Top 10 cele mai urâte animale din lume. Cine este pe podium?

24.05.2024
Top 10 cele mai urâte animale din lume. Cine este pe podium?

Nu toate necuvântătoarele au fost înzestrate cu calități fizice, așa cum este cazul leilor, papagalilor, păunilor sau leoparzilor. Există animale mai puțin frumoase care își au locul bine definit în buna funcționare a Planetei. Cu mențiunea că nici noi nu suntem cei mai frumoși oameni, redacția site-ului shtiu.ro a întocmit un top al celor mai urâte 10 animale. Am ratat pe cineva?

Înainte de a nota topul care este subiectiv este important să apreciem animalele pentru rolurile și adaptările lor ecologice, mai degrabă decât pentru aspectul lor.

Peștele blob

Primul loc este ocupat de peștele blob. Acesta este un peste ce traieste in apele adanci ale coastei Australiene si Tasmania. Trupul său se caracterizează printr-un contur diform și are o carne gelatinoasă. Blobfish nu a fost dotat cu mușchi puternici, insa are o strategie de hrănire aparte: așteapta prada să vină la el.

Condorul andin

Pe locul al doilea este condorul andin, una dintre cele mai mari păsări zburătoare din lume. Anvergura aripilor sale poate depăși 3 metri, dar când vine vorba despre aspect, această pasăre sud-americană nu este deloc plăcută privirii. Cu gâtul și cu capul lipsit de pene, condorul andin pare desprins din filmele de groază. Pielea goală din aceste locuri capătă nuanțe de la pal-roz până la roșu-cafeniu, în funcție de starea emoțională a condorului. Masculii au „cercei” la gât și o creastă roșie-întunecată, destul de mare.

Maimuța cu trompa

Maimuța cu trompa originară din Borneo, este renumită pentru nasul mare și alungit. Această trăsătură nazală pronunțată este mai proeminentă la bărbați și este folosită pentru a atrage femelele. Aspectul lor neobișnuit este completat de o siluetă cu burtă, rezultat al sistemului lor digestiv unic. Să ai și nasul mare și burtă, parcă nu se cade.

Peștele călugăr

Ne întoarcem în lumea acvatică. Monkfish, cunoscut și sub numele de „peștele călugăr”, este un pește sălbatic de mare, care se găsește în mod obișnuit în apele Atlanticului de Nord. Metoda sa de vânătoare este unică – ademenește prada folosind o creștere cărnoasă din cap și apoi închide rapid maxilarul. Chiar și cu aspectul său neatrăgător, monkfish este o delicatesă culinară, cunoscută pentru carnea sa delicioasă și fermă.

Rechinul spiriduș

Rechinul spiriduș este și el o creatură bizară. Acest pește are capul lung, ochi foarte înguşti şi o lungime destul de mare. Rechinul-spiriduş apare foarte rar şi se ştiu puţine despre evoluţia sa naturală. Capul rechinului este dotat cu o protuberaţie care amintește de un nas.

Foca elefant

Foca elefant trăiește, mai ales, de-a lungul coastelor Californiei și Mexicului în America de Nord. Se remarcă prin dimensiunea sa imensă și prin nasul mare distinctiv. Focile-elefant nordice se scufundă până la adâncimi de 760 de metri. În mod hilar, acestea dorm în scufundare, notează digi24.ro.

Maimuța uakari

Maimuța uakari este o specie de maimuță din familia Pithecideae, care trăiește în pădurile ecuatoriale din Brazilia și Peru. Caracteristic maimuței uakari este faptul că e cheală și că are o coadă scurtă, de aproximativ 15-18 cm. O față roșie mai aprinsă este adesea un semn de sănătate bună pentru acești indivizi. Cât despre frumusețe, Dumnezeu nu le-a înzestrat cu o prezență prea agreabilă.

Şobolanul-cârtiţă golaş

Şobolanul-cârtiţă golaş și-a făcut și el loc în top. Pielea acestui animal este roz, lipsită de păr cu excepţia unor şuviţe rare, asemeni unor mustăţi, dispuse în zig-zag. Şobolanul-cârtiţă golaş poate supravieţui fără oxigen o perioadă lungă, care, în cazul altor mamifere, ar provoca leziuni ireversibile ale creierului. Spre deosebire de alte mamifere nu dezvoltă niciodată cancer. Mai bine să fii urât și sănătos, nu?

Lemurul ai-ai

Lemurul ai-ai este o prezență exotică în top este o specie de mamifer lemurian ce trăiește în Madagascar. Lemurul ai-ai are al treilea deget foarte lung și flexibil, cu care bate în scoarța copacilor, face găuri și extrage larvele pe care le mănâncă. Se hrănește și ziua și noaptea. Cât despre aspectul său, pare că lemurul este mereu speriat de bombe.

Hiena

Cu siguranță cel mai cunoscut animal din topul nostru este hiena. Hiena poate fi găsită atât în Africa, cât și în Asia. Mamiferul are un craniu mic cu maxilare puternice. Membrele anterioare sunt mai lungi și mai puternice decât cele posterioar. Cu un mers cocoșat, asemănător al unui urs, hienele nu sunt cele mai frumoase mamifere. În ciudat acestui aspect, măcar au simțul umorului.

Foto: DepositPhotos.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Cine este mai rapid, ghepardul sau Usain Bolt?
Cine este mai rapid, ghepardul sau Usain Bolt?
Cel mai rapid animal terestru de pe Planetă este, cu siguranță, ghepardul. Oamenii rapizi sunt o raritate. Totuși, cel mai rapid om din toate timpurile este jamaicanul Usain Bolt. Totuși, care... citește tot
Cine a fost rusul care a refuzat să lanseze bomba atomică spre Statele Unite ale Americii?
Cine a fost rusul care a refuzat să lanseze bomba atomică spre Statele Unite ale Americii?
Există oameni care muncesc o viață pentru a ajunge la statutul de erou, dar și oameni care sunt la locul potrivit și printr-o decizie devin eroi. În cea de-a doua categorie intră și Stanislav... citește tot
Cum își dădea lumea seama că Mircea, ultimul născut al Reginei Maria, nu era copilul Regelui Ferdinand?
Cum își dădea lumea seama că Mircea, ultimul născut al Reginei Maria, nu era copilul Regelui Ferdinand?
Regina Maria a României a fost una dintre cele mai influente femei din Europa, atât la începutul anilor 1900, cât și în perioada interbelică. Deși iubea România cu patos și transmitea... citește tot