Lucruri pe care pisica ta ar vrea să le știi

21.01.2022
Lucruri pe care pisica ta ar vrea să le știi

În trecut se spunea că pisica reprezintă un companion potrivit pentru bătrânele sau femeile care locuiesc singure. În zilele noastre, însă, mai mulți oameni descoperă cât de dulci pot fi felinele. În ultimii ani, pisicuțele au devenit una dintre cele mai populare alegeri pentru animalele de companie.

Pisicile sunt însoțitoare adorabile care aduc fericire și bucurie în viața multor părinți de animale de companie. Este adevărat, pisicile pot umple golul atunci când o persoană este singură, iar aceste animale pot fi la fel de distractive ca un alt om. Mai mult decât atât, orice „părinte” de pisică ar trebui să știe câteva lucruri importante despre acestea și dacă ar avea grai acestea și-ar exprima și mai bine nevoile.

Lucruri pe care pisica ta ar vrea să le știi

Unul dintre caracteristicile acestora este să stea foarte mult în aer liber, cu tot felul de minuni pe care le pot explora și urmări. Totuși, nu este cel mai bun loc pentru ele să trăiască. Ele au aproximativ o medie de 2-5 ani de viață dacă trăiesc în aer liber. Prin urmare, dacă stă în casă, în căldura și bunătatea casei tale, pisicile pot trăi până la 17 ani!

Pisicile nu au nevoie să miaune la alte pisici, în afară de accesele ocazionale de șuierat în care se simt amenințate. Acestea miaună doar la oameni! Când sunt puiuți, ei miaună pentru a le transmite mamei lor că le e foame sau de puțin confort în plus. Ca pisici adulte, nu trebuie să miaune decât pentru a vorbi cu stăpânul pentru a-i spune când le este foame, când doresc să salute sau dacă ceva nu este în regulă. Și, cu cât le vorbești mai mult, cu atât vor „vorbi” mai mult cu omul!

Pentru că este o felină în miniatură, pisica trebuie să mănânce ca una mai mare. Este o adevărată carnivoră, ceea ce înseamnă că are nevoie de o dietă pe bază de carne. Desigur, îi place să mănânce hrană uscată în timpul zilei, dar nu este cea mai sănătoasă dietă dacă mănâncă doar hrană uscată. Este mai predispusă la obezitate și diabet decât prietenii ei blănoși care trăiesc cu o dietă cu hrană umedă.

Un alt lucru pe care l-ar spune o pisică ar fi nevoia de companie. Adoră să petreacă timp cu stăpânul și acesta să-i antreneze simțurile cu jucării pentru pisici. În acest fel se creează o legătură puternică om și pisică, iubindu-și și mai mult însoțitorul.

 

Spiritul pisicilor îi poate ajuta pe oameni la reducerea stresului și a riscului de infarct miocardic sau accident vascular cerebral. De asemenea, aceștia se pot vindeca datorită vibrațiilor transmise de toarcerea lor.

Stăpânul unei pisici trebuie să știe că acestea au nevoie de instrumente de care să se scarpine. În lipsa acestora, ele vor distruge obiecte din casă. Deseori, acestea au nevoie să-și întindă picioarele și ghearele. De asemenea, trebuie să-și elimine unele dintre straturile exterioare ale ghearelor când devin vechi și casante.

Uneori, zgârie lucrurile pentru a-și marca teritoriul lăsând urme de gheare și un miros specific, acestea fiind parte din instinctul lor. O modalitate bună de a remedia acest lucru este să achiziționarea unor copaci sau stâlpi pe care să-i zgârie. În acest fel știu că există un loc sigur unde se pot întinde și unde își pot ascuți ghearele zilnic.

Foto: Depositphotos.com

 

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Per se. Ce înseamnă, de fapt, „per se”?
Per se. Ce înseamnă, de fapt, „per se”?
În ultima perioadă auzim tot mai des exprimarea „per se”. Chiar dacă este folosită în ultima perioadă, expresia este veche de mii de ani și provine, ca mai toate expresiile utilizate la... citește tot
Simplifică procesele administrative cu un POS Outdoor de la Odero
Simplifică procesele administrative cu un POS Outdoor de la Odero
Alege cele mai bune soluții pentru plata neasistată! Începe cu simplificarea procesului de plată și a proceselor administrative cu ajutorul unui POS Outdoor fiabil și performant care să țină... citește tot
Care este singurul cuvânt din limba română care conține toate cele 8 vocale: A, E, I, O, U, Ă, Â și Î?
Care este singurul cuvânt din limba română care conține toate cele 8 vocale: A, E, I, O, U, Ă, Â și Î?
Spre deosebire de alte limbi, limba română conține șapte vocale astfel: a, e, i, o, u, ă, î (â). Sau opt, dacă luăm separat „î” și „â”. Conform definiției, vocala este un sunet... citește tot