STOP! Pe aici nu se (prea) trece! 5 cele mai periculoase granițe din lume

01.08.2022
STOP! Pe aici nu se (prea) trece! 5 cele mai periculoase granițe din lume

Fiecare țară din lume are un teritoriu bine definit. Granițele unui stat sunt recunoscute la nivel internațional și sunt respectate de toată lumea. Cu toate acestea, din cauza politicilor externe diferite, între două țări vecine pot apărea conflicte diplomatice și nu numai. Ca atare, redactorii shtiu.ro vă prezintă în rândurile de mai jos 5 cele mai periculoase granițe din lume.

5. Granița dintre Bangladesh și India. Cele două țări au o graniță comună lungă de aproximativ 4.100 de kilometri, una dintre cele mai lungi din lume. Zona este complicată și alcătuită din enclave confuze, uneori cu pământ indian înconjurat de teritoriul Bangladesh și viceversa. Imigranții fără acte trec pe ascuns din Bangladeș în India, iar mărfurile de contrabandă nu sunt controlate mereu, deoarece corupția este foarte răspândită. Din cauza nivelurilor ridicate de imigrație, Forțele de Securitate a Frontierei Indiene au ordin de a trage fără avertisment. Această politică a dus la peste 1.000 de decese între 2000 și 2010, potrivit worldatlas.com.

4. Granița dintre Statele Unite ale Americii și Mexic. Aceasta are aproximativ 3.200 de kilometri și se întinde din California până în Texas. Granița are cel mai mare număr de puncte de trecere a frontierei din lume. Cei aproximativ 20.000 de agenți de patrulare sunt grupați în jurul orașelor mari, lăsând efectiv deșertul nepăzit. Drept urmare, în fiecare an, aproximativ 500.000 de mexicani încearcă să treacă în SUA prin deșert, mulți dintre ei pierzându-și viața. Zona este deosebit de periculoasă mai ales în regiunea El Paso-Juarez, care este cunoscută pentru traficanții de narcotice cefac contrabandă cu droguri, arme și oameni. Sute de persoane au murit, în această regiune, după confruntările dintre polițiști și grupurile de mafioți.

3. Granița dintre Israel și Siria. Conflictele dintre cele două țări datează de mulți ani. Platoul Golan a fost subiect de dispută între Israel și Siria. Această zonă a fost puternic contestată de aproape 100 de ani. Cele două țări au fost în război de mai multe ori, luând controlul asupra diferitelor bucăți de pământ. Astăzi, granița este o zonă de conflict armat.

2. Granița dintre Pakistan și India. Această zonă lungă de aproximativ 2.900 de kilometri este periculoasă. Regiunea este atât de bine păzită încât este singura graniță din lume care poate fi văzută din spațiu, datorită luminilor de înaltă tensiune de pe partea indiană. Cele două state nu cad de acord asupra provinciei Kashmir, precum și a unui ghețar de munte. Drept urmare, au fost numeroase războaie pentru a deține controlul acestei regiuni.

Suprafața totală a Kashmirului este de aproximativ 222.000 de kilometri pătrați. Până în 2019, Kashmir era divizat în statul federal indian Jammu și Kashmir, cu 10,1 milioane locuitori, regiunea Gilgit-Baltistan din Pakistan și regiunea semi-autonomă pakistaneză Azad Kashmir cu 5 milioane de locuitori, precum și unele zone din China, potrivit Wikipedia.org.

1. Granița dintre Coreea de Nord și Coreea de Sud. Zona demilitarizată coreeană se întinde pe aproximativ 258 de kilometri și este cea mai periculoasă graniță din lume. Ambele state au numeroase trupe la frontieră, iar pe toată lungimea graniței există sârmă ghimpată și mine terestre active. Cele două țări se războiesc de peste 60 de ani și nu își recunosc suveranitatea una celeilalte. Sute de oameni au murit în aceste circumstanțe tensionate, inclusiv cetățeni americani. Zona este atât de periculoasă încât cine încearcă să treacă dintr-o parte în alta va fi, cel mai probabil, împușcat pe loc.

Foto: natgeotv.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Rolul ceasurilor inteligente în creșterea productivității
Rolul ceasurilor inteligente în creșterea productivității
Pentru că tehnologia a devenit aliatul indispensabil pentru îmbunătățirea eficienței productivității, este important să alegi acele produse ale acesteia care te pot ajuta cu adevărat în... citește tot
Cum își îngrijeau țăranii români copiii la 1850: „Îi îndopau cu mămăligă de la două-trei luni”
Cum își îngrijeau țăranii români copiii la 1850: „Îi îndopau cu mămăligă de la două-trei luni”
În lucrarea scrisă în anul 1895 și intitulată „Igiena țăranului român”, dr. Gheorghe Crăiniceanu dedica un capitol întreg creșterii copiilor în familiile de țărani. Autorul explică... citește tot
Mandate fără număr. La al câtelea mandat a ajuns Putin? Cum poate să conducă până la 84 de ani?
Mandate fără număr. La al câtelea mandat a ajuns Putin? Cum poate să conducă până la 84 de ani?
Vladimir Putin a câștigat din nou alegerile în Rusia. Acesta ocupă pentru a cincia oară funcția de președinte al Federației Ruse. Pentru a fi Președinte pentru a cincea oară, șeful de la... citește tot