Când se bea cafeaua înainte sau după micul dejun?

23.12.2021
Când se bea cafeaua înainte sau după micul dejun?

Cafeaua are o aromă inconfundabilă și este printre cele mai consumate băuturi din lume. Aceasta are o grămadă de proprietăți benefice pentru organismul uman, dacă este consumată cum trebuie. Cei mai mulți oameni beau cafea la micul dejun pentru un surplus de energie.

Când se bea cafeaua înainte sau după micul dejun?

Boabele de cafea reprezintă o sursă importantă de magneziu și vitamine, iar cofeina oferă un surplus de energie și îmbunătățește concentrarea. Cercetătătorii de la Centrul pentru Nutriţie, Exerciţiu şi Metabolism, de la Universitatea din Bath (Marea Britanie) au efectuat un studiu în care au analizat când este mai bine să se bea cafeaua, înainte sau după micul dejun.

Datele colectate au arătat că dacă bei cafea înainte de micul dejun, aceasta va crește nivelul de zahăr din sânge. De aceea, specialiștii în sănătate, recomandă ca aceasta să fie consumată după ce se mănâncă ceva.

Majoritatea alimentelor consumate la micul dejun sunt bogate în carbohidraţi (care adesea conţin şi zahăr), aşa că este posibil să aibă loc acelaşi efect. Recomand consumul iniţial de alimente care nu conţin zahăr sau carbohidraţi, apoi consumul de cafea. În cazul în care îţi place să consumi carbohidraţi la micul dejun, nu consuma cafea cu cel puţin o oră înainte, a afirmat profesorul James Betts, potrivit news24.com.

Consumul de cafea fierbinte poate duce la cancer

În anul 2019, a fost realizat un studiu cu privire la consumul de cafea fierbinte. Datele colectate au arătat că băutura fierbinte crește riscul apariției de cancer esofagian. Un grup de puțin peste 50.000 de persoane, cu vârsta cuprinsă între 45 şi 75 de ani, a fost monitorizat timp de aproximativ 10 ani. La cei care au băut zilnic cafea la temeratura de 60 de grade Celsius sau peste s-a înregistrat un risc cu 90% mai mare de a dezvolta cancer esofagian decât la cei care şi-au consumat băuturile la temperaturi medii sau reci.

Este cafeaua sănătoasă?

Cercetătorii au analizat cafeaua și sunt de părere că aceasta ajută organismul uman atunci când este băută moderat. Consumul de cafea poate ajuta pe lângă îmbunătățirea stării de spirit și la combaterea depresiei, dar și la întârzierea dezvoltării anumitor boli degenerative.

Conform unui studiu japonez, cofeina nu este ingredientul cheie care se găsește în cafea. Oamenii de știință au descoperit că există numeroase substanțe în boabele de cafea benefice pentru organismul uman. Potrivit acestora, cele mai importante substanțe sunt antioxidanții care ajută la protejarea celulelor împotriva acțiunii radicalilor liberi.

Principalele ingrediente din cafea sunt:

– cofeina
– tanina
– tianina
– xantina
– spermidina
– gaiacol
– acid citric
– acid clorogenic
– acetaldehida
– spermina
– putrescine.

Foto: Pexels.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Să asculți și să nu crezi: Hitul Zaraza a fost copiat după un tango argentinian dedicat unui… bou
Să asculți și să nu crezi: Hitul Zaraza a fost copiat după un tango argentinian dedicat unui… bou
„Vreau să-mi spui frumoasă Zaraza, Cine te-a iubit? Câți au plâns nebuni pentru tine, Și câți au murit?”, sunt versurile uneia dintre cele mai celebre melodii românești care se numește... citește tot
Degetul grecesc: Ce se spune despre persoanele care au al doilea deget de la picior mai lung decât degetul mare?
Degetul grecesc: Ce se spune despre persoanele care au al doilea deget de la picior mai lung decât degetul mare?
Venus de Milo îl are, omul Vitruvian al lui Leonardo de Vinci îi are, David al lui Michelangelo o are. Dacă și dumneavoastră aveți al doilea deget de la picior mai lung decât degetul mare... citește tot
De ce expresia „Ai carte ai parte” nu are nicio legătură cu învățătura?
De ce expresia „Ai carte ai parte” nu are nicio legătură cu învățătura?
Expresia „Ai carte, ai parte” este una bine cunoscută în cultura românească și a fost, de-a lungul timpului, interpretată ca fiind o celebrare a educației și a cunoașterii. La prima... citește tot