Cercetătorii au descoperit că Biblia are texte ascunse

30.05.2023
Cercetătorii au descoperit că Biblia are texte ascunse

Biblia este considerată piatra de temelie a creștinismului. Textele evlavioase sunt respectate, mai mult sau mai puțin cu sfințenie, de majoritatea credincioșilor, fiind considerate adevărate legi morale pentru a realiza o lume fără de păcat.

De-a lungul timpului, Biblia a fost analizată de tot felul de istorici, încercând să îi înțeleagă tainele și să îi descifreze textele pline de subînțelesuri. De curând, un grup de oameni de știință a făcut o descoperire remarcabilă, a observat un text ascuns sub un alt text din Cartea Sfântă.

Mesajul ascuns din Biblie

Mai mulți cercetători care folosesc fotografierea cu ultraviolete susțin că au descoperit un text ascuns sub un alt capitol al Bibliei vechi de mai bine de 1.500 de ani. Istoricul Grigory Kessel, de la Academia Austriacă de Științe, a fost cel care a anunțat marea descoperire.

Grigory Kessel a relatat că a folosit tehnica fotografiei cu ultraviolete, care este un proces fotografic de înregistrare a imaginilor folosind doar spectrul de lumină ultraviolet utilizat în general în scopuri științifice, medicale sau artistice. În felul acesta se poate vedea textul anterior de sub trei straturi de cuvinte scrise pe un palimpsest, un tip de manuscris antic pe care oamenii obișnuiau să-l scrie peste alte însemnări, dar de cele mai multe ori lăsau urme ale scrisului original, potrivit businessinsider.com.

Textul descoperit de istoricul Kessel reprezintă o versiune a capitolului 12 din Evanghelia lui Matei. Scriptul a făcut parte, la început, dintr-o Biblie tradusă din siriaca veche. Cuvintele scrise acum mai bine de 1.500 de ani au fost observate de Kessel într-un manuscris vechi păstrat la Biblioteca Vaticanului.

Istoricii susțin că aceasta este o oportunitate imensă pentru a observa cum au evoluat textele sfinte, de-a lungul timpului. De exemplu, Evanghelia lui Matei în versiunea greacă diferă față de cea descoperită în manuscrisul vechi de peste 1.500 de ani.

În vremea aceea, Isus a trecut prin lanurile de cereale în ziua de Sabat; culege boabele și mănâncă, se arată în versiunea din greacă.

Varianta siriacă este un pic diferită: a început să culeagă boabele de cereale, să le frece în mâini și să le mănânce.

Foto: Depositphotos.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la…
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la…
Toată lumea a auzit de Elena Ceaușescu și răutatea de care dădea dovadă. Elena Ceaușescu a fost timp de zeci de ani, una dintre cele mai importante și mai influente femei din România... citește tot
Care este singura insulă din lume unde locuiesc numai oile? Oamenii vin rar acolo, întrucât accesul este dificil!
Care este singura insulă din lume unde locuiesc numai oile? Oamenii vin rar acolo, întrucât accesul este dificil!
Lítla Dímun este cea mai mică dintre cele 18 insule ale arhipelagului Feroe. Aici trăiesc doar câțiva ciobani și sute de oi, într-o armonie perfectă. Accesul turiștilor este extrem de... citește tot
De ce Europa nu poate fi considerat un continent?
De ce Europa nu poate fi considerat un continent?
Prima regiune a lumii care a fost colonizată este Europa. Cea mai timpurie prezență umană în Europa datează de acum aproximativ 1,8 milioane de ani, iar continentul are o istorie lungă de... citește tot