Curiozități despre Australia. Alpii australieni au mai multă zăpadă decât Alpii elvețieni

12.11.2021
Curiozități despre Australia. Alpii australieni au mai multă zăpadă decât Alpii elvețieni

Fiecare țară este diferită prin cultura, normele sociale, geografia, mâncarea și clima, dar există unele care au un statut cu adevărat unic. Australia este una dintre ele.

Australia este cunoscută și sub numele de „Țara de jos”, deoarece a fost descoperită atunci când exploratorii căutau pământul de sub Asia, în emisfera sudică. De asemenea, este considerată al doilea cel mai uscat continent după Antarctica.

Australia este renumită la nivel mondial pentru minunile sale naturale, spațiile larg deschise, plajele, deșerturile, „The Bush” și „The Outback”. Australia este una dintre cele mai puternic urbanizate țări din lume; este bine cunoscut pentru mega-orașele sale atractive, cum ar fi Sydney, Melbourne, Brisbane și Perth.

Curiozități despre Australia

Alpii australieni au mai multă zăpadă decât Alpii elvețieni. În timp ce mulți oameni vizitează Australia pentru plajele sale strălucitoare și pentru soarele pe tot parcursul anului, Alpii australieni, care sunt situați între New South Wales și Victoria, sunt o mecca pentru pasionații de schi. Zăpada cade, de obicei, din iunie până în septembrie.

Deșerturile mari din centrul Australiei determină ca 90% dintre australieni să trăiască pe coastă. Marile orașe Perth, Sydney și Melbourne sunt locuri emblematice de vizitat, cu centre animate și o multitudine de plaje, de la nisipurile din Bondi până la surf-ul din Trigg.

Tasmania are cel mai curat aer din lume. Insula Tasmania este locul ideal pentru a te plimba în aer liber. Aerul de aici este la fel de curat ca în Antarctica și aproximativ o treime din stat este un parc național sau protejat de Patrimoniul Mondial. Este un paradis pentru plimbări, cu trasee și alei care șerpuiesc întreaga insulă, unde potecile de coastă dezvăluie priveliști impresionante asupra Golfului Wineglass și Golful Focurilor.

Marea Barieră de Corali este cel mai mare ecosistem din lume. Marea Barieră de Corali este mândria și bucuria Australiei, formată din aproape 2.500 de recife individuale și vizibile din spațiu. Se întinde de la jumătatea coastei de est a țării, ceea ce înseamnă că există o mulțime de locuri de folosit ca puncte de plecare pentru a explora coralul caleidoscopic.

Australia are peste 60 de regiuni viticole separate. Majoritatea se află în New South Wales și Victoria.

Insula Fraser este cea mai mare insulă de nisip din lume. Aici există 150 de dingo, fiind o oportunitate grozavă de a observa unul dintre faimoșii câini sălbatici din Australia, dar atenție, sunt animale sălbatice și pot fi agresivi dacă sunt abordați.

Trenul Indian Pacific are cea mai lungă secțiune dreaptă din lume. Australia se mândrește cu o serie de căi ferate spectaculoase. Între Sydney și Perth se află Indian Pacific, calea ferată care își străbate țara prin uimitorii Blue Mountains, în interior, spre munții Flinders Ranges. Călătoria pe Indian Pacific este un mod minunat de a vedea peisajele variate ale Australiei.

Great Ocean Road este una dintre cele mai faimoase drumuri din Australia, cu priveliști pitorești de-a lungul traseului. Construit de soldații care se întorceau după Primul Război Mondial, drumul a fost dedicat ca un memorial celor care au murit luptând și a fost conceput pentru a conecta comunitățile izolate care se agățau de marginea coastei accidentate a Victoria.

Animalele din Australia sunt unele dintre cele mai interesante din lume, de la marsupiale drăgălașe la o mare varietate de păsări. Există atât de multe oportunități de a experimenta fauna sălbatică a țării, de la grădini zoologice și parcuri până la reperarea acestor creaturi unice în sălbăticie.

Cangur

Vasta stâncă Uluru se află în centrul roșu al Australiei, înconjurată de pădure și sacră pentru diferite triburi aborigene din zonă. Este unul dintre puținele locuri de pe pământ care a fost inclus de două ori ca sit al Patrimoniului Mondial UNESCO, atât pe listele culturale, cât și pe cele naturale. În mod uimitor, se crede că aproximativ 2,5 km de stâncă sunt conectați subteran la Olgas, unde stânca iese din nou la suprafață la aproximativ 26 km distanță.

 

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Mit sau adevăr? Își pierde mierea proprietățile dacă o pui în ceaiul fierbinte?
Mit sau adevăr? Își pierde mierea proprietățile dacă o pui în ceaiul fierbinte?
Mierea este unul dintre cele mai apreciate produse atât pentru gustul său cât și pentru proprietățile sale benefice asupra corpului uman. Încă din cele mai vechi timpuri, oamenii au... citește tot
De ce Nicolae Ceaușescu mai avea un frate pe nume… Nicolae Ceaușescu?
De ce Nicolae Ceaușescu mai avea un frate pe nume… Nicolae Ceaușescu?
Nicolae Ceaușescu este unul dintre cei mai cunoscuți români din toate timpurile. Fostul dictator a condus România din postura de Președinte din 1974 și până în decembrie 1989 și a fost... citește tot
Cele mai sigure țări în care să te afli dacă începe Al Treilea Război Mondial. Două state sunt la câteva ore distanță de România!
Cele mai sigure țări în care să te afli dacă începe Al Treilea Război Mondial. Două state sunt la câteva ore distanță de România!
Teama unui conflict planetar este din ce în ce mai intensă, după ce Rusia a invadat Ucraina pe 24 februarie 2022. În plus, conflictul din Gaza al Israelului se transformă cu rapiditate într-un... citește tot