Care este diferența între Imperiul Otoman și Turcia?

23.01.2024
Care este diferența între Imperiul Otoman și Turcia?

Geografia și Istoria sunt două elemente care de-a lungul timpului au conlucrat. Din cauza geografiei, istoria a fost schimbată de câteva ori. Turcia pe care o știm noi este rezultatul unui Imperiu care s-a destrămat de mult. Care este diferența între Imperiul Otoman și Turcia? De ce nu mai există Imperiul Otoman?

Turcia și Imperiul Otoman, două entități diferite

Turcia

Imperiul Otoman a fost una dintre cele mai importante puncte ale istoriei, în care forța militară, ingeniozitatea strategică și curajul și-au spus punctul de vedere. A fost fondat la începutul anului 1300 de Osman I. Apogeul imperiului fiind atins în perioada secolului al XVI-lea, când stăpânea vase teritorii în Europa, Asia și Africa.

Cu o capitală pe care au câștigat-o prin foc și sabie, Istanbulul a fost considerat un centru militar, al artei, comerțului pe plan internațional. Polul puterii se mutase spre Imperiul Otoman dinspre centrul sau vestul Europei. Cei mai importanți lideri din perioada Imperiului putem numi:

La finalul Primului Război Mondial, prin prăbușirea imperiului și cu ajutorul lui Mustafa Kemal Ataturk a fost proclamată noua Republica Turcia. Schimbările majore au însemnat trecerea la o republică seculară și modernă, în care s-au pus bazele în sistemele administrative moderne ale viitorului stat.

Iată care sunt cele mai mari diferențe între cele două entități statele:

Care sunt cele mai importante locuri de vizitat în Istanbul?

Istanbulul este un oraș vibrant, cu un aer oriental, care se află relativ aproape de România. De-a lungul timpului, metropola turcă a evoluat, până în punctul în care aici trăiesc peste 15 milioane de oameni. Aceștia sunt împărțiți în singurul oraș din lume care se întinde pe 2 continente, Europa și Asia.

Iată care sunt cele mai importante locuri de vizitat din cel mai important oraș al Turciei:

  1. Moscheea Albastră (Sultanahmet Camii)
  2. Moscheea Aya Sofia (Hagia Sophia)
  3. Palatul Topkapi
  4. Marele Bazar
  5. Podul și Turnul Galata
  6. Strada Istiklal
  7. Cisterna Bazilica

Foto: Depositphotos.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Operațiunile de salarizare, optimizate cu o soluție digitală
Operațiunile de salarizare, optimizate cu o soluție digitală
Procesele de payroll trebuie realizate pe baza unui flux rapid în orice companie, pentru o gestionare cât mai eficientă a resursei umane și a timpului. Un program salarii, care este denumit și... citește tot
De unde vine expresia: „Țiganul e țigan și-n ziua de Paști”?
De unde vine expresia: „Țiganul e țigan și-n ziua de Paști”?
Puțini știu adevărata poveste din spatele expresiei „Țiganul e țigan și-n ziua de Paști”, folosită adesea cu dispreț. Dar dacă ne întoarcem în timp, în perioada sclaviei romilor,... citește tot
De ce Ucraina n-a vrut ca România să intre în NATO? Cum s-au opus vecinii de la nord?
De ce Ucraina n-a vrut ca România să intre în NATO? Cum s-au opus vecinii de la nord?
Pe data de 29 martie 2004, România a aderat în mod oficial la NATO alături de Bulgaria, Estonia, Lituania, Slovacia și Slovenia. Aceasta era una dintre cele mai importante reușite pe plan extern... citește tot