Care este diferența între Imperiul Otoman și Turcia?

23.01.2024
Care este diferența între Imperiul Otoman și Turcia?

Geografia și Istoria sunt două elemente care de-a lungul timpului au conlucrat. Din cauza geografiei, istoria a fost schimbată de câteva ori. Turcia pe care o știm noi este rezultatul unui Imperiu care s-a destrămat de mult. Care este diferența între Imperiul Otoman și Turcia? De ce nu mai există Imperiul Otoman?

Turcia și Imperiul Otoman, două entități diferite

Turcia

Imperiul Otoman a fost una dintre cele mai importante puncte ale istoriei, în care forța militară, ingeniozitatea strategică și curajul și-au spus punctul de vedere. A fost fondat la începutul anului 1300 de Osman I. Apogeul imperiului fiind atins în perioada secolului al XVI-lea, când stăpânea vase teritorii în Europa, Asia și Africa.

Cu o capitală pe care au câștigat-o prin foc și sabie, Istanbulul a fost considerat un centru militar, al artei, comerțului pe plan internațional. Polul puterii se mutase spre Imperiul Otoman dinspre centrul sau vestul Europei. Cei mai importanți lideri din perioada Imperiului putem numi:

La finalul Primului Război Mondial, prin prăbușirea imperiului și cu ajutorul lui Mustafa Kemal Ataturk a fost proclamată noua Republica Turcia. Schimbările majore au însemnat trecerea la o republică seculară și modernă, în care s-au pus bazele în sistemele administrative moderne ale viitorului stat.

Iată care sunt cele mai mari diferențe între cele două entități statele:

Care sunt cele mai importante locuri de vizitat în Istanbul?

Istanbulul este un oraș vibrant, cu un aer oriental, care se află relativ aproape de România. De-a lungul timpului, metropola turcă a evoluat, până în punctul în care aici trăiesc peste 15 milioane de oameni. Aceștia sunt împărțiți în singurul oraș din lume care se întinde pe 2 continente, Europa și Asia.

Iată care sunt cele mai importante locuri de vizitat din cel mai important oraș al Turciei:

  1. Moscheea Albastră (Sultanahmet Camii)
  2. Moscheea Aya Sofia (Hagia Sophia)
  3. Palatul Topkapi
  4. Marele Bazar
  5. Podul și Turnul Galata
  6. Strada Istiklal
  7. Cisterna Bazilica

Foto: Depositphotos.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Guess genți de mână – alege cel mai bun model mini
Guess genți de mână – alege cel mai bun model mini
Gențile mini au devenit alegerea ideală pentru cei care apreciază funcționalitatea și eleganța într-un pachet compact. Indiferent dacă preferi un stil minimalist sau unul plin de detalii... citește tot
Cum a dus Carol al II-lea România la primul Campionat Mondial? El a făcut lotul, mai ceva ca Gigi Becali! Doar patru echipe din Europa au fost prezente!
Cum a dus Carol al II-lea România la primul Campionat Mondial? El a făcut lotul, mai ceva ca Gigi Becali! Doar patru echipe din Europa au fost ...
În anul 1930, în Uruguay, avea loc primul Campionat Mondial de fotbal din istorie. Turneul final trebuia să aibă la start 16 națiuni, dar Japonia, Siam și Egipt s-au retras. Au rămas 13... citește tot
Fabuloasa istorie a autobuzului care făcea curse regulate din Marea Britanie în India. Cât dura un drum?
Fabuloasa istorie a autobuzului care făcea curse regulate din Marea Britanie în India. Cât dura un drum?
Într-o epocă domnitată de rapiditate și de curse aeriene regulate, pare greu de crezut că acum mai puțin de 100 de ani exista un autobuz care făcea curse regulate între Londra și Calcutta,... citește tot