Cât de sănătoase sunt suplimentele alimentare și vitaminele?

24.06.2022
Cât de sănătoase sunt suplimentele alimentare și vitaminele?

În prezent, industria farmaceutică este una care produce miliarde de dolari în fiecare an. La televizor, în mediul online sau la radio vedem sau auzim tot felul de reclame la diferite produse farmaceutice, care ar trebui să îmbunătățească funcționarea organismului uman semnificativ. Din păcate, nu întotdeauna este așa.

Un grup de cercetători a descoperit că vitaminele și suplimentele alimentare nu ajută semnificativ funcționarea organismului uman, cu câteva mici excepții. Cu toate acestea, americanii cheltuie aproximativ 50 de miliarde de dolari, în fiecare an, pe aceste produse farmaceutice. Specialiștii în sănătate consideră că mai bine banii ar fi folosiți pentru a cumpăra fructe și legume și pentru a efectua activități care reduc stresul.

Sunt sau nu sănătoase suplimentele alimentare și vitaminele?

Cei mai mulți oameni aleg să își completeze alimentația zilnică cu diferite pastile. Aceștia nu se consultă cu un medic specialist, ci ingerează aceste produse la sfatul unui prieten sau după ce au văzut o reclamă.

Oamenii își pierd banii în felul acesta, gândindu-se că un set de pastile îi va menține sănătoși, în loc să aibă o alimentație adecvată bazată pe fructe și legume, a declarat Jeffrey Linder, șef de medicină internă generală la Northwestern University Feinberg School of Medicine, potrivit robertroybritt.medium.com.

Potrivit datelor publicate de un grup de experți în medicină, suplimentele și multivitaminele nu pot preveni apariția bolilor cardiovasculare sau a cancerului la adulți. Sunt persoane care pot beneficia de vitamine sau suplimente, inclusiv cele care au deficit de calciu sau vitamina D. Femeile însărcinate pot avea nevoie de suplimente sub îndrumarea unui medic. Totodată, suplimentele de melatonină, în doze adecvate, pot fi utile pentru persoanele care se străduiesc să adoarmă, dar experții spun că nu ar trebui privite ca singura soluție și nici ca un remediu.

Noile studii arată că multivitaminele pot influența în mod pozitiv funcționarea organismului și prelungirea vieții, însă într-o cantitate atât de mică încât lasă loc de multe interpretări.

Iată noile recomandări ale medicilor:

Specialiștii în sănătate atrag atenția că nu există un panaceu universal pentru funcționarea organismului și extinderea vieții umane. Majoritatea vitaminelor și suplimentelor alimentare, cu puține excepții, nu îmbunătățește cu nimic corpul uman. Cercetătorii consideră că un stil de viață sănătos trebuie să fie bazat pe fructe și legume, precum și pe alte alimente care s-au dovedit benefice pentru organism.

Oamenii ar trebui să se concentreze pe obținerea nutrienților dintr-o dietă sănătoasă, deoarece datele arată că cei mai mulți adulți sănătoși nu au nevoie să ia suplimente. Specialiștii în sănătate susțin că vitaminele și mineralele trebuie obținute din mâncare, ci nu din pastile, a afirmat Erin Michos, profesor la Școala de Medicină a Universității Johns Hopkins, potrivit sursei citate mai sus.

Cu toate acestea, dacă o persoană suferă de anumite boli și are nevoie de anumite medicamente este bine să consulte un medic specialist.

Foto: Pexels.com

Îți recomandăm:
Biserica Ortodoxă Română este cea mai înaltă instituție religioasă din țară. Statisticile arată că numărul total al credincioșilor depășește 87% din populația țării. Sfânta...
Ziua de 1 decembrie este cea de 335-a zi a calendarului gregorian și a 336-a zi în anii bisecți. Până la sfârșitul anului au mai rămas 30 de zile. Ziua Națională a României sau Ziua Marii...
Cele mai noi articole
Curiozități despre Isaac Newton, omul care a înțeles după ce legi funcționează Universul
Curiozități despre Isaac Newton, omul care a înțeles după ce legi funcționează Universul
Isaac Newton (25 decembrie 1642 / 4 ianuarie 1643 – 20 / 31 martie 1727) a fost persoana care a revoluționat din temelii fizica. Savantul a descoperit gravitația și a fost prima persoană din... citește tot
Care au fost cele mai ciudate procese din istorie?
Care au fost cele mai ciudate procese din istorie?
Majoritatea societăților, într-o formă sau alta, au avut sisteme concepute pentru a rezolva disputele și pentru a susține statul de drept. Tensiunile și dramele din sălile de judecată au... citește tot
Ce trebuie să faci dimineața pentru a avea o viață sănătoasă?
Ce trebuie să faci dimineața pentru a avea o viață sănătoasă?
Dimineața este acea parte a zilei în care organismul parcă se mișcă ceva mai încet decât în mod normal. Durează un pic de timp până când corpul își intră în ritmul său normal, iar... citește tot