Ce s-a întâmplat azi, 6 februarie?

06.02.2023
Ce s-a întâmplat azi, 6 februarie?

În data de 6 februarie lumea a fost influențată, atât în mod pozitiv, cât și negativ, de diferite evenimente întâmplate de-a lungul istoriei. Multe dintre ele au fost uitate odată cu trecerea anilor, însă redactorii shtiu.ro le readuc în prim plan.

Evenimente istorice 6 februarie

1886 – A fost descoperit elementul chimic „germaniu” de către chimistul neamț Clemens Winkler.

1898 – George Enescu avea doar 16 ani și, în această zi, a avut loc, la Paris, premiera „Poemei române”. Opera artistică a fost compusă chiar de tânărul român.

1911 – S-a născut Ronald Wilson Reagan. Acesta a fost cel de-al 40-lea președinte al Statelor Unite ale Americii. Reagan a murit în data de 5 iunie 2004, la vârsta de 93 de ani.

1912 – S-a născut Eva Anna Paula Braun. Aceasta a fost iubita lui Adolf Hitler timp de 14 ani. Ea i-a devenit soție în ultimele 36 de ore din viață.

1918 – În această dată, toate femeile britanice peste 30 de ani au primit drept de vot.

1945 – S-a născut Robert Nesta „Bob” Marley.  Acesta a fost unul dintre cei mai buni compozitori și interpreți de muzică reggae din lume.

1952 – Elisabeta a II-a a fost desemnată regină a Regatului Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord după moartea tatălui ei, regele George al VI-lea. Regina Elisabeta a II-a a murit în data de 8 septembrie 2022.

1990 – După căderea comunismului, la Tribunalul Municipal București, a fost înregistrat cel de-al 27-lea partid politic: Frontul Salvării Naționale, condus de Ion Iliescu. Drept urmare, nouă formațiune politică, care a și preluat puterea în România, a decis majorarea pensiilor și altor drepturi de asigurări sociale ale membrilor C.A.P. Totodată, s-a dat un decret privind organizarea și desfășurarea unor activități economice pe baza liberei „inițiative” (întreprinderi mici cu cel mult 20 de salariati, asociații cu scop lucrativ, asociații familiale, activități prestate de persoane fizice în mod independent).

2022Regina Elisabeta a II-a a celebrat 70 de ani de domnie. În acel moment, monarhul britanic a intrat in istorie ca singurul suveran al Marii Britanii care a sărbătorit Jubileul de Platină.

Foto: Wikipedia.org

Îți recomandăm:
Ne putem întoarce în timp? Nu. Sau, poate, numai cu ajutorul cuvintelor. Ei bine, cum erau Bucureștiul acum 100 de ani? Cum erau oamenii acum 100 de ani? Ce activități aveau aceștia? Cum era...
Dacă citești acest articol sunt mari șanse să fii român, să te fi născut în România și, evident, să vorbești limba română. Dar de ce țara noastră poartă numele de România? De unde...
Cele mai noi articole
Cum a omorât mucegaiul peste un milion de oameni, în Europa?
Cum a omorât mucegaiul peste un milion de oameni, în Europa?
Irlanda a fost lovită în anul 1845 de o penurie de cartofi, numită „Marea Foamete”. Leguma nu s-a mai dezvoltat din cauza unui mucegai numit „Phytophthora infestans”, provocând un... citește tot
La ce este bine să fii atent atunci când cauți să închei o asigurare auto
La ce este bine să fii atent atunci când cauți să închei o asigurare auto
Automobilul tău este important pentru tine? Dar viața ta și a celor din jur? Știi că asigurarea auto este obligatorie cam peste tot în lume, dar chiar și lăsând la o parte obligativitatea,... citește tot
Cine a fost zeul Odin?
Cine a fost zeul Odin?
Triburile nordice s-au închinat, de-a lungul timpului, la tot felul de zeități, însă unul singur era deasupra tuturor, Odin, considerat regele zeilor. Se spune că acesta a fost soțul zeiței... citește tot
adplus-dvertising