10 lucruri pe care să nu le faci în Australia

07.10.2022
10 lucruri pe care să nu le faci în Australia

Australia este a șasea țară ca mărime din lume, cu o suprafață totală de 7.617.930 de kilometri pătrați. Aceasta este situată pe continentul cu același nume, Australia, care mai cuprinde insula Tasmania și alte insule mai mici. Potrivit Wikipedia.org, Australia este cel mai vechi, cel mai plat și cel mai uscat continent locuit, cu cele mai puțin fertile soluri. Este o țară megadiversă, iar dimensiunile sale îi conferă o mare varietate de peisaje și climate, cu deșerturi în centru, păduri tropicale în nord-est și lanțuri muntoase în sud-est.

Persoanele care ajung să viziteze Australia ar trebui să știe că sunt câteva lucruri care nu ar trebui făcute niciodată în această parte a lumii. Unele dintre acestea par puerile, însă vă pot salva viața, fiindcă acest continent îndepărtat are propriile sale reguli.

Ce să nu faci niciodată în Australia?

1. Să nu cobori niciodată din autobuz fără a mulțumi șoferului. Există o regulă locală, nescrisă, ca atunci când o persoană coboară din autobuz să mulțumească șoferului pentru a-i face ziua mai bună.

2. Să nu înoți niciodată mai departe de steagurile puse de salvamari. Indiferent cât de bun ești ca înnotător niciodată să nu depășești steagurile puse de salvamari, în Australia, fiindcă apele în această parte a lumii își pot schimba rapid starea. De altfel, foarte mulți oameni își pierd viața fiindcă nu respectă această regulă.

3. Întotdeauna când ieși afară să te dai cu cremă de protecție împotriva razelor solare. Temperaturile pe timp de vară în Australia sunt foarte ridicate, iar în 10 minute de stat la soare se pot produce arsuri de gradul trei. De aceea, este indicat ca atunci când ieși din casă să te dai cu cremă de protecție.

4. Să nu vorbești tare în vagoanele de tren unde este indicată tăcerea. Transportul feroviar este unul important în Australia, iar multe trenuri au vagoane unde oamenii nu au voie să vorbească. Deloc.

5. Să nu conduci niciodată băut la volan sau cu viteză. Aceste reguli sunt valabile peste tot în lume, însă în Australia sunt multiple echipaje de poliție și camere de filmat care te pot surprinde. Amenzile în această țară sunt foarte mari.

6. Să nu stai în locurile suburbane sau departe de transportul public. Unele zone din Australia pot fi izolate și dacă nu ești din regiune este greu de găsit drumul către civilizație.

7. Să nu subestimezi niciodată un avertisment de furtună. În această parte a lumii, vremea este una radicală din când în când, de aceea furtunile sunt violente și trebuie respectate.

8. Nu te avânta să explorezi orice plajă, cercetează mai întâi locația. Plajele din apropierea orașelor mari, precum Sydney sau Melbourne sunt sigure, însă pe cele de pe Coasta de Vest se găsesc tot felul de creaturi mortale.

9. Să nu crezi niciodată că un cangur este un animal liniștit. Cu toate că este o viețuitoare foarte drăgălașă, cangurul poate fi violent, iar o lovitură cu piciorul este destul de dură.

10. Să nu faci niciodată drumeții singur. Australia oferă multe zone unde se pot face drumeții și camping-uri, însă este indicat să nu pleci niciodată singur ci însoțit de mai mulți oameni, fiindcă pericolul se găsește la tot pasul, în această zonă trăind unele dintre cele mai mortale creaturi din lume, potrivit theculturetrip.com.

Foto: Pexels.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Unul dintre cele mai importante momente din istoria recentă a României a fost Războiul de Independență din 1877-1878. De fapt, armata română a participat la Războiul Ruso-Turc din anii... citește tot
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Despre Japonia poți să spui ce vrei, dar nu că este locul unde întârzie trenurile. Pe Internet circulă tot felul de știri legate despre trenurile din Japonia: ba că toate trenurile din țară... citește tot
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
Cine a fost măcar o dată în Israel sau a avut de-a face cu evrei tradiționaliști a putut observa că bărbații poartă pe cap o bucată de material. Aceasta se numește kippah și este un... citește tot