Care părți din pui nu sunt așa sănătoase pentru organismul uman?

17.07.2023
Care părți din pui nu sunt așa sănătoase pentru organismul uman?

Carnea de pui este una dintre cele mai consumate cărnuri din lume. Fie că este vorba de aripi, pulpe sau piept, carnea de pui este una dintre preferatele oamenilor din întreaga lume. Potrivit datelor statistice, tinerii preferă acest tip de carne, în schimb ce persoanele peste 45 de ani consumă mai mult carne de porc.

Ce bucăți din pui sunt mai puțin sănătoase?

Carnea de pui poate fi folosită în tot felul de preparate culinare, putând fi gătită cu ușurință atât de persoane experimentate, cât și de cei mai puțin pricepuți în ale bucătăriei. Puiul poate fi gătit în întregime sau pe bucăți, iar potrivit specialiștilor în nutriție unele dintre aceste părți sunt mai sănătoase decât altele.

Datele strânse au arătat că este bine ca plămânii să nu fie consumați prea des, fiindcă acolo se pot strânge tot felul de bacterii, unele dintre ele fiind rezistente și la temperaturi ridicate neputând fi eliminate complet în timpul gătitului. Același lucru este valabil și pentru plămânii de porc.

Târtiță este și ea de evitat atunci când doriți să consumați carne de pui, din mai multe motive. În primul rând, aceasta conține grăsime, adică foarte mult colesterol, care nu este sănătos pentru organismul uman. Cu toate că târtița este delicioasă și foarte mulți oameni o preferă, specialiștii de la plantbasednews.com atrag atenția că în această parte a puiului se strâng bacterii și paraziți. Așadar, un consum mai ridicat de târtițe poate duce la un efect negativ asupra corpului uman.

Nici consumul prea mare de capete de pui nu este indicat, deoarece atunci când este în viață el ingerează tot felul de gângănii care pot conține anumite substanțe periculoase. Drept urmare, multe dintre acestea rămân în zona capului și există riscul ca la un moment dat să nu fie eliminate complet prin gătit. Trebuie precizat că dacă mâncați ocazional aceste părți ale puiului nu se poate întâmpla nimic rău, însă dacă se abuzează de ele sunt șanse să aveți anumite neplăceri stomacale și nu numai.

Foto: Depositphotos.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Cum își dădea lumea seama că Mircea, ultimul născut al Reginei Maria, nu era copilul Regelui Ferdinand?
Cum își dădea lumea seama că Mircea, ultimul născut al Reginei Maria, nu era copilul Regelui Ferdinand?
Regina Maria a României a fost una dintre cele mai influente femei din Europa, atât la începutul anilor 1900, cât și în perioada interbelică. Deși iubea România cu patos și transmitea... citește tot
Ce nu va putea inteligența artificială să facă niciodată?
Ce nu va putea inteligența artificială să facă niciodată?
În ultimii ani, inteligența artificială (AI) a avansat enorm și computerele au depășit limite pe care le consideram imposibile acum puțină vreme. Deși, probabil, în viitor unii ne vom... citește tot
Poate rămâne Șoșoacă fără mandat de europarlamentar din cauza comportamentului său?
Poate rămâne Șoșoacă fără mandat de europarlamentar din cauza comportamentului său?
În urmă cu câteva zile, Diana Șoșoacă a atras atenția Europei după ce a făcut un scandal monstru în Parlamentuul European. Reprezentanta României a fost dată afară, joi, din plenul... citește tot