De ce ar fi trecut Prințul Charles la ortodoxie? Cum l-a convins un călugăr român orb!

22.11.2021
De ce ar fi trecut Prințul Charles la ortodoxie? Cum l-a convins un călugăr român orb!

Prințul Charles este moștenitorul Regatului Unit, el fiind fiul reginei Elisabeta a II-a a Regatului Unit și al soțului ei, prințul Philip, Duce de Edinburgh. Prințul Charles s-a născut pe 14 noiembrie 1948, la Londra, și este una dintre cele mai cunoscute figuri regale din lume.

Prințul de Wales, cum mai este numit Charles, este recunoscut în lumea întreagă pentru acțiunile sale umanitare și faptul că atrage tot timpul atenția asupra problemelor climatice. Un lucru inedit legat de moștenitorul tronului britanic, îl reprezintă faptul că acesta a renunțat recent la Biserica Anglicană pentru a trece la cea Ortodoxă. De unde această decizie a Prințului Charles?

Vestea i-a luat prin surprindere pe ziariștii britanici, astfel că au căutat în istoria familiei regale legături cu Biserica Ortodoxă. Presa britanică a observat că Prinţul Philip, soţul reginei Elisabeta şi tatăl lui Charles, este grec de religie ortodoxă, iar mama lui, prinţesa Alice, bunica lui Charles, a fost călugăriţă ortodoxă.

Prințul Charles a ales ortodoxia după o discuție cu un călugăr român

Se pare că Prințul Charles ar fi ales să treacă la religia ortodoxă, după o vizită la Muntele Athos și o discuție cu călugărul român, Dionisie Ignat. Acest eveniment a avut loc în anul 2.000, în a patra zi de Paște. Pentru părintele român era a nouzeci şi una oară când prăznuia Învierea lui Iisus Hristos.

Călugărul Dionisie Ignat s-a născut într-o familie de țărani moldoveni, grea încercată de vremurile sociale tulburi în care a trăit. Cu toate acestea dragostea și credința în Dumnezeu l-a ajutat pe Dionisie să își găsească drumul în viață și să călăuzească și pe alții în drumul către Lumina Sfântă.

Când prințul Charles a ajuns la Muntele Athos, călugărul român era orb de ceva vreme, însă reușea să zărească lumina Mântuitorului mai bine ca niciodată. Cei doi au stat de vorbă o bună bucată de timp, însă nimeni nu știe ce s-a discutat.

Călugărul român Dionisie Ignat

De ce ar fi trecut prințul Charles la ortodoxie?

Discuția prințului Charles cu bătrânul Dionisie se pare că l-a atins la suflet pe moștenitorul tronului britanic. Închis într-o cameră singur cu starețul, se crede că Charles și-a făcut un „angajament spiritual” față de Ortodoxia creștină, notează theguardian.com. Acesta din urmă ar fi decis să renunțe la Biserica Anglicană în favoarea celei Ortodoxe. La plecare, călugărul român Dionisie a rostit o rugăciune, venită din sufletul acestuia, care l-a marcat definitiv pe prințul Charles.

Doamne, Dumnezeule a toată făptura, binecuvântează-l pe Charles, superior al Marii Britanii, care conduce un popor atât de numeros, cu sănătate şi înţelepciunea Ta, ca să conducă spre pacea a toată lumea, că aşa vom cânta şi noi ca îngerii care au cântat la naşterea Ta: «Slavă întru cei de sus lui Dumnezeu şi pe pământ pace, între oameni binevoire, a rostit părintele Dionisie Ignat, potrivit stirilekanald.ro.

După această vizită, Prințul Charles a revenit de câte ori a putut la Muntele Athos pentru a se revedea cu călugărul român. În seara zilei de 11 mai 2004, părintele Dionisie Ignat a părăsit această lume pentru a trece la cele sfinte, iar moștenitorul tronului britanic a fost alături de el pe ultimul drum.

Prințul Charles are acasă icoane ortodoxe

Potrivit prietenilor și asociaților prințului, viitorul șef al Bisericii Angliei s-a îndrăgostit de credința ortodoxă până în punctul în care a împodobit o secțiune a casei sale din Highgrove cu prețioase icoane bizantine. Se crede că multe provin din Muntele Athos, cel mai sfânt loc din lumea ortodoxă, scrie theguardian.com.

În ciuda faptului că Prințul Charles, viitorul Rege al Regatului Unit, este foarte apropiat de ortodoxie, curtenii neagă faptul că acesta s-ar fi convertit. Cu atât mai mult cu cât, odată instalat pe tron, acesta va fi viitorul șef al Bisericii Angliei.

Foto: basilica.ro și stirilekanald.ro

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Per se. Ce înseamnă, de fapt, „per se”?
Per se. Ce înseamnă, de fapt, „per se”?
În ultima perioadă auzim tot mai des exprimarea „per se”. Chiar dacă este folosită în ultima perioadă, expresia este veche de mii de ani și provine, ca mai toate expresiile utilizate la... citește tot
Simplifică procesele administrative cu un POS Outdoor de la Odero
Simplifică procesele administrative cu un POS Outdoor de la Odero
Alege cele mai bune soluții pentru plata neasistată! Începe cu simplificarea procesului de plată și a proceselor administrative cu ajutorul unui POS Outdoor fiabil și performant care să țină... citește tot
Care este singurul cuvânt din limba română care conține toate cele 8 vocale: A, E, I, O, U, Ă, Â și Î?
Care este singurul cuvânt din limba română care conține toate cele 8 vocale: A, E, I, O, U, Ă, Â și Î?
Spre deosebire de alte limbi, limba română conține șapte vocale astfel: a, e, i, o, u, ă, î (â). Sau opt, dacă luăm separat „î” și „â”. Conform definiției, vocala este un sunet... citește tot