Care este diferența între Imperiul Otoman și Turcia?

23.01.2024
Care este diferența între Imperiul Otoman și Turcia?

Geografia și Istoria sunt două elemente care de-a lungul timpului au conlucrat. Din cauza geografiei, istoria a fost schimbată de câteva ori. Turcia pe care o știm noi este rezultatul unui Imperiu care s-a destrămat de mult. Care este diferența între Imperiul Otoman și Turcia? De ce nu mai există Imperiul Otoman?

Turcia și Imperiul Otoman, două entități diferite

Turcia

Imperiul Otoman a fost una dintre cele mai importante puncte ale istoriei, în care forța militară, ingeniozitatea strategică și curajul și-au spus punctul de vedere. A fost fondat la începutul anului 1300 de Osman I. Apogeul imperiului fiind atins în perioada secolului al XVI-lea, când stăpânea vase teritorii în Europa, Asia și Africa.

Cu o capitală pe care au câștigat-o prin foc și sabie, Istanbulul a fost considerat un centru militar, al artei, comerțului pe plan internațional. Polul puterii se mutase spre Imperiul Otoman dinspre centrul sau vestul Europei. Cei mai importanți lideri din perioada Imperiului putem numi:

La finalul Primului Război Mondial, prin prăbușirea imperiului și cu ajutorul lui Mustafa Kemal Ataturk a fost proclamată noua Republica Turcia. Schimbările majore au însemnat trecerea la o republică seculară și modernă, în care s-au pus bazele în sistemele administrative moderne ale viitorului stat.

Iată care sunt cele mai mari diferențe între cele două entități statele:

Care sunt cele mai importante locuri de vizitat în Istanbul?

Istanbulul este un oraș vibrant, cu un aer oriental, care se află relativ aproape de România. De-a lungul timpului, metropola turcă a evoluat, până în punctul în care aici trăiesc peste 15 milioane de oameni. Aceștia sunt împărțiți în singurul oraș din lume care se întinde pe 2 continente, Europa și Asia.

Iată care sunt cele mai importante locuri de vizitat din cel mai important oraș al Turciei:

  1. Moscheea Albastră (Sultanahmet Camii)
  2. Moscheea Aya Sofia (Hagia Sophia)
  3. Palatul Topkapi
  4. Marele Bazar
  5. Podul și Turnul Galata
  6. Strada Istiklal
  7. Cisterna Bazilica

Foto: Depositphotos.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la…
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la…
Toată lumea a auzit de Elena Ceaușescu și răutatea de care dădea dovadă. Elena Ceaușescu a fost timp de zeci de ani, una dintre cele mai importante și mai influente femei din România... citește tot
Care este singura insulă din lume unde locuiesc numai oile? Oamenii vin rar acolo, întrucât accesul este dificil!
Care este singura insulă din lume unde locuiesc numai oile? Oamenii vin rar acolo, întrucât accesul este dificil!
Lítla Dímun este cea mai mică dintre cele 18 insule ale arhipelagului Feroe. Aici trăiesc doar câțiva ciobani și sute de oi, într-o armonie perfectă. Accesul turiștilor este extrem de... citește tot
De ce Europa nu poate fi considerat un continent?
De ce Europa nu poate fi considerat un continent?
Prima regiune a lumii care a fost colonizată este Europa. Cea mai timpurie prezență umană în Europa datează de acum aproximativ 1,8 milioane de ani, iar continentul are o istorie lungă de... citește tot