De asemenea sau deasemenea?

06.04.2021
De asemenea sau deasemenea?

Limba română este una complexă și multe persoane fac greșeli de scriere. Oamenii au ajuns să folosească cuvintele ca pe automatisme și nu se gândesc dacă greșesc sau nu. O eroare foarte des întâlnită este cea unde este scris „de asemenea”.

De asemenea sau deasemenea?

Indicat este, ca atunci când nu știți să scrieți corect un cuvânt, să apelați la dexonline.ro. Acolo puteți verifica dacă termenul sau sintagma scrisă de dumneavoastră este corectă sau nu. În ceea ce privește situația în cauză, „deasemenea” sau „de asemenea”, ultima variantă este cea corectă.

Această locuţiune adverbială o găsim scrisă atât legat, cât şi separată. Trebuie știut faptul că singura formă corectă, însă, este «de asemenea», cu sensul «tot aşa», «în acelaşi fel», «deopotrivă» etc. Numai dacă locuţiunea este rostită în tempo rapid, acest fapt se evidenţiază în scris prin folosirea cratimei: de-asemenea.

Așadar, gramatica limbii române este una complexă și este important să vorbim corect, pentru ca oamenii să înțeleagă ceea ce vrem să transmitem. Scrierea este baza principală pe care munca, învățarea și intelectul cuiva vor fi judecate, în școală, la job și în comunitate. Scrierea ne stimulează capacitatea de a explica și de a rafina ideile noastre sau ale celorlalți.

Curiozități despre limba română

Limba română este o limbă romanică, asemănătoare cu franceza, spaniola, italiana și portugheza. Totuși, datorită poziției geografice a țării în Europa de Est, înconjurată de țările vorbitoare de slavă, unii cred că româna face parte din familia slavă. Limba are rădăcini slave, dar reprezintă doar 10% din vocabular. Cultura și limba romană au influențat comunitatea dacică, care în cele din urmă a început să folosească latina vulgară ca limbă.

Încă nu este clar cum limba română și majoritatea rădăcinilor sale latine au supraviețuit într-un teritoriu invadat și ocupat de maghiari, turci și bulgari. Cu toate acestea, influențele romane și latine au fost atât de puternice încât populațiile slave au reușit doar să afecteze, nu să transforme limba.

Limba română este ușor de citit sau vorbit dacă este învățat vocabularul. Fiind un limbaj fonetic, toate cuvintele sunt pronunțate exact așa cum sunt scrise.

Ceea ce face limba română puțin dificilă pentru străini sunt diacriticele care sunt cele mai greu de pronunțat. De asemenea, gramatica limbii române poate ridica multiple dificultăți.

Acest lucru este din cauza influențelor sale macedonene, bulgare, albaneze și sârbe. Cu toate acestea, spre deosebire de alte limbi latine, limba română a păstrat diferențierea cazurilor morfologice latine: nominativ, genitiv și vocativ.

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Curiozități despre voturi și alegeri. Ce țări din apropierea României au și opțiunea „Niciunul de mai sus”?
Curiozități despre voturi și alegeri. Ce țări din apropierea României au și opțiunea „Niciunul de mai sus”?
În țările democratice alegerea liderilor se face prin vot liber exprimat. Pentru alegerile prezidențiale, unele state au două tururi de scrutin, pe când altele unul singur. Publicația de... citește tot
Antiteza foto! Povestea celei mai triste fotografii, cu unul dintre cei mai veseli actori: Charlie Chaplin, cu câteva săptămâni înainte să moară
Antiteza foto! Povestea celei mai triste fotografii, cu unul dintre cei mai veseli actori: Charlie Chaplin, cu câteva săptămâni înainte ...
Unul dintre cei mai veseli actori a fost, cu siguranță, britanicul Charlie Chaplin. Comicul nu ne-a lăsat moștenire numai filmele în care a jucat ci și un instantaneu trist, surprins în... citește tot
Zelenski joacă dur: „Ori intrăm în NATO, ori ne facem propria armă nucleară”. De ce are nevoie Ucraina pentru arme nucleare?
Zelenski joacă dur: „Ori intrăm în NATO, ori ne facem propria armă nucleară”. De ce are nevoie Ucraina pentru arme nucleare?
Au trecut mai bine de doi ani de când Rusia a invadat Ucraina și nu a fost săptămână în care să nu se vorbească în mass media despre armele nucleare. Dacă până acum Vladimir Putin a fost... citește tot