Care e povestea celor șapte biserici din Europa unite printr-o linie imaginară PERFECT DREAPTĂ?

03.01.2021
Care e povestea celor șapte biserici din Europa unite printr-o linie imaginară PERFECT DREAPTĂ?

Bisericile sunt templele închinate lui Dumnzeu de către creștini. Se spune că Dumnezeu a creat lumea în șase zile, iar în a șaptea s-a odihnit. Acesta a lăsat cuvântul său în scrierile biblice și a îndemnat oamenii să se închine doar la el. Lupta dintre bine și rău este descrisă amănunțit în Cartea Sfântă a creștinilor. Satan a fost înfrânt și trimis în Iad, după o luptă epică, unde lovitura dată de sabia Sfântului Arhanghel Mihail s-a dovedit a fi decisivă.

Drept urmare, creștinii din întreaga lume îl slăvesc pe Arhanghelul Mihail și au ridicat în cinstea sa mai multe biserici pe tot globul.

Șapte biserici, unite de o dreaptă perfectă imaginară

Povestea acestor lăcașuri de cult este incredibilă și slăvesc victoria binelui în fața răului. Au fost construite, astfel, șapte biserici în locații diferite, însă unite imaginar de o linie complet dreaptă. De ce au fost ridicate în felul acesta? Care a fost scopul lor? Sunt întrebări care au un răspuns logic, până la urmă.

Potrivit istoricilor, cele șapte mănăstiri, din Irlanda până în Israel, sunt perfect aliniate și reprezintă lovitura de sabie dată de Arhanghelul Mihail lui Satan, trimițând-ul astfel direct în Iad.

Cele șapte lăcașuri sfânte sunt:

1. Skelling Michael – Prima mănăstire se află în Irlanda, pe o insulă pustie, unde, se spune că Arhanghelul Mihail i-a apărut Sfântului Patrick pentru a-l ajuta să-și elibereze țara de Diavol. Lăcașul de cult poartă numele de „Piatra lui Mihail”.

2. Saint Micheal’s Mount – Cea de-a doua construcție păstrează linia dreaptă și merge spre sud, în Anglia, la muntele Sfântului Mihail. Se spune că aici Arhanghelul ar fi vorbit cu un grup de pescari.

3. Mont Saint Michel – Lucrurile sunt continuate pe aceeași linie și ajunge în Franța, pe insula Mont Saint Michel. Construcția este Patrimoniu Mondial Unesco din anul 1979. Potrivit legendei, în anul 709, Arhanghelul Mihail îi apare episcopului locului, cerându-i să construiască o biserică în stâncă. Locația este vizitată anual de milioane de turiști.

4. Sacra di San Michele – Cel de-al patrulea sanctuar este construit la peste 1000 de kilometri distanță, în Val di Susa, Piemont, Italia.

Sacra di San Michele

5. Sanctuarul Sfântului Arhanghel Mihail – După încă aproximativ 1000 de kilometri în linie dreaptă găsim următoarea mănăstire, în Puglia, Italia. Locul sfânt a fost ridicat într-o peșteră acolo unde Arhanghelul Mihail i-a apărut Sfântului Lorenzo Maiorano.

6. Mănăstirea Symi – Cea de-a șasea mănăstire este situată în Grecia, pe insula Symi. Tot aici se găsește și o efigie a Arhanghelului, înaltă de aproximativ 3 metri.

7. Mănăstirea Carmelului – Lovitura sabiei se oprește la Haifa, în Israel. Locația este venerată încă din antichitate, iar construcția datează din secolul al XII-lea.

Arhanghelul Mihail

Foto: Wikipedia și it.aleteia.org

Îți recomandăm:
Ne putem întoarce în timp? Nu. Sau, poate, numai cu ajutorul cuvintelor. Ei bine, cum erau Bucureștiul acum 100 de ani? Cum erau oamenii acum 100 de ani? Ce activități aveau aceștia? Cum era...
Dacă citești acest articol sunt mari șanse să fii român, să te fi născut în România și, evident, să vorbești limba română. Dar de ce țara noastră poartă numele de România? De unde...
Cele mai noi articole
De ce faptele penale se pot prescrie? E normal să scapi de o crimă dacă s-a prescris fapta?
De ce faptele penale se pot prescrie? E normal să scapi de o crimă dacă s-a prescris fapta?
Justiția din România are multe lacune, însă autoritățile specializate încearcă să le rezolve o dată cu trecerea timpului. Ministrul Justiției trebuie să propună și să adopte legi, în... citește tot
Unde se află Republica Cecenia și de ce este un teritoriu atât de disputat?
Unde se află Republica Cecenia și de ce este un teritoriu atât de disputat?
Rusia este cea mai mare țară din lume. În interiorul țării ei există numeroase culturi, etnii, dar și religii. Pentru a putea ține în frâu un teritoriu consistent, autoritățile ruse s-au... citește tot
De la ce vine numele hypermarketurilor din România? Ce înseamnă Lidl, Kaufland sau Carrefour?
De la ce vine numele hypermarketurilor din România? Ce înseamnă Lidl, Kaufland sau Carrefour?
Viața în orașe este mai simplă decât zonele rurale. Aparent. Cetățenii nu sunt nevoiți să își planteze și să-și îngrijească legumele sau fructele. Toate bunurile necesare și chiar... citește tot
Recomandări din presa de azi
adplus-dvertising