Ce spune biserica catolică despre personalitatea lui Hitler?

31.05.2023
Ce spune biserica catolică despre personalitatea lui Hitler?

Adolf Hitler este una dintre cele mai importante și marcante personalități ale istoriei recente. Existența și puterea pe care a exercitat-o a schimbat viața a milioane de oameni într-un sens negativ. Considerat de cei mai mulți specialiști un psihopat, Biserica este de părere că alta ar fi cauza nebuniei lui. Ce afirmă Biserica despre personalitatea lui Hitler?

A fost Hitler posedat de diavol?

Hitler

Adolf Hitler este principalul factor pentru care Europa este astăzi dezvoltată. Deși sună utopic, acțiunile sale răuvoitoare i-au făcut pe liderii europeni să dorească să construiască în viitor un continent stabil în care să nu mai existe dorințe de supremație națională.

Europa secolului al XX-lea, în special în perioada interbelică și în timpului celui de-Al Doilea Război Mondial, a fost dominată de ideologia lui Adolf Hitler. Dat afară de pe băncile școlare din Austria, ambițiile lui au dus Germania într-un conflict direct mondial. Deși a pornit dintr-o familie modestă și a fost considerat un copil firav, în perioada Primului Război Mondial a primit statutul de erou.

Biserica Catolică este cunoscută pentru slujbele de exorcizare făcute pe cazurile speciale. Cele două direcții, cea a bisericii și cea a acțiunilor lui Hitler se găsesc în contradicție. Cel mai cunoscut personaj din catolicism care a înfăptuit zeci de mii de exorcizări, Gabriele Amorth a afirmat că Adolf Hitler a fost posedat de diavol.

Într-un document ieșit din arhiva secretă a Vaticanului, se arată faptul că Papa Pius al XII-lea a încercat o slujbă de exorcizare asupra dictatorului nazist, dar și a altor lideri diabolici.

Ce relație a avut Papa cu Mussolini?

Benito Mussolini a fost numit prim-ministru în octombrie 1922, iar Papa Pius al XI-lea a fost ales în februarie al aceluiași an. Fiind un devotat al partidului, Mussolini a ales să devină și să se prezinte ca un anticlerical convins.

Cu toate că era convins că Dumnezeu nu există, Mussolini a realizat că nu poate să separe biserica de sufletul Italiei. Peste 98% dintre italieni fiind atunci catolici. Astfel că, relația dintre cei doi mari lideri, unul religios și unul fascist era sub forma unei alianțe formale. În perioada anilor ’20, Pius al XI-lea și Mussolini s-au folosit unul pe celălalt. Aceștia au încercat fiecare să-și păstreze și să-și protejeze influențele în instituțiile pe care le conduceau.

Foto: Depositphotos.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Unul dintre cele mai importante momente din istoria recentă a României a fost Războiul de Independență din 1877-1878. De fapt, armata română a participat la Războiul Ruso-Turc din anii... citește tot
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Despre Japonia poți să spui ce vrei, dar nu că este locul unde întârzie trenurile. Pe Internet circulă tot felul de știri legate despre trenurile din Japonia: ba că toate trenurile din țară... citește tot
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
Cine a fost măcar o dată în Israel sau a avut de-a face cu evrei tradiționaliști a putut observa că bărbații poartă pe cap o bucată de material. Aceasta se numește kippah și este un... citește tot