La ce sunt cele mai bune țările din UE?

04.09.2023
La ce sunt cele mai bune țările din UE?

Uniunea Europeană este un grup de state care adună în prezent 27 de membri. Dintre acestea numărăm Spania, Franța, Polonia, România, Grecia sau Italia. Cum fiecare stat este unic, trebuie să existe un lucru la care doar o țară se pricepe cel mai bine. La ce sunt cele mai bune țările din UE?

La ce se pricep cel mai bine țările din UE?

UE

Uniunea Europeană este formată din 27 de state membre. Țări fără acces la mare, altele cu munți foarte înalți, altele cu plaje vaste sau în care este foarte frig. 27 de culturi diferite, dar similare, 27 de idei diferite, dar cu aspirații comune.

Încă de la fondarea grupului, UE înseamnă cooperare, evoluție constantă și un trai mai bun pentru cetățeni. De-a lungul timpului, a fost creată o monedă comună, imn general, drumuri libere ș.a. Zilnic, ideile liderilor de la Bruxelles sunt îndreptate spre noi mijloace prin care cetățenii să fie și mai „uniți”.

Cu toate ideile comune și societăți similare, fiecare stat este unic. Dacă în România cetățenii vorbesc o limbă latină, în apropierea noastră se vorbesc limbi slavone sau fino-ugrice. În prezent, putem afirma că fiecare țară din Uniunea Europeană se poate mândri că este cea mai bună într-un anumit domeniu sau într-o activitate.

Curiozități despre Uniunea Europeană

Acum că am văzut la ce sunt cele mai bune țările din UE, trebuie să descoperim și câteva curiozități la nivel macro despre locul pe care mulți îl numesc acasă.

  1. Pax Romana. Înainte de Uniunea Europeană, în epoca romană a fost stabilită o formă antică de economie bazată pe piață, fără restricții de mobilitate.
  2. Premiul Nobel. În anul 2012, Uniunea Europeană a primit Premiul Nobel pentru pace pentru că a susținut de-a lungul timpului democrația, pacea, prosperitatea și drepturile omului;
  3. Legi care nu par a fi reale. Până în 2010, ouăle sau merele se plăteau în funcție de greutate, ci nu de cantitate.

Foto: Depositphotos.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Top 10 cele mai urâte animale din lume. Cine este pe podium?
Top 10 cele mai urâte animale din lume. Cine este pe podium?
Nu toate necuvântătoarele au fost înzestrate cu calități fizice, așa cum este cazul leilor, papagalilor, păunilor sau leoparzilor. Există animale mai puțin frumoase care își au locul bine... citește tot
Care este cea mai veche țară din Europa cu granițele neschimbate? Uluitor! A rămas la fel din 1278!
Care este cea mai veche țară din Europa cu granițele neschimbate? Uluitor! A rămas la fel din 1278!
De-a lungul secolelor, granițele statelor din Europa au fost într-o continuă schimbare. Nenumăratele războaie purtate pe „Bătrânul Continent” au făcut ca frontierele dintre state să... citește tot
Pizza Hut și Pizza Hut Delivery – un singur nume, mai multe avantaje pentru toți iubitorii de pizza
Pizza Hut și Pizza Hut Delivery – un singur nume, mai multe avantaje pentru toți iubitorii de pizza
De la inovațiile delicioase precum Melts sau Pocket produsele noastre au fost întotdeauna create chiar și pentru cele mai pretențioase gusturi, ajungând în scurt timp să fie pe placul tuturor.... citește tot