Care sunt peștii fără oase? Pești cu puține oase, buni de mâncat

30.07.2018
Care sunt peștii fără oase? Pești cu puține oase, buni de mâncat

Care sunt peștii fără oase?

Care sunt pestii fără oase? Aceasta este întrebarea pe care ne-o punem atunci când ne aflăm într-un supermarket, la standul cu pește proaspăt. Scopul nostru este, atunci când alegem un pește, ca acesta să aibă carnea cât mai gustoasă și, evident, exemplarul să aibă cât mai puține oase. Astfel, care sunt peștii fără oase sau cu cât mai puține oase?

Shtiu.ro explică procentul de oase din fiecare specie de pește. Exemplu: 100% înseamnă un pește cu foarte multe oase, în timp ce 10% este reprezentat de o specie cu extrem de puține oase. Așadar, care sunt peștii care au puține oase? 

Babușca are carnea albă și gustoasă, dar are destule oase intramusculare → procent de 60%

Bibanul are carnea albă, moale și are oase extrem de puține.  → procent de 20% 

Calcanul este cunoscut pentru forma sa turtită. Acesta are carnea albă și fină și nu are oase multe  → procent de 35% 

Chefalul este un pește care se găsește și în Marea Neagră. Acesta are o carne alb-rozaliă, usor dulceagă și are foarte puține oase → procent de 25%

Crapul are carnea albă și gustoasă, dar are destule oase intramusculare  → procent de 60%  

Dorada este considerată a fi unul dintre cei mai gustoși pești de mare. Aceasta are puține oase, ușor se scos → procent de 15% 

Macroul este un pește cu puține oase și cu o carne potrivit de grasă. Acesta se curăță ușor → procent de 25% 

Păstrăvul are carnea fină, albă și gustoasă. Acesta nu are oase intramusculare   procent de 20% 

Plătica are carnea albă și gustoasă, dar are destule oase intramusculare  → procent de 60% 

Roșioara are carnea albă, bună la gust, însă are destule oase intramusculare   procent de 60% 

Care este cel mai mare pește prins vreodată în România?

Sturionul – peștele cu cele mai puține oase

Șalăul este considerat a fi cel mai gustos pește din apele române. Carnea sa este fragedă, nu este grasă și are puține oase   procent de 25% 

Scrumbia are carnea grasă și extrem de multe oase  →  procent de 90%

Somnul are carnea albă, gustoasă și extrem de grasă. Acesta nu are oase intramusculare, ci doar șira spinării.  → procent de 30% 

Somn, somon gătit, sturion și știucă gătită

 

Somonul are carnea fină, albă sau roz și este extrem gustoasă. Acesta nu are oase intramusculare  → procent de 30% 

Sturionul are o carne gustoasă și nu are schelet osos, ci doar cartilagii.  → procent de 10%

Știuca are o carne destul de gustoasă și foarte slabă. Totuși, aceasta este un pește cu destul de multe oase.  → procent de 55%  

Îți recomandăm:
Ne putem întoarce în timp? Nu. Sau, poate, numai cu ajutorul cuvintelor. Ei bine, cum erau Bucureștiul acum 100 de ani? Cum erau oamenii acum 100 de ani? Ce activități aveau aceștia? Cum era...
Dacă citești acest articol sunt mari șanse să fii român, să te fi născut în România și, evident, să vorbești limba română. Dar de ce țara noastră poartă numele de România? De unde...
Cele mai noi articole
Anul 2024 este, în zodiacul chinezesc, anul Dragonului. Cum ne afectează?
Anul 2024 este, în zodiacul chinezesc, anul Dragonului. Cum ne afectează?
Ce ne pregătește, oare, anul care vine? Spre deosebire de zodiacul occidental, folosit și de noi, cel chinezesc are la bază un ciclu de 12 ani, care la rândul său face parte dintr-un ciclu mai... citește tot
Cum arătau primele bude „moderne” la români. Ce idee le-a venit țăranilor să nu mai iasă iarna din casă?
Cum arătau primele bude „moderne” la români. Ce idee le-a venit țăranilor să nu mai iasă iarna din casă?
Modernizarea Țărilor Române s-a făcut cu greu. Țăranii români, forța de muncă din spațiul carpato-danubiano-pontic, au fost oameni săraci care, de cele mai multe ori, își duceau traiul... citește tot
Ce este blue cheese? Chiar este brânza albastră?
Ce este blue cheese? Chiar este brânza albastră?
Brânza este unul dintre cele mai consumate alimente la nivel mondial. Fie că o asezonăm cu paste, cartofi sau alte legume, brânza este aproape nelipsită din casă. Fiecare regiune din lume are... citește tot