La ce sunt cele mai bune țările din UE?

04.09.2023
La ce sunt cele mai bune țările din UE?

Uniunea Europeană este un grup de state care adună în prezent 27 de membri. Dintre acestea numărăm Spania, Franța, Polonia, România, Grecia sau Italia. Cum fiecare stat este unic, trebuie să existe un lucru la care doar o țară se pricepe cel mai bine. La ce sunt cele mai bune țările din UE?

La ce se pricep cel mai bine țările din UE?

UE

Uniunea Europeană este formată din 27 de state membre. Țări fără acces la mare, altele cu munți foarte înalți, altele cu plaje vaste sau în care este foarte frig. 27 de culturi diferite, dar similare, 27 de idei diferite, dar cu aspirații comune.

Încă de la fondarea grupului, UE înseamnă cooperare, evoluție constantă și un trai mai bun pentru cetățeni. De-a lungul timpului, a fost creată o monedă comună, imn general, drumuri libere ș.a. Zilnic, ideile liderilor de la Bruxelles sunt îndreptate spre noi mijloace prin care cetățenii să fie și mai „uniți”.

Cu toate ideile comune și societăți similare, fiecare stat este unic. Dacă în România cetățenii vorbesc o limbă latină, în apropierea noastră se vorbesc limbi slavone sau fino-ugrice. În prezent, putem afirma că fiecare țară din Uniunea Europeană se poate mândri că este cea mai bună într-un anumit domeniu sau într-o activitate.

Curiozități despre Uniunea Europeană

Acum că am văzut la ce sunt cele mai bune țările din UE, trebuie să descoperim și câteva curiozități la nivel macro despre locul pe care mulți îl numesc acasă.

  1. Pax Romana. Înainte de Uniunea Europeană, în epoca romană a fost stabilită o formă antică de economie bazată pe piață, fără restricții de mobilitate.
  2. Premiul Nobel. În anul 2012, Uniunea Europeană a primit Premiul Nobel pentru pace pentru că a susținut de-a lungul timpului democrația, pacea, prosperitatea și drepturile omului;
  3. Legi care nu par a fi reale. Până în 2010, ouăle sau merele se plăteau în funcție de greutate, ci nu de cantitate.

Foto: Depositphotos.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Operațiunile de salarizare, optimizate cu o soluție digitală
Operațiunile de salarizare, optimizate cu o soluție digitală
Procesele de payroll trebuie realizate pe baza unui flux rapid în orice companie, pentru o gestionare cât mai eficientă a resursei umane și a timpului. Un program salarii, care este denumit și... citește tot
De unde vine expresia: „Țiganul e țigan și-n ziua de Paști”?
De unde vine expresia: „Țiganul e țigan și-n ziua de Paști”?
Puțini știu adevărata poveste din spatele expresiei „Țiganul e țigan și-n ziua de Paști”, folosită adesea cu dispreț. Dar dacă ne întoarcem în timp, în perioada sclaviei romilor,... citește tot
De ce Ucraina n-a vrut ca România să intre în NATO? Cum s-au opus vecinii de la nord?
De ce Ucraina n-a vrut ca România să intre în NATO? Cum s-au opus vecinii de la nord?
Pe data de 29 martie 2004, România a aderat în mod oficial la NATO alături de Bulgaria, Estonia, Lituania, Slovacia și Slovenia. Aceasta era una dintre cele mai importante reușite pe plan extern... citește tot