Ce s-a întâmplat azi, 31 iulie?

31.07.2022
Ce s-a întâmplat azi, 31 iulie?

Pe data de 31 iulie, de-a lungul timpului, lumea a fost zguduită de mai multe evenimente care au scris istorie. Multe dintre acestea au fost uitate, însă redactorii shtiu.ro le readuc în evidență. Trebuie precizat că această dată reprezintă cea de-a 212-a zi a calendarului gregorian și a 213-a zi în anii bisecți.

Evenimente istorice 31 iulie

1423 – A avut loc Bătălia de la Cravant, iar Anglia a ieșit învingătoare in fața Franței și a Scoției. Acesta a fost, de altfel, momentul de apogeu al Angliei în Războiul de 100 de Ani.

1431 – La această dată a avut loc prima atestare documentară internă a orașului Piatra Neamț.

1498 – În această zi Cristofor Columb a descoperit insula Trinidad. Era cea de-a treia sa călătorie.

1914 – S-a născut Louis de Funè. Acesta a fost un mare actor francez de comedie. El a murit pe data de 27 ianuarie 1983, la doar 68 de ani.

1932 – A fost o zi importantă pentru întreaga Europă, fiindcă Partidul Național Socialist German al Muncitorilor a câștigat alegerile din Germania cu peste 38% din voturi.

1938 – S-a născut Nicu Constantin. Acesta a fost unul dintre cei mai buni actori de comedie din România. Nicu Constantin a murit pe 15 septembrie 2009, la vârsta de 71 de ani.

1952 – S-a născut Horațiu Mălăele. Acesta este actor (de film, radio, televiziune, teatru și voce), regizor, caricaturist și scriitor român.

1954 – La această dată a avut loc prima ascensiune pe vârful K2, al doilea cel mai înalt munte din lume după Everest, de către o expediție italiană condusă de Ardito Desio.

1957 – În România a intrat în funcțiune primul reactor atomic.

1964 – A fost un moment istoric pentru astronomie, fiindcă sonda spațială americană Ranger 7 a ajuns la Lună. Aceasta a trimis către NASA 4.308 de fotografii, înainte de a se prăbuși pe satelitul natural al Pământului.

2006 – Raúl Castro a devenit președintele Consiliului de Stat din Cuba. Totul s-a întâmplat în timpul unei perioade de transfer a puterii, cauzată de starea de sănătate a lui Fidel Castro.

Foto: Wikipedia.org

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Mit sau realitate: în Japonia, angajatul care ajunge primul parchează pe locul cel mai îndepărtat de intrare
Mit sau realitate: în Japonia, angajatul care ajunge primul parchează pe locul cel mai îndepărtat de intrare
În ultimii ani, internetul a fost inundat de anecdote care pun în lumină cultura muncii din Japonia – un sistem adesea admirat pentru disciplină, respect și spirit colectiv. Una dintre cele... citește tot
De ce fisticul este un fruct aparte? Știai că există arbori masculi și arbori femele?
De ce fisticul este un fruct aparte? Știai că există arbori masculi și arbori femele?
Fisticul necesită condiții extreme pentru a înflori: veri foarte fierbinți (peste 38°C) și ierni reci (sub 7°C), fiind unul dintre puținele culturi care prosperă în zone cu variații... citește tot
De ce Viena este considerată „Capitala Spionilor”?
De ce Viena este considerată „Capitala Spionilor”?
În inima Europei, la poalele Alpilor și pe malurile Dunării, Viena își poartă cu eleganță reputația de oraș imperial, plin de istorie, artă și muzică clasică. Însă, dincolo de... citește tot