoric la Universitatea Commonwealth din Virginia.

De-a lungul istoriei, moștenirea Reginei Elisabeta a influențat cultura britanică mai mult decât s-ar fi așteptat toată lumea. Fiind o persoană căreia îi plăcea ginul, aceasta a lansat propriile mărci de băutură de la Palatul Buckingham și Sandringham House. Celebrul ceai englezesc era principalul motor de începere al unei zile în viața Reginei. Ceaiul negru tradițional cu aromă de bergamotă cu lapte și fără zahăr a devenit prin ea unul dintre cele mai populare arome de ceai la nivel mondial. Un ceai asociat cu regalitatea și în special cu persoana Majestății Sale.

Tortul de biscuiți cu ciocolată era un alt capriciu al Majestății sale. Elisabeta a II-a avea o dragoste legendară pentru dulciuri, în special pentru cele cu ciocolată. Prăjitura clasică de tip „icebox”, făcută din biscuiți, ou și ciocolată era un produs cerut aproape zilnic.

Ce îi plăcea Reginei Elisabeta cel mai mult să mănânce?

Impresia publicului larg este că mesele Reginei erau adevărate ospețe. Adevărul însă a fost făcut public de către bucătarul personal al Reginei pentru mai bine de 15 ani. Masa zilnică a fostei suverane era destul de simplă, dimineața începând cu un ceai, omletă și somon afumat. Masa de prânz era urmată de pește sau pui, iar cina era reprezentată de carne și legume și o prăjitură de ciocolată.

Potrivit aceluiași bucătar, mâncarea favorită a Reginei a fost sandvișul cu marmeladă pe care îl mânca în fiecare zi de când era mică. Pe când clopotele băteau și steagurile erau lăsate pentru doliul Reginei, un altfel de omagiu i s-a adus acesteia de către un personaj bine cunoscut în cultura britanică. Este vorba de către Ursulețul Paddington, apărut în anul 1958, care împărtășește același fel de mâncare favorit cu Regina: sandvișul cu marmeladă.

Foto: Depositphotos.com & Cosmopolitan.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Care este singurul cuvânt din limba română care conține toate cele 8 vocale: A, E, I, O, U, Ă, Â și Î?
Care este singurul cuvânt din limba română care conține toate cele 8 vocale: A, E, I, O, U, Ă, Â și Î?
Spre deosebire de alte limbi, limba română conține șapte vocale astfel: a, e, i, o, u, ă, î (â). Sau opt, dacă luăm separat „î” și „â”. Conform definiției, vocala este un sunet... citește tot
De ce se urează „Casă de piatră” la nuntă? Din ce obicei ciudat provin aceste cuvinte?
De ce se urează „Casă de piatră” la nuntă? Din ce obicei ciudat provin aceste cuvinte?
În multe culturi, căsătoria este văzută ca un moment sacru și semnificativ în viața unei persoane. Nunta este considerată unul dintre cele mai importante eveniment din viața românilor. Fie... citește tot
Ziua în care la vot s-au prezentat în România 86% dintre cei cu drept de vot!
Ziua în care la vot s-au prezentat în România 86% dintre cei cu drept de vot!
Cea mai numeroasă prezență la vot din istoria României s-a înregistrat în anul 1990, la câteva luni după ce România scăpa de decenii de dictatură. Regimul ceaușist era îngenunchiat, iar... citește tot