Cine sunt cei mai protejați oameni ai planetei? Printre ei se numără Regina Angliei sau Papa

27.07.2022
Cine sunt cei mai protejați oameni ai planetei? Printre ei se numără Regina Angliei sau Papa

Protecția și securitatea persoanelor publice de rang înalt este foarte importantă. Atacarea sau chiar dispariția acestora a făcut de multe ori tema conflictelor naționale, internaționale și chiar riscarea unor războaie de amploare. Un astfel de caz a fost asasinarea arhiducelui Franz Ferdinand în 1914, care a dus ulterior la declanșarea Primul Război Mondial. Alte momente similare au fost asasinarea președintelui american John F. Kennedy, a liderului mișcării naționale indiene Mahatma Gandhi sau a activistului pentru drepturi Martin Luther King. 

Top 5 cei mai protejați oameni ai planetei

cei mai protejați oameni

Oamenii de pază de care dispun cele mai mai importante personalități sunt fără dar și poate antrenați pentru orice fel de situație. Aceștia au la dispoziție mașini blindate, arme de ultimă generație și sunt într-un număr cât mai mare tot timpul. Antrenamentele acestora sunt special gândite pentru a întâmpina pericole precum încercări de asasinare, răpire sau chiar îmbrânciri în mijlocul campaniilor electorale sau a evenimentelor.

1. Vladimir Putin. Președintele Federației Ruse

Vladimir Putin

În contextul actual internațional, paza pe care Vladimir Putin o are l-a făcut pe acesta să fie cel mai protejat om de pe planetă. Teama de un potențial atac asupra sa l-a făcut pe liderul de la Kremlin să adune în jurul său unele cele mai bine pregătite gărzi de corp. Pentru a face parte din grupul care îl păzește pe Președintele Rus, agenții au nevoie de „psihologie operațională”. Acest lucru înseamnă că trebuie să fie capabili de anticiparea și prevenirea amenințărilor, nefăcându-se observați de alte persoane.

2. Kim Jon-Un. Președintele Coreei de Nord

Kim Jon-Un

Într-o țară în care salariul mediu este de aproximativ 200 dolari pe lună, iar PIB-ul anual este cel mai slab cotat, liderul de la Phenian adună în jurul său între 90.000 și 120.000 de soldați pentru propria securitate. Printre aceștia se regăsesc și numeroși oameni care cunosc arte marțiale. Denumirea oficială a acestora este „Comandamentul Gărzii Supreme”. Componenții comandamentului se asigură 24 din 24 ore că liderul țării nu este atacat, asasinat sau otrăvit.

3. Papa Francis. Liderul de la Vatican

Pope Francis

Peste 260 de lideri spirituali a avut Vaticanul în lunga sa istorie. Dintre aceștia, peste 40 au fost atacați sau uciși. Cel mai recent și cunoscut atac a avut loc în anul 1981, când, Papa Ioan Paul II a fost împușcat când intra în piața cetății. Din fericire, acesta a supraviețuit atacului.
Papa Francis se află sub protecția gărzii speciale elvețiene, cea mai longevivă armată din întreaga lume. Aceștia au luat naștere cu peste 500 de ani în urmă la ordinele Papei Iulius II.

4. Regina Elisabeta a II-a. Regina Regatului Unit al Marii Britanii, a Irlandei de Nord și regiunilor Commonwealth

Queen Elizabeth II

Ajunsă la vârsta de 96 de ani, Regina Elisabeta a II-a este cel mai longeviv monarh din istorie. Aceasta este în fruntea statului de la vârsta de 27 de ani, reușind să conducă peste 15 teritorii, printre care Australia, Canada, Noua Zeelandă sau Marea Britanie. „Echipa Regală de Protecție” cum este cunoscută, a fost înființată în 1983 și asigură protecția Reginei non-stop. Cei 185 membri au fost antrenați special de către SAS – Serviciul Aerian Special.

5. Xi Jinping. Președintele Republicii Populare Chineze

Xi Jinping

Partidul Comunist Chinez s-a asigurat că paza Președintelui să fie ținută de către o echipă de elită cunoscută ca „Biroul Central de Securitate”. Zvonurile afirmă că Președintele Chinez este persoana cu cel mai ridicat număr de încercări de asasiant din lume. Acest lucru nu este recunoscut oficial de către autorități.

Este de așteptat acest lucru, având în vedere că țara sa este cea mai populată și una dintre cele mai oprimate din lume. Asta înseamnă că numărul celor care îl protejează pe președinte este foarte mare, utilizând tehnologie de ultimă generație precum drone de armată sau trupe de securitate cibernetică.

Foto: Depositphotos.com

Îți recomandăm:
Ne putem întoarce în timp? Nu. Sau, poate, numai cu ajutorul cuvintelor. Ei bine, cum erau Bucureștiul acum 100 de ani? Cum erau oamenii acum 100 de ani? Ce activități aveau aceștia? Cum era...
Dacă citești acest articol sunt mari șanse să fii român, să te fi născut în România și, evident, să vorbești limba română. Dar de ce țara noastră poartă numele de România? De unde...
Cele mai noi articole
Povestea fabuloasă a românului Dumitru Dan, primul om care a făcut ocolul Pământului la pas
Povestea fabuloasă a românului Dumitru Dan, primul om care a făcut ocolul Pământului la pas
Românul Dumitru Dan a fost prima persoană din lume care a reușit să facă ocolul Pământului pe jos. Acesta a reușit să străbată în opinci 100.000 de kilometri, intrând astfel în Cartea... citește tot
De ce familia Regala este înmormântată la mănăstirea Curtea de Argeș?
De ce familia Regala este înmormântată la mănăstirea Curtea de Argeș?
Există în România un loc unde regii își duc odihna veșnică. Este vorba despre mănăstirea Curtea de Argeș, locul se află înmormântați Regele Carol I și Elisabeta, Ferdinand și Maria,... citește tot
De ce este periculos să gătești cu folie de aluminiu?
De ce este periculos să gătești cu folie de aluminiu?
Foarte multe preparate culinare necesită la gătire folosirea foliei de aluminiu. Aceasta ajută, de exemplu, la înăbușirea peștelui sau a fripturii, menținând, totodată, felul de mâncare... citește tot
Recomandări din presa de azi
Ce a pățit o româncă după ce a cumpărat un câine de rasă de pe...
SCANDALUL care poate distruge Casa Regală. Ce se va întâmpla dacă Kate Middleton şi Prinţul...
Avertisment FINAL pentru OMENIRE de la cel mai important grup de cercetători din lume
Ce înseamnă când zicem „Bogdaproste”. Toţi folosim acest cuvânt, puțini știu cu adevărat ce înseamnă
Final de drum pentru Andreea Bălan! Cum a încălcat contractul cu Antena 1, pentru America...
Cu cât se scumpesc țigările de la 1 aprilie? Lovitură URIAȘĂ pentru fumători, e anunțul...
Vouchere de vacanță. Cine ar putea să mai primească, în plus, tichetele speciale
Cât te costă, anual, să-ți lași dispozitivele în priză: obiceiul „prost” de care trebuie să...
Cine a câștigat America Express. S-au aflat numele câștigătorilor înainte ca emisiunea să înceapă
Soția lui Bruce Willis, în lacrimi de ziua actorului: «Rugați-vă pentru el». Primele imagini după...
Actorii din „Tânăr și neliniștit”, la a 50-a aniversare. Cum arată acum Victor și Nikki...
Fiica Stelei Popescu a rupt acum tăcerea. Ce s-a întâmplat cu vila de 200.000 de...
Viața la țară în Australia! Ferma de fructe exotice deținută de un român în Queensland
S-a deghizat în măicuță și cerșea bani de la trecători. Suspectul a ajuns pe mâna...
adplus-dvertising