Serialul „Lucifer” este bazat pe scripturile biblice sau e ficțiune?

25.06.2020
Serialul „Lucifer” este bazat pe scripturile biblice sau e ficțiune?

Serialul „Lucifer” de pe Netflix este unul dintre cele mai urmărite filme. Acțiunea are loc în Los Angeles, unde Diavolul vine pentru o mică vacanță. Personajul este interpretat magistral de către Tom Ellis. Povestea serialului se învârte în lupta, atât interioară cât și exterioară, a lui Lucifer cu tatăl său, Dumnezeu.

Primele trei sezoane au fost realizate de către Fox, care hotărâse să anuleze producția, însă în ultimul moment Netflix a cumpărat serialul. Până acum filmul a ajuns la sezonul 5. Din cauza pandemiei de coronavirus lansarea ultimului sezon a fost amânată până pe 21 august 2020.

Compania de streaming a anunțat că va urma și sezonul 6, care va fi și ultimul. Serialul atât de iubit de fani se apropie de final. O veste mai puțin plăcută a fost lansată pe piață, cum că actorul Tom Ellis nu s-a înțeles cu Netflix pentru sezonul 6 și va fi înlocuit cu Ian Somerhalder. Acesta este cunoscut pentru rolul din serialul „The Vampire Diaries”. Rămâne de văzut dacă, în perioada următoare, acest lucru se va concretiza.

Din distribuţie fac parte Tom Ellis, Lauren German, Kevin Alejandro, D.B. Woodside, Lesley-Ann Brandt, Scarlett Estevez şi Rachael Harris. „Lucifer” este produs de Warner Bros Television în asociere cu Jerry Bruckheimer Television, bazat pe personajele create de Neil Gaiman, Sam Kieth şi Mike Dringenberg pentru Vertigo de la DC Entertainment.

Serialul „Lucifer” este bazat pe scripturile biblice?

Lucifer este numele dat Diavolului în credința creștină. Această asociere a lui Lucifer cu cea a unui înger căzut vine dintr-o interpretare particulară a unui pasaj din Biblie (Isaia 14:3-20) care vorbește despre cineva care primește numele „steaua zilei” sau „steaua dimineții” (în latină, Lucifer) care semnifică un om căzut din Rai.

Pe baza versetului 22:16 din Apocalipsa unde Isus vorbeste despre sine ca fiind Lucifer, Luceafăr sau Steaua strălucitoare a dimineții (stella splendida matutina), primii creștini au folosit numele de Lucifer ca fiind un nume al lui Hristos, acest fapt este confirmat și în imnul religios „Carmen Aurora”.

În Vechiul Testament, un înger căzut nu este menționat în mod special ca Lucifer. Conform Bibliei, Lucifer, îngerul nu a fost rău, ci a suferit de mândrie și nu a putut accepta faptul că Dumnezeu îl domină și s-a opus voinței sale. Trebuie specificat că, după Dumnezeu, Lucifer a fost cel mai puternic din Rai.

O întrebare care se pune după toate aceste dezvăluiri este următoarea: De ce permite Dumnezeu să existe răul? Dacă Tatăl a creat tot ceea ce se știe, tot El poate face ca binele să triumfe. Cu toate acestea, Dumnezeu permite ca răul să existe. Astfel, se naște o altă întrebare: Dacă Dumnezeu a creat și binele și răul, înseamnă că El este atât bun cât și rău?

Vedeti aici trailerul serialului

Foto: thetecheducation.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Unul dintre cele mai importante momente din istoria recentă a României a fost Războiul de Independență din 1877-1878. De fapt, armata română a participat la Războiul Ruso-Turc din anii... citește tot
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Despre Japonia poți să spui ce vrei, dar nu că este locul unde întârzie trenurile. Pe Internet circulă tot felul de știri legate despre trenurile din Japonia: ba că toate trenurile din țară... citește tot
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
Cine a fost măcar o dată în Israel sau a avut de-a face cu evrei tradiționaliști a putut observa că bărbații poartă pe cap o bucată de material. Aceasta se numește kippah și este un... citește tot