Animale periculoase în ciuda aspectului lor inocent

29.04.2022
Animale periculoase în ciuda aspectului lor inocent

Există peste 8 milioane de specii de animale în natură și fiecare arată diferit. Uneori ni se pare că unele dintre ele sunt pur și simplu făcute pentru a fi afectuoase și drăguțe, cum ar fi un panda leneș sau un câine de preerie amuzant.

Cu toate acestea, chiar și aceste animale s-au adaptat la lumea aspră din jurul lor și pot fi destul de periculoase pentru oameni.

Animale simpatice, dar periculoase

Majoritatea oamenilor se gândesc la vulpea roșie ca la un animal timid și drăguț, cu urechi mari și o blană frumoasă. Chiar și în desene animate, copiii văd adesea că vulpea nu prezintă niciun pericol, cu excepția faptului că poate fi destul de vicleană.

Vulpea roșie este cel mai mare reprezentant de acest gen și aparține ordinului Carnivora. De regulă, aceste animale nu sunt periculoase pentru oameni, deoarece evită cu orice preț să le întâlnească. Dar dacă unei vulpi îi este foame, poate foarte bine să atace.

Nevăstuica este un animal mic, rapid și drăguț care parcă cere îmbrățisări. Ele sunt foarte curioase, ajung adesea în locuri izolate și pot fi destul de agresive dacă sunt luate prin surprindere. De asemenea, acest animal mic și aparent inocent poate fi purtător de boli periculoase, așa că nu trebuie prins, mai ales cu mâinile goale.

Când vine vorba de creaturi periculoase, vin în minte leii, tigrii și urșii. Dar amenințarea poate veni și de la ființe care par complet inofensive.

Unele specii de melci de apă dulce poartă paraziți care cauzează echinostomiaza, o boală care afectează tractul gastrointestinal uman. Recomandarea specialiștilor este ca aceste moluște să fie evitate și lăsate să se târască în liniște spre treburile lor.

Mulți dintre noi știu cât de dulce este mierea și cât de dureroase sunt înțepăturile de albine. Când întâlnim o albină, începem involuntar să ne fluturăm mâinile pentru a o speria. Dar aceste acțiuni pot fi percepute ca o agresiune de către o insectă și aceasta va ataca imediat.

De fapt, aceste insecte nu reprezintă o amenințare pentru oameni. Cu toate acestea, dacă o persoană este alergică la o înțepătură, situația se schimbă dramatic și fiecare albină poate fi considerată mortală. Adesea, oamenii nici măcar nu știu că au această alergie. Potrivit studiilor, scrie Bright Side, albinele pot fi mai periculoase decât șerpii și păianjenii în unele regiuni, având în vedere numărul de persoane spitalizate.

Necuvântătoare de care să te ferești

Un șoarece obișnuit de casă poate arăta ca o creatură dulce și inofensivă, incapabilă să provoace vreun rău unei persoane, cu excepția furtului unei bucăți de brânză sau a unei prăjituri de pe masă. Dar acest lucru este doar parțial adevărat.

Șoarecii pot pune de fapt câteva probleme serioase pentru oameni simultan, inclusiv răspândirea bolilor și daunele aduse proprietății. Pentru a-și păstra dinții scurti, trebuie să ciugulească tot timpul și nu contează ce le iese în cale, fie că este vorba de cabluri electrice sau de mobilier.

Incredibil, aceștia sunt chiar capabili să spargă betonul. De asemenea, este important de știut că aceste rozătoare se reproduc foarte repede. Un grup de 6-8 indivizi poate crește la 60 în doar 3 luni.

Câinii de preerie cu burtă amuzantă și dolofană sunt drăgălași. Cu toate acestea, în ciuda aspectului și a numelui inofensiv, pot fi foarte bine un pericol pentru oameni. Aceste rozătoare se hrănesc exclusiv cu iarbă, dar au existat situații în care și-au atacat cele mai apropiate rude, veverițele de pământ.

Majoritatea oamenilor cred că un panda este un urs adorabil, leneș, alb și negru. El se odihnește și mestecă lăstarii de bambus. În realitate, totul este adevărat, dar cu câteva mici excepții.

În ciuda faptului că panda sunt ierbivore , sistemul lor digestiv și dinții sunt ca cei ai unui prădător adevărat. În plus, acești urși sunt mult mai puternici decât oamenii adulți. Din păcate, au fost deja înregistrate cazuri de atacuri, așa că nu trebuie subestimat acest animal drăguț (dar totuși sălbatic).

Foto: depositphotos.com

Îți recomandăm:
Biserica Ortodoxă Română este cea mai înaltă instituție religioasă din țară. Statisticile arată că numărul total al credincioșilor depășește 87% din populația țării. Sfânta...
Ziua de 1 decembrie este cea de 335-a zi a calendarului gregorian și a 336-a zi în anii bisecți. Până la sfârșitul anului au mai rămas 30 de zile. Ziua Națională a României sau Ziua Marii...
Cele mai noi articole
Curiozități despre Isaac Newton, omul care a înțeles după ce legi funcționează Universul
Curiozități despre Isaac Newton, omul care a înțeles după ce legi funcționează Universul
Isaac Newton (25 decembrie 1642 / 4 ianuarie 1643 – 20 / 31 martie 1727) a fost persoana care a revoluționat din temelii fizica. Savantul a descoperit gravitația și a fost prima persoană din... citește tot
Care au fost cele mai ciudate procese din istorie?
Care au fost cele mai ciudate procese din istorie?
Majoritatea societăților, într-o formă sau alta, au avut sisteme concepute pentru a rezolva disputele și pentru a susține statul de drept. Tensiunile și dramele din sălile de judecată au... citește tot
Ce trebuie să faci dimineața pentru a avea o viață sănătoasă?
Ce trebuie să faci dimineața pentru a avea o viață sănătoasă?
Dimineața este acea parte a zilei în care organismul parcă se mișcă ceva mai încet decât în mod normal. Durează un pic de timp până când corpul își intră în ritmul său normal, iar... citește tot