Micul dejun te poate îngrășa?

21.09.2022
Micul dejun te poate îngrășa?

Micul dejun este cea mai importantă masă a zilei, spun specialiștii în sănătate. Organismul uman revine în funcțiune după o noapte de odihnă și are nevoie de energie pentru a face față unei noi zile. Masă de dimineață este foarte importantă, fiindcă aduce aportul de calorii de care corpul are nevoie. Cu toate acestea, mulți oameni se întreabă dacă un mic dejun bogat este prea mult pentru organism și poate să îngrașe.

Ce trebuie să mănânci la prima masă a zilei?

Specialiștii în nutriție consideră că micul dejun este foarte important în alimentația unei persoane, iar acesta trebuie să conțină produse cât mai variate. Prima masă a zilei trebuie să fie una sănătoasă și să conțină un fruct pentru vitamine, cereale integrale pentru fibre, un produs din lapte vegetal pentru vitamine, calciu și proteine și o băutură caldă (ceai) pentru hidratare.

Din păcate, foarte multe persoane aleg să consume produse de patiserie, în special în drumul spre serviciu, însă acestea nu sunt foarte sănătoase și vor îngrășa persoana în cauză. Cercetătorii de la Universitatea Harvard au descoperit că oamenii care nu mănâncă dimineața prezintă un risc cu 27% mai mare de a suferi un infarct față de cei care iau micul dejun regulat.

Te îngrașă sau nu micul dejun?

Prima masă a zilei este foarte importantă pentru organismul uman, fiindcă îi oferă energia necesară pentru a face față orelor pline de activitate care vor urma. Nutriționiștii sunt de părere că micul dejun te poate îngrășa, iar totul ține de ceea ce ai în farfurie. Astfel că pentru a nu lua în greutate se recomandă consumul de produse bogate în proteine și slabe în carbohidrați.

Dacă vrem să scădem în kilorgrame sau să nu acumulăm altele, e recomandat să optăm pentru un mic dejun cât mai bogat în proteine și slab în carbohidrați. Asta va stimula sinteza proteică după perioada de repaus alimentar de pe timp de noapte. Proteinele hrănesc masa musculară și, mai mult decât atât, ne oferă o senzație de sațietate care se va menține mai multe ore. Bineînțeles, totul echilibrat ca și cantitate, a declarat nutriționistul Gianluca Mech, potrivit adevarul.ro.

Așadar, o omletă cu legume este foarte sănătoasă, făcută cu foarte puțin ulei de măsline, alături de o brânză de capră. Cei care doresc o masă mai ușoară pot consuma fulgi de ovăz, deoarece sunt bogați în antioxidanți care reduc colesterolul și scad tensiunea arterială. Așadar, micul dejun te poate îngrășa doar dacă mănânci fără limite și în special produse bogate în carbohidrați.

Foto: Pexels.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Cine este femeia după care s-a inspirat sculptorul Statuii Libertății?
Cine este femeia după care s-a inspirat sculptorul Statuii Libertății?
Statuia Libertății din New York este considerat a fi unul dintre cele mai cunoscute monumente din lume. Aceasta este amplasată pe o mică insulă la intrarea în portul „Liberty Island”,... citește tot
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Unul dintre cele mai importante momente din istoria recentă a României a fost Războiul de Independență din 1877-1878. De fapt, armata română a participat la Războiul Ruso-Turc din anii... citește tot
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Despre Japonia poți să spui ce vrei, dar nu că este locul unde întârzie trenurile. Pe Internet circulă tot felul de știri legate despre trenurile din Japonia: ba că toate trenurile din țară... citește tot