De ce ar fi trecut Prințul Charles la ortodoxie? Cum l-a convins un călugăr român orb!

22.11.2021
De ce ar fi trecut Prințul Charles la ortodoxie? Cum l-a convins un călugăr român orb!

Prințul Charles este moștenitorul Regatului Unit, el fiind fiul reginei Elisabeta a II-a a Regatului Unit și al soțului ei, prințul Philip, Duce de Edinburgh. Prințul Charles s-a născut pe 14 noiembrie 1948, la Londra, și este una dintre cele mai cunoscute figuri regale din lume.

Prințul de Wales, cum mai este numit Charles, este recunoscut în lumea întreagă pentru acțiunile sale umanitare și faptul că atrage tot timpul atenția asupra problemelor climatice. Un lucru inedit legat de moștenitorul tronului britanic, îl reprezintă faptul că acesta a renunțat recent la Biserica Anglicană pentru a trece la cea Ortodoxă. De unde această decizie a Prințului Charles?

Vestea i-a luat prin surprindere pe ziariștii britanici, astfel că au căutat în istoria familiei regale legături cu Biserica Ortodoxă. Presa britanică a observat că Prinţul Philip, soţul reginei Elisabeta şi tatăl lui Charles, este grec de religie ortodoxă, iar mama lui, prinţesa Alice, bunica lui Charles, a fost călugăriţă ortodoxă.

Prințul Charles a ales ortodoxia după o discuție cu un călugăr român

Se pare că Prințul Charles ar fi ales să treacă la religia ortodoxă, după o vizită la Muntele Athos și o discuție cu călugărul român, Dionisie Ignat. Acest eveniment a avut loc în anul 2.000, în a patra zi de Paște. Pentru părintele român era a nouzeci şi una oară când prăznuia Învierea lui Iisus Hristos.

Călugărul Dionisie Ignat s-a născut într-o familie de țărani moldoveni, grea încercată de vremurile sociale tulburi în care a trăit. Cu toate acestea dragostea și credința în Dumnezeu l-a ajutat pe Dionisie să își găsească drumul în viață și să călăuzească și pe alții în drumul către Lumina Sfântă.

Când prințul Charles a ajuns la Muntele Athos, călugărul român era orb de ceva vreme, însă reușea să zărească lumina Mântuitorului mai bine ca niciodată. Cei doi au stat de vorbă o bună bucată de timp, însă nimeni nu știe ce s-a discutat.

Călugărul român Dionisie Ignat

De ce ar fi trecut prințul Charles la ortodoxie?

Discuția prințului Charles cu bătrânul Dionisie se pare că l-a atins la suflet pe moștenitorul tronului britanic. Închis într-o cameră singur cu starețul, se crede că Charles și-a făcut un „angajament spiritual” față de Ortodoxia creștină, notează theguardian.com. Acesta din urmă ar fi decis să renunțe la Biserica Anglicană în favoarea celei Ortodoxe. La plecare, călugărul român Dionisie a rostit o rugăciune, venită din sufletul acestuia, care l-a marcat definitiv pe prințul Charles.

Doamne, Dumnezeule a toată făptura, binecuvântează-l pe Charles, superior al Marii Britanii, care conduce un popor atât de numeros, cu sănătate şi înţelepciunea Ta, ca să conducă spre pacea a toată lumea, că aşa vom cânta şi noi ca îngerii care au cântat la naşterea Ta: «Slavă întru cei de sus lui Dumnezeu şi pe pământ pace, între oameni binevoire, a rostit părintele Dionisie Ignat, potrivit stirilekanald.ro.

După această vizită, Prințul Charles a revenit de câte ori a putut la Muntele Athos pentru a se revedea cu călugărul român. În seara zilei de 11 mai 2004, părintele Dionisie Ignat a părăsit această lume pentru a trece la cele sfinte, iar moștenitorul tronului britanic a fost alături de el pe ultimul drum.

Prințul Charles are acasă icoane ortodoxe

Potrivit prietenilor și asociaților prințului, viitorul șef al Bisericii Angliei s-a îndrăgostit de credința ortodoxă până în punctul în care a împodobit o secțiune a casei sale din Highgrove cu prețioase icoane bizantine. Se crede că multe provin din Muntele Athos, cel mai sfânt loc din lumea ortodoxă, scrie theguardian.com.

În ciuda faptului că Prințul Charles, viitorul Rege al Regatului Unit, este foarte apropiat de ortodoxie, curtenii neagă faptul că acesta s-ar fi convertit. Cu atât mai mult cu cât, odată instalat pe tron, acesta va fi viitorul șef al Bisericii Angliei.

Foto: basilica.ro și stirilekanald.ro

Cele mai noi articole
Cu iPhone-ul în tranșee! Cum ar fi arătat lumea dacă exista Iphone-ul în anul 1942, în timpul celui De-al Doilea Război Mondial?
Cu iPhone-ul în tranșee! Cum ar fi arătat lumea dacă exista Iphone-ul în anul 1942, în timpul celui De-al Doilea Război Mondial?
Dacă iPhone-ul ar fi existat în anul 1942, ar fi fost o schimbare extrem de radicală în peisajul tehnologic și social. Totuși, primul Iphone a apărut în Statele Unite ale Americii abia în... citește tot
Top 4 cele mai sănătoase mărci de apă din România
Top 4 cele mai sănătoase mărci de apă din România
Apa, cunoscută ca „lichidul vieții”, reprezintă un element esențial pentru organismul uman. Fiind compuși în proporție de 70% din apă, calitatea acesteia joacă un rol crucial în... citește tot
Care e cea mai potrivită oră pentru a lua cina?
Care e cea mai potrivită oră pentru a lua cina?
Cercetătorii au observat o legătura între momentul cinei și starea generală de sănătate a unei persoane, subliniind beneficiile mâncatului înainte de ora 20:00. Studiile au arătat că masa... citește tot