De ce a trecut Prințul Charles la ortodoxie? Cum l-a convins un călugăr român orb!

22.11.2021
De ce a trecut Prințul Charles la ortodoxie? Cum l-a convins un călugăr român orb!

Prințul Charles este moștenitorul Regatului Unit, el fiind fiul reginei Elisabeta a II-a a Regatului Unit și al soțului ei, prințul Philip, Duce de Edinburgh. Prințul Charles s-a născut pe 14 noiembrie 1948, la Londra, și este una dintre cele mai cunoscute figuri regale din lume.

Prințul de Wales, cum mai este numit Charles, este recunoscut în lumea întreagă pentru acțiunile sale umanitare și faptul că atrage tot timpul atenția asupra problemelor climatice. Un lucru inedit legat de moștenitorul tronului britanic, îl reprezintă faptul că acesta a renunțat recent la Biserica Anglicană pentru a trece la cea Ortodoxă. De unde această decizie a Prințului Charles?

Vestea i-a luat prin surprindere pe ziariștii britanici, astfel că au căutat în istoria familiei regale legături cu Biserica Ortodoxă. Presa britanică a observat că Prinţul Philip, soţul reginei Elisabeta şi tatăl lui Charles, este grec de religie ortodoxă, iar mama lui, prinţesa Alice, bunica lui Charles, a fost călugăriţă ortodoxă.

Prințul Charles a ales ortodoxia după o discuție cu un călugăr român

Da, este adevărat! Prințul Charles a ales să treacă la religia ortodoxă, după o vizită la Muntele Athos și o discuție cu călugărul român, Dionisie Ignat. Acest eveniment a avut loc în anul 2.000, în a patra zi de Paște. Pentru părintele român era a nouzeci şi una oară când prăznuia Învierea lui Iisus Hristos.

Călugărul Dionisie Ignat s-a născut într-o familie de țărani moldoveni, grea încercată de vremurile sociale tulburi în care a trăit. Cu toate acestea dragostea și credința în Dumnezeu l-a ajutat pe Dionisie să își găsească drumul în viață și să călăuzească și pe alții în drumul către Lumina Sfântă.

Când prințul Charles a ajuns la Muntele Athos, călugărul român era orb de ceva vreme, însă reușea să zărească lumina Mântuitorului mai bine ca niciodată. Cei doi au stat de vorbă o bună bucată de timp, însă nimeni nu știe ce s-a discutat.

Călugărul român Dionisie Ignat

De ce a trecut prințul Charles la ortodoxie?

Discuția prințului Charles cu bătrânul Dionisie se pare că l-a atins la suflet pe moștenitorul tronului britanic. Acesta din urmă a decis să renunțe la Biserica Anglicană în favoarea celei Ortodoxe. La plecare, călugărul român Dionisie a rostit o rugăciune, venită din sufletul acestuia, care l-a marcat definitiv pe prințul Charles.

Doamne, Dumnezeule a toată făptura, binecuvântează-l pe Charles, superior al Marii Britanii, care conduce un popor atât de numeros, cu sănătate şi înţelepciunea Ta, ca să conducă spre pacea a toată lumea, că aşa vom cânta şi noi ca îngerii care au cântat la naşterea Ta: «Slavă întru cei de sus lui Dumnezeu şi pe pământ pace, între oameni binevoire, a rostit părintele Dionisie Ignat, potrivit stirilekanald.ro.

După această vizită, Prințul Charles a revenit de câte ori a putut la Muntele Athos pentru a se revedea cu călugărul român. În seara zilei de 11 mai 2004, părintele Dionisie Ignat a părăsit această lume pentru a trece la cele sfinte, iar moștenitorul tronului britanic a fost alături de el pe ultimul drum.

Foto: basilica.ro și stirilekanald.ro

Cele mai noi articole
Ce s-a întâmplat azi, 1 decembrie?
Ce s-a întâmplat azi, 1 decembrie?
Ziua de 1 decembrie este cea de 335-a zi a calendarului gregorian și a 336-a zi în anii bisecți. Până la sfârșitul anului au mai rămas 30 de zile. Ziua Națională a României sau Ziua Marii... citește tot
Ce sunt zodiile cardinale, fixe, mobile? Ce caracteristici are fiecare zodie în parte?
Ce sunt zodiile cardinale, fixe, mobile? Ce caracteristici are fiecare zodie în parte?
Majoritatea oamenilor ascultă sau citesc, la un moment, dat zodiacul. Foarte multe persoane cred că destinul le este influențat de o forță superioară și consideră că astrologia le poate... citește tot
De ce la munte aerul este mai curat?
De ce la munte aerul este mai curat?
Foarte multe persoane din România, atunci când au puțin timp liber, aleg să meargă la munte. Se spune că în felul acesta se relaxează și își încarcă bateriile pentru a face față... citește tot