Ce țări sunt descrise de Biblie? Apare România în Biblie?

16.11.2022
Ce țări sunt descrise de Biblie? Apare România în Biblie?

Biblia este cea mai importantă relicvă a religiei creștine. Acolo sunt descrise modul în care lumea a fost creată de Dumnezeu, dar și sfârșitul ei. Noul și Vechiul Testament sunt dovezi ale faptelor istorice și a modului în care creștinismul a luat naștere în țările din Europa și nu numai. Deși a fost scrisă cu peste 2000 de ani în urmă, aceasta reprezintă un simbol chiar și în prezent. Ce țări apar în Biblie?

Apare România în Biblie?

Biblie

Cele mai importante evenimente din cartea sfântă sunt legate de Mântuitorul Iisus Hristos. Moartea și Învierea sunt descrise în moduri în care pe mulți cititori i-ar putea speria. În timpul istoric al acestor fapte, lumea era împărțită în numeroase țări care ulterior au dispărut.

Iată lista țărilor care apar în Biblie:

Biblia a fost dintotdeauna o carte plină de mistere și secrete pe care mulți specialiști s-au chinuit să le descifreze. Astfel că numele României nu apare în mod direct, ci s-ar crede că apare codificat. La momentul scrierii cărții, România ca stat nu exista, ci era împărțit în mai multe regiuni istorice. În zona teritoriului actual, locuitorii se numeau daci, iar activitatea principală era agricultura.

Cu toate acestea, anumiți cercetători susțin că numele României apare de mai multe ori în pasajele biblice:

„Iată, Eu sunt cu tine și te voi păzi în orice cale vei merge; (…) nu te voi lăsa până nu voi împlini toate câte ți-am spus.” – Geneza, capitolul 28, versetul 15;

„Și, cutremurându-se, Iacov a zis: ‘Cât de misterios este locul acesta! Aceasta nu e alta fără numai casa lui Dumnezeu, aceasta e poarta cerului’” – Geneza, capitolul 28, versetul 17;”

„Și a luat Domnul Dumnezeu pe omul pe care-l făcuse, și l-a pus în grădina din Eden, ca s-o lucreze și s-o păzească.” – Geneza, capitolul 2, versetul 15.”

Care este cea mai menționată țară din cartea sfântă?

Egiptul este menționat de aproape 70 de ori, fiind astfel cel mai frecvent loc din Biblie. Istoria ne-a arătat că în timpul vremurilor biblice, egiptenii erau considerași deja un popor străvechi, cu vaste cunoștințe în tehnologie, piramidele având vechime de mii de ani.

Din punct de vedere teritorial, Egiptul și Israel sau Țara Sfântă au fost vecini dintotdeauna, astfel au avut loc frecvent incursiuni sociale sau economice. Relația dintre cele două este descrisă ca fiind complicată. Pasajele biblice descriu cum poporul din Israel a petrecut o perioadă de sclavie de peste 400 de ani în Egipt. Majoritatea scrierilor despre Egipt descriu tradiția exodului, pe Moise conducând poporul israelian prin ape către Israel.

Foto: Depositphotos.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Cum a dus Carol al II-lea România la primul Campionat Mondial? El a făcut lotul, mai ceva ca Gigi Becali! Doar patru echipe din Europa au fost prezente!
Cum a dus Carol al II-lea România la primul Campionat Mondial? El a făcut lotul, mai ceva ca Gigi Becali! Doar patru echipe din Europa au fost ...
În anul 1930, în Uruguay, avea loc primul Campionat Mondial de fotbal din istorie. Turneul final trebuia să aibă la start 16 națiuni, dar Japonia, Siam și Egipt s-au retras. Au rămas 13... citește tot
Fabuloasa istorie a autobuzului care făcea curse regulate din Marea Britanie în India. Cât dura un drum?
Fabuloasa istorie a autobuzului care făcea curse regulate din Marea Britanie în India. Cât dura un drum?
Într-o epocă domnitată de rapiditate și de curse aeriene regulate, pare greu de crezut că acum mai puțin de 100 de ani exista un autobuz care făcea curse regulate între Londra și Calcutta,... citește tot
Istoria DN1-Valea Prahovei, cel mai înjurat drum din România. Cum a ajuns de la… potecă plină de tâlhari la primul Drum Național?
Istoria DN1-Valea Prahovei, cel mai înjurat drum din România. Cum a ajuns de la… potecă plină de tâlhari la primul Drum Național?
Nu există șofer din România care să nu fi petrecut ore bune pe Valea Prahovei, dacă și-a dorit o escapadă la munte. Unul dintre cele mai tranzitate drumuri din România este o corvoadă... citește tot