Care părți din pui nu sunt așa sănătoase pentru organismul uman?

17.07.2023
Care părți din pui nu sunt așa sănătoase pentru organismul uman?

Carnea de pui este una dintre cele mai consumate cărnuri din lume. Fie că este vorba de aripi, pulpe sau piept, carnea de pui este una dintre preferatele oamenilor din întreaga lume. Potrivit datelor statistice, tinerii preferă acest tip de carne, în schimb ce persoanele peste 45 de ani consumă mai mult carne de porc.

Ce bucăți din pui sunt mai puțin sănătoase?

Carnea de pui poate fi folosită în tot felul de preparate culinare, putând fi gătită cu ușurință atât de persoane experimentate, cât și de cei mai puțin pricepuți în ale bucătăriei. Puiul poate fi gătit în întregime sau pe bucăți, iar potrivit specialiștilor în nutriție unele dintre aceste părți sunt mai sănătoase decât altele.

Datele strânse au arătat că este bine ca plămânii să nu fie consumați prea des, fiindcă acolo se pot strânge tot felul de bacterii, unele dintre ele fiind rezistente și la temperaturi ridicate neputând fi eliminate complet în timpul gătitului. Același lucru este valabil și pentru plămânii de porc.

Târtiță este și ea de evitat atunci când doriți să consumați carne de pui, din mai multe motive. În primul rând, aceasta conține grăsime, adică foarte mult colesterol, care nu este sănătos pentru organismul uman. Cu toate că târtița este delicioasă și foarte mulți oameni o preferă, specialiștii de la plantbasednews.com atrag atenția că în această parte a puiului se strâng bacterii și paraziți. Așadar, un consum mai ridicat de târtițe poate duce la un efect negativ asupra corpului uman.

Nici consumul prea mare de capete de pui nu este indicat, deoarece atunci când este în viață el ingerează tot felul de gângănii care pot conține anumite substanțe periculoase. Drept urmare, multe dintre acestea rămân în zona capului și există riscul ca la un moment dat să nu fie eliminate complet prin gătit. Trebuie precizat că dacă mâncați ocazional aceste părți ale puiului nu se poate întâmpla nimic rău, însă dacă se abuzează de ele sunt șanse să aveți anumite neplăceri stomacale și nu numai.

Foto: Depositphotos.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la…
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la…
Toată lumea a auzit de Elena Ceaușescu și răutatea de care dădea dovadă. Elena Ceaușescu a fost timp de zeci de ani, una dintre cele mai importante și mai influente femei din România... citește tot
Care este singura insulă din lume unde locuiesc numai oile? Oamenii vin rar acolo, întrucât accesul este dificil!
Care este singura insulă din lume unde locuiesc numai oile? Oamenii vin rar acolo, întrucât accesul este dificil!
Lítla Dímun este cea mai mică dintre cele 18 insule ale arhipelagului Feroe. Aici trăiesc doar câțiva ciobani și sute de oi, într-o armonie perfectă. Accesul turiștilor este extrem de... citește tot
De ce Europa nu poate fi considerat un continent?
De ce Europa nu poate fi considerat un continent?
Prima regiune a lumii care a fost colonizată este Europa. Cea mai timpurie prezență umană în Europa datează de acum aproximativ 1,8 milioane de ani, iar continentul are o istorie lungă de... citește tot