E adevărat că Biblia i-a salvat viața unui soldat pe câmpul de luptă?

20.06.2019
E adevărat că Biblia i-a salvat viața unui soldat pe câmpul de luptă?

Au trecut mai bine de 100 de ani de la Primul Război Mondial și încă ies la suprafață povești fascinante mai puțin cunoscute. Una dintre ele îl are în prim plan pe infanteristul german Kurt Geiler a cărui viață a fost salvată de cartea pe care o purta tot timpul la el, Biblia.

În anul 1917, în timpul unei lupte din nord-estul Franței, trupele nemțești au fost atacate în miez de noapte. De obicei, Kurt Geiler, un credincios convins, dormea cu Biblia sub cap. Un obuz a lovit cazemata în care se afla împreună cu mai mulți dintre camarazii săi, mulți dintre ei murind în urma exploziei.

Kurt Geiler nu a fost rănit și a reusit să iasă de sub dărâmături. Câteva ore mai târziu, acesta a găsit o bucată de schijă de 4 cm care străpunsese Cartea Sfântă. Schija a perforat doar Biblia. Astfel, cu ajutorul acestui „scut de protecție” Geiler a reușit să rămână nevătămat și în viață. Minune de la Dumnezeu? Se poate.

E adevărat că în Primul Război Mondial soldații francezi mergeau pe câmpul de luptă cu taxi?

După ce războiul s-a terminat în 1918, Biblia cu pricina a fost păstrată de către Kurt Geiler și lăsată moștenire urmașilor săi. Zeci de ani mai târziu, nepotul soldatului german a făcut publică povestea și a arătat lumii întregi imagini cu Biblia. Cartea Sfântă a ajuns, ulterior, într-un muzeu.

„Cred că exponatele de genul acesta, lovite de un șrapnel, descriu foarte viu cruzimea războiului”, a povestit Markus, nepotul lui Kurt Geiler.

Cine a scris Biblia?

Biblia sau Cartea Sfântă este cartea de căpătâi a iudaismului și creștinismului. Textele din Biblie sunt scrieri ale unor documente separate (numite „cărți”) scrise într-un interval de timp de circa 1.000 de ani. Totuși, cine a scris Biblia?

Se presupune că Vechiul Testament este rezultatul activității a circa 100-150 scriitori diferiți. Unele dintre cărți sunt rezultatul mai multor autori, nu doar a unuia și Vechiul Testament a fost scris pe parcursul a câteva sute de ani.

Cum vorbeau soldații români în vreme de război? Ce erau „scroafele” și „picăturile de stomac”?

Mulți îl consideră pe Moise ca fiind autorul principal al primelor cinci cărți ale Bibliei (Geneza, Exodul, Leviticul, Numerele și Deuteronomul), cunoscute sub numele de Tora. David este considerat principalul autor al Psalmilor deși și Regele Solomon, fiul lui David, este creditat cu scrierea unei părți însemnate a zicătorilor din Biblie. Printre autorii Vechiului Testament se mai numără Iosua Navi, Ezdra, Daniel, Osea, Amos, Naum, Zaharia, Ieremia, Isaia, etc.

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
De ce au emigrat italienii în masă în Statele Unite ale Americii?
De ce au emigrat italienii în masă în Statele Unite ale Americii?
Astăzi, Italia este o țară stabilă din punct de vedere economică, urmașa unuia dintre cele mai mari imperii care au existat: Imperiul Roman. Totuși, au fost perioade în care milioane de... citește tot
Cine este femeia după care s-a inspirat sculptorul Statuii Libertății?
Cine este femeia după care s-a inspirat sculptorul Statuii Libertății?
Statuia Libertății din New York este considerat a fi unul dintre cele mai cunoscute monumente din lume. Aceasta este amplasată pe o mică insulă la intrarea în portul „Liberty Island”,... citește tot
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Unul dintre cele mai importante momente din istoria recentă a României a fost Războiul de Independență din 1877-1878. De fapt, armata română a participat la Războiul Ruso-Turc din anii... citește tot