Cine sunt cei mai protejați oameni ai planetei? Printre ei se numără Regina Angliei sau Papa

27.07.2022
Cine sunt cei mai protejați oameni ai planetei? Printre ei se numără Regina Angliei sau Papa

Protecția și securitatea persoanelor publice de rang înalt este foarte importantă. Atacarea sau chiar dispariția acestora a făcut de multe ori tema conflictelor naționale, internaționale și chiar riscarea unor războaie de amploare. Un astfel de caz a fost asasinarea arhiducelui Franz Ferdinand în 1914, care a dus ulterior la declanșarea Primul Război Mondial. Alte momente similare au fost asasinarea președintelui american John F. Kennedy, a liderului mișcării naționale indiene Mahatma Gandhi sau a activistului pentru drepturi Martin Luther King. 

Top 5 cei mai protejați oameni ai planetei

cei mai protejați oameni

Oamenii de pază de care dispun cele mai mai importante personalități sunt fără dar și poate antrenați pentru orice fel de situație. Aceștia au la dispoziție mașini blindate, arme de ultimă generație și sunt într-un număr cât mai mare tot timpul. Antrenamentele acestora sunt special gândite pentru a întâmpina pericole precum încercări de asasinare, răpire sau chiar îmbrânciri în mijlocul campaniilor electorale sau a evenimentelor.

1. Vladimir Putin. Președintele Federației Ruse

Vladimir Putin

În contextul actual internațional, paza pe care Vladimir Putin o are l-a făcut pe acesta să fie cel mai protejat om de pe planetă. Teama de un potențial atac asupra sa l-a făcut pe liderul de la Kremlin să adune în jurul său unele cele mai bine pregătite gărzi de corp. Pentru a face parte din grupul care îl păzește pe Președintele Rus, agenții au nevoie de „psihologie operațională”. Acest lucru înseamnă că trebuie să fie capabili de anticiparea și prevenirea amenințărilor, nefăcându-se observați de alte persoane.

2. Kim Jon-Un. Președintele Coreei de Nord

Kim Jon-Un

Într-o țară în care salariul mediu este de aproximativ 200 dolari pe lună, iar PIB-ul anual este cel mai slab cotat, liderul de la Phenian adună în jurul său între 90.000 și 120.000 de soldați pentru propria securitate. Printre aceștia se regăsesc și numeroși oameni care cunosc arte marțiale. Denumirea oficială a acestora este „Comandamentul Gărzii Supreme”. Componenții comandamentului se asigură 24 din 24 ore că liderul țării nu este atacat, asasinat sau otrăvit.

3. Papa Francis. Liderul de la Vatican

Pope Francis

Peste 260 de lideri spirituali a avut Vaticanul în lunga sa istorie. Dintre aceștia, peste 40 au fost atacați sau uciși. Cel mai recent și cunoscut atac a avut loc în anul 1981, când, Papa Ioan Paul II a fost împușcat când intra în piața cetății. Din fericire, acesta a supraviețuit atacului.
Papa Francis se află sub protecția gărzii speciale elvețiene, cea mai longevivă armată din întreaga lume. Aceștia au luat naștere cu peste 500 de ani în urmă la ordinele Papei Iulius II.

4. Regina Elisabeta a II-a. Regina Regatului Unit al Marii Britanii, a Irlandei de Nord și regiunilor Commonwealth

Queen Elizabeth II

Ajunsă la vârsta de 96 de ani, Regina Elisabeta a II-a este cel mai longeviv monarh din istorie. Aceasta este în fruntea statului de la vârsta de 27 de ani, reușind să conducă peste 15 teritorii, printre care Australia, Canada, Noua Zeelandă sau Marea Britanie. „Echipa Regală de Protecție” cum este cunoscută, a fost înființată în 1983 și asigură protecția Reginei non-stop. Cei 185 membri au fost antrenați special de către SAS – Serviciul Aerian Special.

5. Xi Jinping. Președintele Republicii Populare Chineze

Xi Jinping

Partidul Comunist Chinez s-a asigurat că paza Președintelui să fie ținută de către o echipă de elită cunoscută ca „Biroul Central de Securitate”. Zvonurile afirmă că Președintele Chinez este persoana cu cel mai ridicat număr de încercări de asasiant din lume. Acest lucru nu este recunoscut oficial de către autorități.

Este de așteptat acest lucru, având în vedere că țara sa este cea mai populată și una dintre cele mai oprimate din lume. Asta înseamnă că numărul celor care îl protejează pe președinte este foarte mare, utilizând tehnologie de ultimă generație precum drone de armată sau trupe de securitate cibernetică.

Foto: Depositphotos.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Top 10 cele mai urâte animale din lume. Cine este pe podium?
Top 10 cele mai urâte animale din lume. Cine este pe podium?
Nu toate necuvântătoarele au fost înzestrate cu calități fizice, așa cum este cazul leilor, papagalilor, păunilor sau leoparzilor. Există animale mai puțin frumoase care își au locul bine... citește tot
Care este cea mai veche țară din Europa cu granițele neschimbate? Uluitor! A rămas la fel din 1278!
Care este cea mai veche țară din Europa cu granițele neschimbate? Uluitor! A rămas la fel din 1278!
De-a lungul secolelor, granițele statelor din Europa au fost într-o continuă schimbare. Nenumăratele războaie purtate pe „Bătrânul Continent” au făcut ca frontierele dintre state să... citește tot
Pizza Hut și Pizza Hut Delivery – un singur nume, mai multe avantaje pentru toți iubitorii de pizza
Pizza Hut și Pizza Hut Delivery – un singur nume, mai multe avantaje pentru toți iubitorii de pizza
De la inovațiile delicioase precum Melts sau Pocket produsele noastre au fost întotdeauna create chiar și pentru cele mai pretențioase gusturi, ajungând în scurt timp să fie pe placul tuturor.... citește tot