Ce s-a întâmplat azi, 17 octombrie?

17.10.2022
Ce s-a întâmplat azi, 17 octombrie?

Pe data de 17 octombrie este sărbătorită Ziua internațională pentru eradicarea sărăciei. Trebuie precizat că această dată reprezintă cea de-a 290-a zi a calendarului gregorian și a 291-a zi în anii bisecți. De-a lungul timpului, au avut loc mai multe evenimente istorice în această zi, iar pe cele mai importante dintre ele le vom prezenta în rândurile de mai jos.

Evenimente istorice 17 octombrie

1346 – A avut loc Bătălia de la Neville’s Cross, în urma căreia regele David al II-lea al Scoției a fost prins de Eduard al III-lea al Angliei în apropiere de Durham. David al II-lea al Scoției a fost, astfel, închis în Turnul Londrei pentru o perioadă de 11 ani.

1448 – Iancu de Hunedoara a condus o armată maghiară împotriva forțelor otomane conduse de sultanul Murad al II-lea. Confruntarea a avut loc la Kosovo Polje și s-a soldat cu o înfrângere pentru Iancu de Hunedoara.

1662 – La această dată, regele Charles al II-lea al Angliei a vândut Franței orașul Dunkerque pentru 40.000 de lire sterline.

1817 – A fost descoperit mormântul faraonului Seti I. Acesta a fost cel de-al doilea faraon al dinastiei a XIX-a, fiul lui Ramses I.

1849 – A murit Frédéric François Chopin. Acesta a rămas in istorie ca unul dintre cei mai buni compozitori de muzică pentru pian. Operele sale sunt apreciate și cântate și în prezent.

1853 – S-a născut Maria Alexandrovna a Rusiei. Aceasta a fost mama reginei Maria a României, soția regelui Ferdinand I. Maria Alexandrovna a murit în data de 24 octombrie 1920, la vârsta de 67 de ani.

1878 – A fost un moment important pentru diplomația românească, fiindcă a fost acreditat în țara noastră primul ambasador străin, în persoana contelui László Hoyos-Sprinzenstein, reprezentantul Austro-Ungariei.

1912 – În această zi Bulgaria, Grecia și Serbia au declarat război Imperiului Otoman în Primul Război Balcanic.

1931 – A fost o zi istorică în Statele Unite ale Americii, fiindcă Al Capone a fost condamnat pentru evaziune fiscală și închis pentru 11 ani.

1933 – Albert Einstein s-a refugiat în Statele Unite ale Americii după ce naziștii au ajuns la putere în Germania.

1972 – S-a născut Marshall Bruce Mathers III, cunoscut de public că Eminem. Acesta este unul dintre cei mai cunoscuți rapperi din lume.

1976 – S-a născut Vlad Irimia. Acesta este membru fondator al formației B.U.G. Mafia și este cunoscut de public că Tataee.

1979Maica Tereza a fost decernată cu Premiul Nobel pentru Pace. Acțiunile ei de sprijinire a săracilor din Calcutta, India, au fost recompensate cum se cuvine.

1989 – Orașul San Francisco din California a fost lovit de un cutremur de 7,1 grade pe scara Richter.

Foto: Wikipedia.org

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Operațiunile de salarizare, optimizate cu o soluție digitală
Operațiunile de salarizare, optimizate cu o soluție digitală
Procesele de payroll trebuie realizate pe baza unui flux rapid în orice companie, pentru o gestionare cât mai eficientă a resursei umane și a timpului. Un program salarii, care este denumit și... citește tot
De unde vine expresia: „Țiganul e țigan și-n ziua de Paști”?
De unde vine expresia: „Țiganul e țigan și-n ziua de Paști”?
Puțini știu adevărata poveste din spatele expresiei „Țiganul e țigan și-n ziua de Paști”, folosită adesea cu dispreț. Dar dacă ne întoarcem în timp, în perioada sclaviei romilor,... citește tot
De ce Ucraina n-a vrut ca România să intre în NATO? Cum s-au opus vecinii de la nord?
De ce Ucraina n-a vrut ca România să intre în NATO? Cum s-au opus vecinii de la nord?
Pe data de 29 martie 2004, România a aderat în mod oficial la NATO alături de Bulgaria, Estonia, Lituania, Slovacia și Slovenia. Aceasta era una dintre cele mai importante reușite pe plan extern... citește tot